Pleseň a prípravok SteriSolan

Profilova fotka
Chcem sa spytat, ci ma niekto skusenosti s pripravkami tejto firmy... Pomoze to aspon na daky cas?? Aspon, aby sme preckali zimu, ked na jar chceme zateplovat a teraz vnutri bojujeme so siriacou sa plesnou :-( Dakujem za kazde rady...
Odpovedať
Profilova fotka
tam, kde sa zdržujete by som žiadny prípravok nepoužil.Investujte radšej do odvhčovača, vetrajte, viac kúrte, aj tak potrebujete stavbu vysušiť.Nepíšete, či je to novostavba, ak nie, treba zistiť pôvod vlhkosti.
Odpovedať
A vies odkial ide pliesen? Kde vsade tu pliesen mate? Ako dlho? Ja by som na vasom mieste radsej zavolala odbornika, nech posudi tie plesne a navrhne riesenie,ako odstranit pricinu vlhosti a pliesni. Ked vam vlhne dom od zakladov a nemate odizolovane podlahy a mury, tak zateplenim akurat tie plesne schovate,ale neodstranite. Byvat v nezateplenom dome sa da,ale v zapliesnenom je to dost zdraviu nebezpecne,hlavne pre deti.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ide o 50 rokov stary tehlovy rodicovsky dom, minuly rok sme nadstavili a vymenili strechu, tento rok boli na rade okna, myslim, ze velkou pricinou su aj tie plastove okna, predtym tu taka plesen nebola..., na jar ideme zateplovat 8 cm polystyrenom. Vacsinou sa ta vlhkost tvori v hornych vonkajsich rohoch a samozrejme aj za nabytkom, aj ked je nabytok 10 cm od steny, pravidelne vetrame, na stenach najma v spalni kde sa zdrziavame najviac aj s detmi sa tvoria v hornej casti stien mokre mapy a nasledne plesne...na presusenie stien pustam ventilator, aby sa tam nedrzala ta voda, aj ked neviem ci je to spravne. Otec pouzival na tie plesne pripravky na baze chloru - najma savo, ale to nie je dobre tiez dychat, tak som chcela vediet ci tento pripravok nepoznate...chceli by sme to s nim vycistit a nasledne pretriet vapnom, neviem ci to aspon na tu zimu pomoze??!! @majki555
Odpovedať
odstranit pricinu nie nasledok je riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi ja viem, ale zateplovat ideme az na jar...dufam, ze to stav nezhorsi!!!
Odpovedať
@marianna_c_ môže to stav zhoršiť, to je pravda - vtedy, ak dáte tenký EPS Ak ale dáte dostatočne hrubý EPS, podstatne sa zvýši povrchová teplota steny a nebudú podmienky pre vznik vlhkosti a plesne. 8 cm nemusí stačiť. Miesta, ktoré popisujete, sú tepelné mosty a tam je pleseň spôsobená práve tým, že chýba izolácia.
Odpovedať
@marianna_c_ Na plesnivé miesta skúste zvonku dať aspoň dočasné záplaty z EPS hr. 20 cm - nič to, že to bude škaredé... ale hlavne, že vnútri bude zdravšie prostredie.
Odpovedať
za 250 sa da kupit odvlhcovac vzduchu.... sice drahsie riesenie ale koli zdraviu....
Odpovedať
@marianna_c_ ja by som si zavolala odborníka na plesne a zatekanie budov, o jednom viem, čo sa tym zaoberá desiatky rokov
Odpovedať
Profilova fotka
@marianna_c_ drevené okná mali predpísaný rozsah vetrania, vlhkosť sa strácala, pochybujem, že 8cm zlepší izolačné vlastnosti dostatočne, prerátajte si, o koľko by vyšlo drahšie aspoň 15cm. Pomôže, ak máte komín a kachle, občas prekúriť sporáky zabezpečovali výmenu vzduchu aj keď sa v nich nekúrilo. Žiaľ, výrobcovia okien nerešpektujú požiadavku prievzdušnosti okien, už som sa stretol aj s pokusom, že sa odstránila časť tesnenia v hornej časti krídla okna pre výmenu vzduchu. Ak ste vrch zobytnili, malo sa to prejaviť , ale ešte asi doznievajú vplyvymokrých procesov poschodia. Len viac kúriť a vetrať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?