Ahojte, prosím Vás nepoznáte nejakú peknú bytovú vôňu? Nie klasický osviežovač do zásuvky, ale niečo s tými drevenými tyčinkami, niečo pekné, krémové, nevtieravé :)
@richard71 Tak ja po posledných dňoch, keď som predvčerom vytápal slaninu a po polnoci jedol teplé oškvarky s čerstvým chlebom a cibuľou a včera plnil klobásy, tak mám v nose len tieto vône. Už sa neviem dočkať, kedy budem klobásy z údiarne vyberať. To sú pre mňa správne "bytové" vône :-)
@originalx Toho času máme žiaľ všetci málo, ale na také dobroty si ho musíš nájsť. Ja som robil teraz po dva dni od večera od šiestej do rána do jednej. :-)
skús si pozrieť crespi milano, tak sa mi zdá, že sa to volá, raz to drahá doniesla domov že kamoška jej tú voňu zohnala a odvtedy len také kupuje. Normálne sú v tom drevené tyčinky a vydrží tá voňa dlho, len človek si na to rýchlo zvykne ale myslím že to je tak pri každej voni.
@jabadaba Tak môj sused má vlastnú údiareň, už rokmi preverenú. Údi len bukovým drevom. Ja som si teraz v lete spravil vlastnú, ale ešte som v nej neúdil. V okolí Bratislavy teraz veru neviem. Pred tridsiatimi rokmi som doma robieval klobásy a nosil som ich k jednej pani do Líščieho údolia. Ona už vtedy mala 70 rokov a takto si privyrábala. Doniesol som jej klobásy a ona ich navešala na paličky a za cca 4-5 dní vyúdila. Za jednu paličku pýtala 10.- Kčs. To bolo asi tak 15 párov klobás. :-)
@jabadaba keby si bola z vychodu poslem ta do pecovskej masiarne. Take klobasy robia, ze jeden place zufalstvom, ktore si vybrat. :-p Ako od dedka. Niektore aj lepsie.
@jamk1 a na riady si necháš deň tretí??? MŇAM, škvarky sme práve dojedli. Až sem cítiť tú vôňu, niet nad domáce. :-D :-D :-D :-D :-D :-D Si šikovný. 8-)
@staronova ta sak myslim volakde na dzedzine, kde je luft a siroky priestor. :-D Hadam si nepojala podozrenie, ze sa mi udit zaziadalo v tych satelitoch novych... :-D :-p
@jamk1 dik, no ja som sa pytala kvoli tomu, ze kedysi, ked som bola mala, nasi vyrabali vlastne klobasy a udit ich davali starsiemu panovi na Zahori, to boli klobasy co spievali, dodnes mi z nich sliny tecu. No len to su roky a keby som si teraz zmyslela, ze si spravim klobasky, tak nemam skutocne sajnu kam sa s nimi podiet, pokial ide o udenie.
@zita19 joj Zitus, mne by postacovalo vediet kde zaudit, klobasy by som si aj sama spravila. Nasi kedysi robievali, boli uzasne. Len ten udiar uz asi nezije, to su roky. Boze, tie boli stavnate....moje nervy! Sliny mi zas tecu potokom! :-x
@jabadaba my sme si tiez vyrabali aj sami udili. Len uz nas to nejak preslo. Odkedy mame za rohom pecovsku, tak uza to ani nemrzi. Fakt vyborne klobasy robia. Aj slaninky a salamy. A sunky a parky z MASA, co sa uz dnes nevidi
@jabadaba náš zať si vyrobil takú búdku,vyzerá presne ako kadibúdka,len na spodu nie je diera,ale čo presne neviem akurát to komusi daroval lebo sa sťahovali,klobáse mal vyudené cca za 10 hod. :-)
@nikolka1986 takmer v každom obchodsku sú yankee candle. Sviečky, vonné paličky, esencie... treba ísť a voňať. :-)
No a vcul mám brutálnu chuť na skvarky.