Poradíte centrálny vysávač do trojpodlažného domu?

Máme trojpodlažný dom a rozmýšľame si dať centrálny vysávač. Nevieme sa rozhodnúť. Niektorí nám hovoria, že je to výhodné, že budeme chodiť len s hadicou a druhá verzia je zas taká, že pri trojpodlažnom dome sa nám bude strácať výkon sania. Kedže bude veľká dlžka rúr. A zároveň aj hovoria, že z tých potrubí časom bude zapáchať.Poraďte nám?
Odpovedať
Mám skúsenosti s CV z prvého bývania (niečo cez 3 roky), plus teraz 2 roky. Pre mňa super vec, jedna z tých, o ktorých som bola stopercentne presvedčená, že ich chcem aj v novom dome. Teraz máme v podstate tiež 3 podlažia (so suterénom, kde je umiestnený agregát). So sacím výkonom problém nie je, podľa dĺžky rozvodov sa vyberie vhodný agregát s dostatočným výkonom. Čo sa týka zápachu z potrubí, nič také sme nezaznamenali. Zásuvky sú navyše zatvorené, neviem si ani predstaviť, čo by mohlo v potrubí zapáchať, keďže je všetko vysávané do zbernej nádoby.
Odpovedať
My mame CV uz vyse 6,5 roka...Je to super vec...Ako pise @iva71ani nam nic nezapacha... ;-) Rychlo s tym povysavas,zasuvky su skryte takze pohoda... 8-)
Odpovedať
Tiež súhlasím s @iva71, nemá čo zapáchať.Tiež máme CV a je to moj miláááášik :-D .Strašne sa nám doma prášilo,mám aj 2 psov,každý deň som musela utierať prach,bolo to neúnosné.Po tom čo sme kúpili CV,tak utieram raz za týždeň,o 80% máme menej prachu,všetko ide preč,nič nezostáva v dome.Keby som nemala psov, tak povysávam asi raz za 2 týždne a úplne to stačí.A hadicu máme 9m,úplna pohoda,ľahunká,nie ako nadrapovať sa s vysavačom.Keď by si aj povysávala nejaké šperky,alebo čo,nájdeš si to v tej zbernej nádobe.Ja by som išla znova do CV.
Odpovedať
Ja mam uplne opacny nazor. V rodicovskom dome to montovali pri rekonstrukcii pred 10 rokmi. Okrem toho, ze to bolo sialene drahe, to malo od zaciatku smiesny saci vykon. Velke straty v potrubiach. Zasuvky tesnia, motor je vykonny. Zapach nebol, ale ten tah je smiesny. Manipulacia s dlhou hadicou mi pila krv. Pri dnesnych HEPA filtroch v novych vysavacoch vidim jediny prinos v nevireni prachu, bo to fuka von. Ale to mi za tie prachy nestoji. Do noveho domu ani omylom.. Drahy nezmysel.
Odpovedať
Urcite si dajte spravit aspon rozvody. Pouzite na to original potrubie a ziadne "nahrazky" ako PVC rury. Cela zakladna sada rozvodov (15 metrov potrubia 2 zasuvky + strbina do kuchyne) + dalsich 12 m potrubia (rura ma 1,5m dlzku) nejake kolena a spojky navyse ma cele stalo na doobierku do 150 Eur - original objednane z elektroluxu. Dat to teraz ako dodatocne sekat. Zmontujes to doma v pohode sam. Vykon to ma v pohode. Jednotku dokupis neskor - sem tam robia akcie - alebo na vystavach davaju zlavy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
rozvody si treba určite urobiť, pri sume domu je náklad zanedbatelný - pri svojpomocnej montáži aj na trojpodlažný dom to môže byť do 150 €, alebo aj menej keď bude potrubie urobené z HT trubiek (nie PVC) - robí z nich značka thomas. Dnešné vysávače nemajú problém s tromi podlažiami - zvládnu bežne vzdialenosť 80 m k zásuvke a nepotrebuje ani ovládací kábel. Ovládanie existuje aj diaľkové. A keď chcem použiť vysávač aj inde - dá sa vybrať mobilná verzia. Ja mám centrál thomas od eneftech s.r.o. a neľutujem. Robil som si ho sám s ich poradcom. Zápach z potrubia môže byť pri H2O modeloch. Vysávať vodu do potrubia je nerozvážne, potom to môže naozaj smrdieť. A s hadicou sa určite behá ľahšie ako s vysávačom a káblom. Akurát ku krbu treba dobrý separátor, lebo keď sa vysáva rovno z krbu do hadice tak potom sa z nej dlho sype jemný popol - ostane v zárezoch. Ale určite som za :-N .
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam toto a som spokojny.dnes uz su cv niekde inde,ako pred 10 rokmi.dnes jeden agregat utiahne aj 3 poschodovy hotel. http://www.rehau.com/SK_sk/Stavba/Hau...
Odpovedať
My ho máme tiež už skoro 15 rokov. Náš dom je síce len dvojpodlažný, ale necítiť žiaden zápach a ťahá dobre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?