Poraďte krásnu bytovú vôňu

Ahojte, prosím Vás nepoznáte nejakú peknú bytovú vôňu? Nie klasický osviežovač do zásuvky, ale niečo s tými drevenými tyčinkami, niečo pekné, krémové, nevtieravé :)
Odpovedať
Montechristo No.5:-)
Odpovedať
Par kvapiek prirodneho esencialneho oleja do odparovaca na radiatore,alebo do aromapampy. Vonu si mozes vybrat,aka sa tebe paci.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikolka1986 co tak vona pecenych buchiet, hovadzieho vyvaru, palaciniek ci medovnikov... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Si mi to z úst zobral. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 kludne dopln svoje chute :)
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Tak ja po posledných dňoch, keď som predvčerom vytápal slaninu a po polnoci jedol teplé oškvarky s čerstvým chlebom a cibuľou a včera plnil klobásy, tak mám v nose len tieto vône. Už sa neviem dočkať, kedy budem klobásy z údiarne vyberať. To sú pre mňa správne "bytové" vône :-)
Odpovedať
@jamk1 no musim aj ja na buduci tyzden urobit klobasy 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx Treba, už je najvyšší čas. :-)
Odpovedať
@jamk1 no jo, len ten cas mi nejak chyba.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx Toho času máme žiaľ všetci málo, ale na také dobroty si ho musíš nájsť. Ja som robil teraz po dva dni od večera od šiestej do rána do jednej. :-)
Odpovedať
skús si pozrieť crespi milano, tak sa mi zdá, že sa to volá, raz to drahá doniesla domov že kamoška jej tú voňu zohnala a odvtedy len také kupuje. Normálne sú v tom drevené tyčinky a vydrží tá voňa dlho, len človek si na to rýchlo zvykne ale myslím že to je tak pri každej voni.
Odpovedať
@jamk1 chlapci, a kde si tie klobasy davate udit? A na akom drevecku? Nieco v okoli BA? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jabadaba Tak môj sused má vlastnú údiareň, už rokmi preverenú. Údi len bukovým drevom. Ja som si teraz v lete spravil vlastnú, ale ešte som v nej neúdil. V okolí Bratislavy teraz veru neviem. Pred tridsiatimi rokmi som doma robieval klobásy a nosil som ich k jednej pani do Líščieho údolia. Ona už vtedy mala 70 rokov a takto si privyrábala. Doniesol som jej klobásy a ona ich navešala na paličky a za cca 4-5 dní vyúdila. Za jednu paličku pýtala 10.- Kčs. To bolo asi tak 15 párov klobás. :-)
Odpovedať
@jabadaba ja davam rodine udit na suchom bukovom dreve a zasypat pilinami.
Odpovedať
@jabadaba keby si bola z vychodu poslem ta do pecovskej masiarne. Take klobasy robia, ze jeden place zufalstvom, ktore si vybrat. :-p Ako od dedka. Niektore aj lepsie.
Odpovedať
@jamk1 Ty neprestaneš dráždiť?! Pred polrokom tu voňali tvoje koláče a teraz zase klobásy?!
Odpovedať
@jabadaba ja by som to neriskovala, že v okolí BA!! Zase tu bude téma: Suseda údi klobásy a nám to veľmi smrdí, čo mi poradíte :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova Tak ešte pridám fotky z výroby. Jeden deň oškvarky a druhý deň klobásy. :-)
Odpovedať
@jamk1 a na riady si necháš deň tretí??? MŇAM, škvarky sme práve dojedli. Až sem cítiť tú vôňu, niet nad domáce. :-D :-D :-D :-D :-D :-D Si šikovný. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova Na riady sa tentokrát nechystám, lebo sa to robilo u suseda. :-)
Odpovedať
@jamk1 Nehovorím, že si šikovný?? :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova :-D :-D :-D
Odpovedať
@staronova ta sak myslim volakde na dzedzine, kde je luft a siroky priestor. :-D Hadam si nepojala podozrenie, ze sa mi udit zaziadalo v tych satelitoch novych... :-D :-p
Odpovedať
@jamk1 dik, no ja som sa pytala kvoli tomu, ze kedysi, ked som bola mala, nasi vyrabali vlastne klobasy a udit ich davali starsiemu panovi na Zahori, to boli klobasy co spievali, dodnes mi z nich sliny tecu. No len to su roky a keby som si teraz zmyslela, ze si spravim klobasky, tak nemam skutocne sajnu kam sa s nimi podiet, pokial ide o udenie.
Odpovedať
@jamk1 cista parada!
Odpovedať
@zita19 joj Zitus, mne by postacovalo vediet kde zaudit, klobasy by som si aj sama spravila. Nasi kedysi robievali, boli uzasne. Len ten udiar uz asi nezije, to su roky. Boze, tie boli stavnate....moje nervy! Sliny mi zas tecu potokom! :-x
Odpovedať
kde sme sa to dostali?krásna bytová vôňa verzus klabáse+oškvarky :-) :-) :-) no ale to eco
Odpovedať
@jabadaba my sme si tiez vyrabali aj sami udili. Len uz nas to nejak preslo. Odkedy mame za rohom pecovsku, tak uza to ani nemrzi. Fakt vyborne klobasy robia. Aj slaninky a salamy. A sunky a parky z MASA, co sa uz dnes nevidi
Odpovedať
@jabadaba náš zať si vyrobil takú búdku,vyzerá presne ako kadibúdka,len na spodu nie je diera,ale čo presne neviem akurát to komusi daroval lebo sa sťahovali,klobáse mal vyudené cca za 10 hod. :-)
Odpovedať
@nikolka1986 takmer v každom obchodsku sú yankee candle. Sviečky, vonné paličky, esencie... treba ísť a voňať. :-) No a vcul mám brutálnu chuť na skvarky.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?