Sáčkový verzus bezsáčkový vysávač do domácnosti so psom

Profilova fotka
Mám dilemu aký vysávač si kúpiť viem ze chcem značku Elektrolux lebo s nou mám dobré skúsenosti. Cena by nemala presiahnuť 100€ aj to mi príde veľa. Najvačší problém mám že by som chcela bezsáčkový ale názory sa tak roznia že neviem . máme psa a plávajúce podlahy takže hubicu na koberce netreba. ..prosim pomozte mi ak mate nejake skusenosti. vo výhľade mám zatiaľ tieto http://vysavace.heureka.sk/electrolux... http://vysavace.heureka.sk/electrolux... http://vysavace.heureka.sk/electrolux... http://vysavace.heureka.sk/electrolux... http://vysavace.heureka.sk/electrolux...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Tak ten predposledny ti neradim kupovat .ja som sa nan ulakomil a stoji za Hov§o.Stále sa v nom upcháva filter a ked vysávam bežne v dome tak inšie nerobím len chodím ku smetiaku vysypat nadobu v ktorej nič nieje a obuchavat filter . Nadoba velka jak svina hadam aj 2 litre , nasaje 100 gramov špiny a je dovysavane.
Odpovedať
Profilova fotka
ja Ti bezsáčkový vysávač neodporúčam kupovať a tie lacné duplom. sáčkový a čo najtichší :-)
Odpovedať
@roman77 momentalne tiez riesime vysavac, len co sa tyka sackov, bolo mi povedane, ze niektore typy sa uz nevyrabaju, tak ma to zaskocilo, lebo nechcem kupovat vysavac kazdych pat rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne zo sáčkom .Ten bez má malú kapacitu na prach .Je to dobré tak do 1 izbového bytu pre dôchodkyňu ktorá nenarobí moc bordelu.Ja som v decembri kúpil sáčkový Zelmer za 60€ a je vynikajúci.
Odpovedať
Ja som kupil za stovku Rowenta SilenceForce RO 462701 Je to sackovy, ma velky objem sacka, skvele saje a je extremne tichy. A to tak ze ked vysavam tak ho cez dvere nepocut. Doporucujem!
Odpovedať
Ja mám aj plávajúce podlahy aj dlažbu v rod.dome, používam vysávanie priamo do vody, a som nad mieru spokojná. Žiadne sáčky,len voda...pri vylievaní vidím, koľko prachu a drobnej špiny je na podlahe...
Odpovedať
@denisekkk Urcite sackovy. Bezsackove som mala 2, jeden lacny, jeden poriadne drahy a boli uplne nanic. Ak mate psa, tym duplom. Povysavala som obyvacku a uz bolo treba vysypat. A bordelu z toho bolo... Teraz mam Zelmer Syrius a vyhovuje mi na vsetko. Plus ma hubicu na plavajuce podlahy. Je celkom tichy, samozrejme nie tak ako tie 250 eurove, ale mne to staci.
Odpovedať
tiež máme doma Rowentu Silence, a je úplne super, mal som aj lacný bezsáčkový ale ten hučal ako stíhačka, musel som ho vrátiť. Stojí trochu nad 100, ale myslím že dobrá kúpa. Je veľmi tichý ale zároveň výkonný. Aj brat si ho kúpil a tiež je spokojný.
Odpovedať
@pleski tak rowentu mám 10ročnú a myslím,že to bola najlepšia kúpa-silný tah a skvelo bez poruchy funguje. V byte mám bezsáčkový AEG a tiež som s ním spokojná. Všetko asi záleží od typu vysávača
Odpovedať
Profilova fotka
Nasi maju bezsackovy tusim Electrolux, bol drahy, stal skoro 300e ( 8tis SK este) ale je fakt skvely :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://vysavace.heureka.sk/electrolux... nieco taketo to je..... co sa tyka hlucnosti, mam skusenost ze nizkohlucne vysavace su na figu.. radsej nech huci, ale nech vysava... A co sa tyka hlasov proti bezsackovemu - asi vsetci mali take tie lacne verzie, lebo nasi maju tento vysavac uz asi 5r . tusim od roku 2008-9 a je stale fajn :) Vysava velmi dobre, saje ako divy.... mozno nie je najtichsi,ale ako som pisala, tiche su mi nanic, ked vysavaju otrasne.. Inak co sa kvality tyka , vyborne su aj nemecke vysavace zn. EIO,. ja mam EIO Exculusiv uz 12r a slape ako hodinky stale a saje dobre :) ale ten je sackovy .
