Názory na upratovanie domácností cudzími osobami

Profilova fotka
Ahojte. Založila som si súkromné upratovanie a chcela by som vedieť vaše názory na upratovanie domácností cudzími osobami. Je asi zlá doba a ľudia sú dosť nedôverčiví...Preto mi prosím poraďte čo by Vás oslovilo, čo by mala spĺňať osoba aby ste jej zverili do rúk svoje kráľovstvo... Ps : viete ako sa po novom volá upratovačka?? Kozmetička a vizážistka podlahových krytín.. A čo je jej náplňou práce? Manažovať dohľad nad čistotou spoločnosti ;)
Odpovedať
riadna blbosť tá...." Kozmetička a vizážistka podlahových krytín"....to sa upratujú iba podlahy????a čo prach na skrinkách, stoloch,vana,wc,zrkadlá,sporáky, a podobne vecičky v domácnosti...... =-)
Odpovedať
Prioritou bude vzdy cena, predstavte si pred casom chodila postarsia pani po sidlisku a nukala ludom ze bude robit sluzby (upratovanie vchodu, t.j. nie len na poschodi ale aj vstup (galeriu) do panelaku. Pytala 2 € za jedno upratovanie a 95% ludi povedalo ze neda, radsej spravia sami, pritom nemaju problem vyhodit viac za cigarety a castokrat ani slubene upratovanie nakoniec neurobia. Kazdopadne na prvom mieste je zaujimava cena ale ako som spomenul pochodite len u ludi ktori nie su myslenim este v casoch socializmu. Potom kvalita ale tu moze clovek posudi az ked zveri upratovanie, takze pred tym by som urcite zaujal sposobom ochrany zakaznika. Zistite ako to ma riesene konkurencia a budte o nieco lepsi, osobne by ma velmi zaujala moznost ak dam niekomu upratat byt vidiet to cez net ci ziskat k dispozicii nahravku od vstupu do bytu az po odchod, t.j. kde zakaznik uvidi ako a co sa upratovalo, kolko casu, mozno to niekto nebude vyzadovat ale ak to ponuknete urcite zaujmete a skor presvedcite skupinu nedovercivych ludi.
Odpovedať
To s tou nahravkou je dobry napad :-) Rozmyslala so, ci by som zverila svoj dom nejakym ludom, aby mi tam chodili, otvarali skrine a co ja viem co este.. Alebo sedeli v kuchyni a pili kavu popri upratovani.. ja viem, asi blbost, ale to je len pohlad laika ;-) Ale keby som mala moznost vidiet, ze tam naozaj prisli a robili, a nekomentovali, a odisli, to by bolo super x-) A samozrejme aj cena...joooj, pridte mi umyt okna :-D :-D
Odpovedať
Navrhla by som vyhodnu cenu. Skus to cez nejake "pausaly", ze povedzme budes chodit 1xdo tyzdna, upraces to a to, pozehlis nachystane a bude to mesacne x eur. Mna osobne velmi sklamalo na upratovacej sluzbe, ze si pytali cenu za 3 hodiny, chodili pravidelne a potom som jedneho krasneho dna zistila, ze tetula je za 2 hodiny hotova a poslednu hodinu uz tam bud ani nebola (ak som nebola doma), prip. robila uplne chobotiny, len aby nahnala tu hodinu. Tohto sa vyvaruj, dovera je velmi dolezita. Lebo ked sa ma suseda pytala, ci jej mozem niekoho odporucit, tak tuto firmu teda nie. :-) Drzim palce v podnikani!
