Odporučte vysávač na stavebný prach

Dobry den, rad by som sa poradil ohladom vhodneho vysavaca. O chvilu pride na rad prasna praca (brusenie sadrokartonu, betonoveho schodiska, vysavanie podlahy pred lepenim a podobne). Aby som sa pri tom nezadusil, budem potrebovat vysavac. Planujem investovat okolo 200€. Bude to stacit na vysavac ktory si s tymto poradi? Viem ze prave ten brusny prach je to najtazsie pre vysavace. Najviac by mi vyhovovalo, keby som vedel pripojit hadicu na sanie a zaroven aj vyfuk a vyfukoval by som to mimo domu bez pouzitia filtra. Je cosi taketo? Neposkodi to motor? Vdaka za rady
Odpovedať
@zetak Ak to potrebuješ len amatérsky, teda na tvoju stavbu, tak si kúp na inzerát nejaký starší vysávač. Na nete si kúp plno sáčkov do nich a môžeš vysávať a vysávať. Ja som si chcel požičať priemyselný vysávač. Požičovné bolo tuším na jeden deň okolo 30 EUR, plus musel by som si u nich kúpiť sáčky kus za 5 EUR. Taký jemný prach, to je sviňa, To ti upchá sáčok skôr, než je plný. Ja používam našu starú ETA Quinto na stavbe - je to nezmar. Aj keď sa roztrhne sáčok, trochu to zapráši z motora, vymením sáčok ale vysávač fachčí ďalej. Sáčky kupujem na jedne stránke - 20 kusov za 16,60 €. V obývačke mám SDK strop a tam som minul asi 8 sáčkov, kým som povysával ten jemný prach. Ten nápad - že vyfukovať prach von nie je dobrý. Neviem, či vôbec existuje taký vysávač - skôr asi nie, ale okolie domu by si si strašne zasvinil.
Odpovedať
@zetak Bud bazar ako hovori @chrobak7 alebo nejaky lacny priemyselny, v Lidli mali minule okolo 60€ tusim stal. 200€ su zbytocne vyhodene prachy. Vyfukuju von centralne vysavace, niektore maju bipass, cize to nejde cez motor, ale to su ine palby.. 1000+
Odpovedať
Ano, bude to len na mojej stavbe. Pozicanie vylucujem, budem ho potrebovat viac krat na mensie veci. Stary vysavac z domu som mal na hrubej stavbe aj ja, ale po chvili netahal. Priemyselny by som radsej aj kvoli zasuvke - vysavac sa zapina s bruskou...planujem nie len povysavat po praci ale aktivne pri bruseni odsavat prach. V pripade toho vyfuku von by som asi nenaspinil viac ako ked sa reze/brusi beton priamo vonku a v blizkosti nemam susedov, cize z toho by som obavy nemal - limituje ma len technicke riesenie.
Odpovedať
@zetak ahoj...ja som tiez nechcel riesit vysavac z pozicovne,tak na odporucania som si kupil karcher mv4 to je tusim...cca 70e,mokro suche vysavanie,a uz 2roky frci :-)
Odpovedať
@zetak s karcherom budes spokojny, mv5 je trochu drahsi ale odporucal by som ten. So zasuvkou je az mv6 ale to je uz cez 250€. Aj ked vedia vysavat bez sackov, prach sa neoplati, skor sa zadusia a nici to filtre.
Odpovedať
@zetak No ja som prerábal 3-izb.na komplet a veríš alebo nie moja polovička dala k dispozícií VODNÍK..a napíšem Ti že je to vysávač číslo jedna, je mi to jedno čo k tomu niekto napíše-záporne, ale ja by som ho nedal za nič...Bordel hrubý som pozbieral samozrejme do nádoby a ostatné kusy vysávač...Samozrejme je potrebné ho po tomto jeho výkone poriadne vyčistiť, ale to nebol problém, nakoľko vodu+ten bordel som vyhodil a vysávač poriadne vysprchoval a nechal vysušiť...No a keď došli brúsiť SDK a nedoniesli si vysávač a tak použili náš...Už som sa s ním pomaly rozlúčil, ale po tomto všetkom som ho znova vyčistil a vymenil všetky filtre /bez problému dostať/ a vyumýval a čuduj sa svete, vysávač ožil a ide ako nový...Len hadicu budem musieť kúpiť novú, nakoľko od prachu ostala nejaká šedá..ale to mi nevadí,pretože teraz ho už budem používať menej a tak vydrží zase nejakú dobu... Takže z Bazoša nejakého Vodníka a sáčky nemusíš kupovať alebo meniť..vymienať budeš vodu ;-) 8-)
Odpovedať
Je este alternativa, pouzit to cudo, co sa pouziva na vysavanie popola, mozes to pripojit ku kazdemu silnejsiemu vysavacu. Alebo akykolvek mokrosuchy vysavac, co vie vysavat aj do vody.
Odpovedať
@zetak Beton som nebrusil, ale od zakladov do teraz ked uz byvame mam Karcher MV3 P, . Zatial som nezaznamenal ziadny problem. Da sa pouzit aj bez vreciek, ale ked som vysaval jemny prach po sadrokartone alebo ked som rezal karboskou drazky do tehly tak som radsej daval vrecka. Teraz ho normalne pouzivam v domacnosti. Je celkom sikovny a ma aj zasuvku.