Odpovedať
Profilova fotka
@annaslezko aj nad tym som rozmyslala ale bude asi moc drahy vsak?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@denisekkk mala som elektrolux bezsackovy. 6 rokov fungoval super, akurat mi vadilo, ze pri vysypavani smeti sa okolo dost prasilo. :-p vydrzal by doteraz, ale kupili sme dom a pri vysavani stavby dostal na bendzo. :-D teraz mam zase elektrolux, ale sackovy. je skvely. silny vykon, relativne tichy, ziadny prach pri vyprazdnovani. :-) akurat oba stali viac, ako mas rozpocet. bezsackovy 250 eur a sackovy 150 eur + pravidelne musim dokupovat vrecka.
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 ,@bosoriak a aky typ si mala?
Odpovedať
@katrin21 zase by som netvrdil ze tiche slabo vysavaju... keby si videla rowentu, hned by si zmenila nazor. saci vykon ma nadpriemerny a hluk minimalny.. treba vidiet a pocut
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi videla/ skusala som viacere. ale pride mi to tak,.ze vyrobca sa sustredil na ten hluk , tym chce zaujať na trhu ... pre mna to rozhodne nie je podpstatny faktor, hoci prijemny moze byt,. :)
Odpovedať
@denisekkk Zelmer Syrius 1600 mam teraz. Mala som bezsackovy Samsung, potom bezsackovy neaky no-name z tesca, ten mame doteraz ako stavebny, na vysavanie domu je dost nanic. Rowenta je fasa, ale stoji 300 eur a to je trochu vela uz.
Odpovedať
rowentu som kupil za 90€... @katrin21 vyrobca sa sustredil na saci vykon a pritom znizil hlucnost... pouzil iny motor... nehladaj v tom ziadnu zradu.
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi vynimka potvrdzuje pravidlo :)
Odpovedať
@denisekkk teraz mam maximus http://www.mall.sk/klasicke-vysavace/... predtym som mala twin clean. cosi taketo, ale starsi model http://vysavace.heureka.sk/electrolux...
Odpovedať
pokial chces len taky lacnejsi, urcite sackovy. s bezsackovym som bola spokojna len s Kärcherom, ale cena niekde inde...teraz mam electrolux maximus ako @adulik23 , ale niesom s nim moc spokojna. povysavat povysava, ale ak mas velky dom tak nie, zda sa mi ze sa prehrieva ci co pri dlhsom vysavani.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@denisekkk ja ti odporúčam Kärcher 3 premium v OBI ho teraz majú asi za 70 - 80 Eur maximalne budeš spokojna ak ti nejde o farbu a dizajn ale o funkčnosť. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@denisekkk ostatné vysávače ak nejde o "dielenské" priemyselné považujem za predražené krásne "šmece" ktoré možeš o 2 roky vyhodiť do kontajnera na elektroniku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
aky vysavac ? myslim , ze podla toho naco ho potrebujem, ja mam aj bez sacku, ten pouzivam na prizemi, behne nam dovnutra aj pes, aj deti - tak s tym vysavame tak narychlo a hned vysypeme, nechcem skladovat chlpy zo psa, v podkrovi mam s vreckom -ten pouzivam na dokladnejsie vysavanie
Odpovedať
Ak mate psa a koberce v kazdom pripade kup taky, ktory ma turbohubicu (s rotacnou kefou) alebo sa k nemu da tato hubica dokupit dodatocne. Potrebujes vysavac, ktory ma dostatocny vykon na konci sacej hubice. Turbohubice na ETA, Rowenta, Philips a Zelmer. Dostat aj univerzalne, ale tam treba davat pozor na pripojenie na trubicu (priemer rurky) My mame jeden bezsackovy tycovy na rychle denne povysavanie miesto zametania a potom vykonny sackovy (teda multifunkcny s tepovacom), ktorym sa dokladne aspon raz tyzdenne vysavaju koberce, gauc a postele