Odpovedať
V Anglicku je to bezna vec. A nevadi im ani ked si uvarite popri tom kavicku, zoberiete niaky snack z chladnicky. Sama som tak chodila upratovat, mala som kluce od domacnosti a v urceny den a v urcenu hodinu som prisla a upratala.Na stole ma vzdy cakali peniaze, pripadne odkaz co mam urobit navyse. U nas to zauzivane moc nie je a sama priznavam, asi by som si velmi tazko hladala dovercivu osobu ktorej by som zverila domacnost bez obav :-)
Odpovedať
Na vsetko zalezi od tvojej ceny a aj od ludi a pristupu. Ja sam spolupracujem pracovne s vela upratovacimi firmami a vacsinou mam skor negativne skusenosti. Ti ludia co to robia, su taki..no jednoduchsi, nedostavaju za tu robotu asi vela a tak to aj vypada. Vacsinou je vela reklamacii a musia chodit na viackrat. Jedna firma sa mi ale osvedcila, ale aj to je taka, ze majitel tam s tymi ludmi rovnako cisti a sam ich nahana a buzeruje. AK to budes robit ty alebo nejaky spolupracovnici poctivo, myslim ze to pojde. Hlavne bohatsi ludia si radi nechaju poupratovat dom a barak
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
a zase si to tu niekto myli s inzerciou zadarmo :-p
Odpovedať
no aky je nazor a moja skusenost: do svojho domu by som si nikdy cudziu osobu nepustila i keby som mala upratovat 300m2 uzitkovej plochy. Je to totalna strata sukromia. Co sa tyka upratovania firiem: mam velmi zlu skusenost s upratovacimi firmami, nakolko vzdy posielali ludi, ktorym nebolo cudzie zobrat kavu, caj, papiere z tlaciarne a podobne. Jednoducho sa stracalo vsetko mozne. Vyriesila som to tak, ze som si zohnala pracovnu silu, ktoru zamestnavam ja, mam na nu dosah a upratovancie firmy som vynechala. Vyhoda je v tom, ze chodi vzdy rovnaka zena, vie chod firmy, vie co ma robit, vie koho nikdy nerusit a podobne. Co by ma presvedcilo: rozhodne to nie su ceny. Asi pristup a pohovor s konkretnou osobou, ktora bude u mna upratovat. Jednoducho nejako preukazat doveru - no a to je dost tazke.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, ja mám šikovnú pani na upratovanie, viem, že hľadá ešte jednu prácu. Môžem odporučiť. Trnava a okolie.
Odpovedať
sama som majitelkou mensej upratovacej firmy, a kedze viem ako je tazke niekoho donutit dobre robit, vela prace si riesim sama. a myslim ze dobre, lebo sukromne domacnosti si ma posuvaju medzi sebou, na zaklade odporucani :-) ale ked som pracovala presne viem ake to bolo ustriehnut upratovacku aby bolo vsetko tip top
Odpovedať
Článok sa načítava...
oliolijanko1 toto iste som zazila aj v nl...ale tam su ludia nauceni a sama si vedela preco si tam,ak by sa im moja praca nepozdavala viackrat by ma nezavovali a dali mi paaa.... u nas je to o tej nedovere a taktiez diskretnost malokomu nieco hovori..my slovaci mame potrebu vsetko vytrubit do sveta a zobrat si snad vsetko co sa da....aj ceruzu za par centov,ved sa zijde...ak by som mala takuto firmu asi by som tiez aspon zo zaciatku chodila upratovat s dievcatami viest ich k tomu ze prisli upratovat a nie hrabat sa v suflikoch...pretoze ak je zakaznik spokojny taktiez ma potrebu vytrubit to do sveta a cim viac trubeni tym viac roboty..teda pokial su majitelia domov spokojni...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Cudzi clovek v byte je ako blcha v kozuchu, to je moj nazor.
Odpovedať
Všetko je len na ľuďoch, chodím upratovať do štyroch domácností, pracujem 5 hodín a to vyslovene pracujem. Touto prácou si prakticky čistím hlavu. Každá domácnosť je iná a v štyroch majú aj domáce zvieratá (psi a mačky množné číslo preto, lebo ich majú viacej....) vôbec mi nevadí ak na mňa pozerajú, alebo nahrávajú pri práci (nemám zistené) robím si svoju prácu za tých päť hodín naozaj sa mám čo obracať aby som postíhala čo si naplánujem. Ak chcú žehliť, tak v ten deň sa len žehlí. Nikdy ma nenapadlo pozerať do zásuviek alebo skriniek ale samozrejme že musím pootvoriť zásuvku cca 2cm za účelom utretia prachu na vrchu zásuvky a pod ňou. Zaužívané majú že ma pohostia kávou, tak máme určenú hodinu kedy sa spraví pauza na kávu ktorá je 5-7 min. vtedy je aj priestor na akú takú otázku a odpoveď. Ak nie sú doma buď káva nieje alebo mi nastavia stroj a spraví sa sama. Peniaze mám nachystané na stole už pri príchode aj keď sú doma. Chcem len podotknúť ak nájdem zakotúľané mince alebo šperky a iné veci, vždy položím na komodu na servítku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?