Odpovedať
2 roky mam Nilfisk Aero 21-21, ma zasuvku, sal uz uplne vsetko, taktiez prach z frezy pri drazkovani, bez sacku. Dlha hadica. Ked je plny, filter oklepem a prefuknem kompresorom.
Odpovedať
Profilova fotka
@zetak nazdo, nechcem robiť reklamu ale tento je dobrý 8-) https://www.hecht.sk/hecht-8314-z-ele...
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado presne lidl tam stal 49,90€ak myslime ten isty. 3 roky zaruka, nie je o com
Odpovedať
Mal/mam som tu z lidla, aj ked ich bolo tusim viac modelov, v pohode, neviem porovnat s inymi, ale co som tu mal majstrov, vraveli, ze maju nejaku drahu makitu a ze ten lidlacky taha lepsie :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kriloter Menej je niekedy viac. Ja som si to vsimol na vysavani popola. Prilis velky vykon nenecha odpad padnut, ale ho taha rovno do filtra a zanesie ho ovela rychlejsie. Ked idem na nizky vykon, navyse este taham falosny vzduch, vydrzi mi tahat ovela dlhsie.
Odpovedať
My ked sme na byte riesili tento problem, tak som kupil najlacnejsi vysavac v tescu za 25E... dufal som, ze to prezije a prezil a mali sme ho este dva roky... tie stroje su neuveritelne... ked ti nevadi, ze s nim uz potom nebudes moc efektivne vysavat dom, tak ho kup, lebo to, co potrebujes zvladne kazdy....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nepotrebuješ hneď, môžeš počkať na akciu v lidli. Úplná spokojnosť s ním a používam ho aj pri bruseni, vrtani, niečím už prešiel a stále funguje. Len vrecka doňho treba kúpiť profi. Tie hobby mi 3x roztrhlo. Stál okolo 80
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte, obnovujem tuto temu a chcem sa spýtať, či by ste nám poradili vhodný vysávač na stavbu na prach z omietok, sadrokartonu....adt. Rozmýšlame nad Makitou VC2512L. Má niekto tento vysávač? Dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dafu jednoznacne vysavac z lidlu. Pomer cena/ vykon neprekonatelny. Vysaval som s nim na stavbe od pilin z krovu, cez omietky az po pokladku plavacky a momentalne sluzi dalej a nie je na nom nic poznat.
Odpovedať
Ja zas ten z Lidla neodporúčam. Nevydržal ani po sadrokartóny... Kúpil som potom Kärcher.
Odpovedať
Z lidla som kupil na vase chvaly a je to crep a robit s nim je utrpenie. Nesaje stavebny prach, hned sa zapcha, nema oklep a ta kratka hadicka je asi pre deti. Neodporucam ho ani zadarmo.
Odpovedať
@megdesign Aký Karcher ste nakoniec kúpili? A ako hodnotíte výber? Ďakujem.
Odpovedať
Tiez mame karcher, funguje dobre, my sme spokojni :-)
Odpovedať
Cawko - vodnik ani zdaleka nepomoze ..... Mame doma Zelmer vodnika. Vysavac do bytu - iny necem. ALe jemny stavebny prach - to mu vadi. A nepomoze ani to ze prejde cez vodny filter. Lebo jemny prach prejde cez bubliny naspat vonku .... Odskusane a otestovane... Vacsie ulomky stavebneho odpadu - to este hej. Ale jemny prach - ako vojde - tak sa vyfuci naspat do priestoru :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@megdesign ktorý si kupoval
Odpovedať
@kaspy ktorý z Lídla máš
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2
Odpovedať
@tino2 WD3
Odpovedať
Tieto mudrosti, kupujes najlacnejsie vysavace na trhu, co cakas? Ten zakladny karcher je totalme hovnova posledna cina, parkside jeminimalne porovnatelny. Jasne nesaje prach nema oklpep a ktory karcher ma? Preco by nesal lrach? Dojebat,sa moze kazdy. Naco su potom podla vas tie vysavace za 500e? Tie su na velku zataz odsavanie prachu atd.. nie tieto zakladne hobicke
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Trosku oživim vlakno. Nedá sa samozrejme porovnať s profi strojom s automatickým oklepom filtra, ale to sú vysávače za niekoľko stoviek. Ja mám tento parkside pwd 25 a2 za 70e. Ma 2 roky a prešiel si na stavbe asi všetkým. Od vysavania kusov tehál a stavebnej spiny po hrubej stavbe pred kladením polystyrénovej izolácie na podlahy, vysavania počas robenia sadrokartonov, pri prierazoch pre klímu, cez vysavania spraveneho uschnuteho poteru pred kladením plavacky, vysavania rôznych drevených pilín po jeho aktuálne využitie, kedy s ním vysavam popol z kachli. Vždy som ale používal originál vrecka. Na jemný prach dokonca tie látkové. Vysávač ide ďalej bezproblémov s pôvodným filtrom. Môžem len odporučiť. Cena za nákup sa vrátila hneď po prvých dvoch dňoch vysavania na stavbe, keby som mal platiť požičovne za priemyselný z požičovne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?