Odpovedať
@denisekkk Ahoj, keď bol boom že sa prestavajú vyrábať vysávače s vatčším príkonom som nakúpil tri rovnaké vysávače celej rodine(nám, svokrovcom, rodičom) a bol to sačkový vysávač s bezsáčkovým filtrom na "rúre". http://www.eaparts.gr/images/models/1... http://www.eaparts.gr/images/parts/49... odporúčam. vtedy stál ten okolo 40€ no už sa ten model nevyrába. možno iný s nadstavcom áno. ... tak som si dal námahu a našiel som vysávač stým nadstavcom ja teraz v predaji (iný model) http://vysavace.heureka.sk/samsung-vc... ale je ku nemu mizerná špecifikácia a píšu tam že hepa filter tak som si neni istý či je aj zo sáčkom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja som za klasický, tradičný sáčkový vysávač. Nemám dobré skúsenosti s bezsáčkovým. Aj keď som bola opatrovať pani v Rakúsku, musela mi vyhrabávať sáčkový z pivnice, lebo s tým nádobovým som vysávala 10 minút a hneď bolo všetko upchaté, ani to riadne neťahalo. Možno len nie som zvyknutá na používanie, ale nedám dopustiť na vrecko, ktoré môžem kedykolvek vyprázdniť, alebo vymeniť a môžem pokračovať. Myslím, že aj pre deti je to vhodnejšie. Údržba je tiež jednoduchšia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Či sáčkový alebo bezsáčkový vysávač je to úplne jedno. Všetky potrebujú filtre, ktoré sú príčinou znižovania čistiaceho efektu vysávačov. Som jednoznačne za bezfiltrový a bezsáčkový vysávač. Nedrží v sebe žiadny maras a smradľavý prach a čo je hlavné, nie som závilslá na žiadnych filtroch, ktoré mi dodávateľ dodá. Ak ich dodá, tak väčšinou za nie malé peniaze, ktoré takto idú rovno do odpadu. Sáčky a filtre sú dobrým prostriedkom nielen na držanie človeka na ich závislosti, ale výrobcovia si takto môžu zvyšovať obrátkovosť svojich výrobkov. Stačí, ak nedostaneš kúpiť svoj sáčik alebo filter. Potom by som sa zaujímala aj o dlhovekosť resp. dlhú životnosť aj o účinnosť čistenia vysávača a aj o kladné referencie. Toto všetko jednoznačne spĺňa separátorový vodný vysávač. Nezamenila by som ho už nikdy za sáčkový.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, moje kriterium pri kupe noveho vysavaca je dlha zivotnost. Jasne, ze tazko k tomu dat radu, lebo nove modely este nemali dost casu dlhu zivotnost dokazat. Ale aj tak, mate niekto dobru dkusenost s nejakou znackou? Popripade, je znacka Hoover ok? Verili by ste bezsackovym vysavacom rovnako ako sackovym? Dakujem za rady... K.
Odpovedať
@kilmie ETA konkrétne vodník...Bordel ide do nádoby s vodou, ktorú jednoducho vyleješ-vysušíš a fičíš ďalej ;-) Ja mám strší model a kým ide nechcem iný..Potom vytiahnem z pivnice "záložný" tiež podobný ako Vodník a je s DO a viem ovládať motor na diaľku..Teraz Ti ale nepoviem aký je to typ ale asi ZELMER nie som si istý nakoľko ho mám uložený už viac ako 8rokov v suchu... :-D Ja osobne bez SÁČKU do vodnej predlohy ako je Vodník.. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?