Kärcher WV60 umývač okien - skúsenosti

Profilova fotka
Chcela by som sa podeliť so svojou skúsenosťou s touto stierkou na okná, možno niekomu uľahčí prácu ;-) Máme veľký dom a umývanie okien bola už moja nočná mora, drhnutie švédskymi utierkami, rôznymi prípravkami boli pre mňa skôr utrpením...a to nehovorím o veľkých francúzskych oknách v jedálni, ktoré sa jednoducho bez čmúh nedali vyčistiť. Manžel pred pár dňami kúpil tento zázračný prostriedok na okná a ja som sa ako vždy na to pozerala skepticky až ma cez víkend podpichol nech už začnem "karcherovať" ako v reklame tak som to vyskúšala a poviem Vám stal sa zázrak. Jednoduchá manipulácia, okná absolútne čisté bez čmúh, žiadna námaha, nič netečie, proste super...už mám okná umyté v celom dome a pokračujem sklami na linke, obkiladačkami v kúpelni, zrkadlami, proste odporúčam ;-)
Odpovedať
1
2
tiez som nad tym rozmyslala, ale ked musim ramy aj tak handou z kazdej strany umyvat, tak tie skla ma uz nezabiju....ci?
Odpovedať
:) my to tiež máme doma a tak isto nám to uľahčilo trocha robotu. Ešte našu prácu musíme zdokonaliť, lebo tie okná naposledy neboli 100%-né, ale myslím si, že je to dobrá vec :)
Odpovedať
Ja som videl ze tam predavaju aj nejaky postrekovac s nejakou utierkou. To sa pouzije predtym?
Odpovedať
Vacsiu hlupost som asi nevidel.Ale predava sa ako besna. 2-3 hodiny nabijate a 20 minut robite.Ono to vlastne iba saje vodu.Cize obycajna stierka za 1-2€ a utierka do ruky a zvysne peniaze radsej dajte niekomu inemu:)
Odpovedať
ja by som si tu stierku najprv skusila 1. prenajat lebo uz sa bojim nakupovat veci ktore nakoniec pouzijeme par krat a hotovo. pozrela som video a mne sa to paci. @mcdog ty umyvas okna? lebo ja ich mam na dome 27. A ked anndrea pise o cmuhach na vykladoch, tak dobre viem o com hovorim. ano, urobi mi sluzbu aj stierka a handra. mozno len tolko k castemu pohladu muza na zalezitost " upratovanie" - jedna vec je teoria, druha , ked si to ta zena fyzicky odmaka na vlastnej kozi. K vysavacu tiez mozem povedat - predrazena kravina, ved staci aj metla a lopata nie? k umyvacke - blbost, ved mame tecucu vodu a handru tak mozem pokracovat cez vsetky spotrebice. Okna sa daju umyvat aj handrou stierkou a vedrami vody ktore ta zena vlaci po celom dome kazda zena ktora si moze dovolit upratovacku obycajne hovori ze je to najlepsia investicia. A za okna sa upratovackam plati zvlastna taxa. preco asi? mne sa ta stierka nezda az tak draha. jedine co mi je podozrive, kde su prave tie vedra vody..... @anndrea tych nas asi Karcher zatial neusetril, ta nadobka je zalostne mala a nalievali tam......nieco ako lestidlo???
Odpovedať
@ada32 Po 3 hodinach nabijania to pracuje max 20 minut.....citaj poriadne...na tych tvojich 27 okien ti to pomoze asi ako predna strana Nového Času. Ale je to kazdeho vec....
Odpovedať
@mcdog tak tych 20 min som kusok prehliadla:S kym by som to umyla, mohlaby som zacat odznova. Vlastne ma to az tak netrapi ked si na to volam sluzbu. Pre mna nech to lestia tym novym casom.:) Ale karcher ma aj tak moje sympatie.spokojna som s tou znackou pri inych spotrebicoch.tak tu stierku nebudem kupovat.
Odpovedať
Inak toto vyzera celkom dobre....ecovacs.com
Odpovedať
Profilova fotka
My to mame a je to neskutocna vec. Primitivne jednoducha, ale funguje. Tych 20 minut by som sa nebal. Najprv ostriekas okno, potom rozmazes a zapnes, povysavas a je to. 20 minut to je oba cas, ked to frci. Ale nemas to zapnute stale... My stihneme umyt skoro cely dom - 19 okien
Odpovedať
Nooo..... Tak ja som tomuto "stroju" dlho odolavala, ale nakoniec som si ho kupila. Skla nie su bezchybne, nejake tie nedostatky sa stale najdu a hlavne mi vadi nedokonale cistenie skla pri rame okna. Ale zas baterka, ktorej som sa tiez obavala fici v pohodovom case. Takze ja hodnotim na 80 %...:-)
Odpovedať
Profilova fotka
uz som tiez nad tym pozeral.. myslel som ze skratka nastriekam a hned to odsaje nasledne.. nie ze musim nastriekat jednym, poumyvat handrou a napokon pouzit karcher nech to povysava... to je uplna zbytocnost... ta ista praca ako pri rucnom umyvani... ci sa mylim?
Odpovedať
pouzivas to aj na rámy, alebo iba na sklo? ja mám hnedé plastové okná, a béžovú stenu. na rame mám béžové fľaky a neviem s čím mám to odstrániť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@csincsi Nie, na ramy nie .... pochybujem, ze by to nieco odsalo...
Odpovedať
@andyfoto Tak, ak to pouzivas napr. ako ja na sklenenne zabradlie, ktore je treba iba precistit, tak iba nastriekam a postierkujem... Ale ak umyvam okna, ktore su u nas hlavne z vonkajsej strany zaprasene, je treba to najprv umyt. Tam sa ani Karcher nechyta....
Odpovedať
Tak už neviem čo mám s tým robiť :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Okolo nas sa vsade stavia a mame nonstop zaprasene okna. Ja to kaslem a robim to vsetko karcherom. @andyfoto nie je to tak celkom pravda, lebo postriekas, rozmazes a povysavas...nemusis lestit. A o tom to je. Najpracnejsie je prave to lestenie... @zarrinka mal som ten isty problem ako ty, ale potom som dosiel na dobry sposob. Nesmies vobec tlacit, len velmi jednoducho potiahnut dole
Odpovedať
Profilova fotka
pomoze mi to aj na vonkajsie zaluzie?
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo ja som umyval 4 roky prekslenene billboardy a rucne... nonstop spinave, a tie som iba nastriekal a zotrel drahsou stierkou a bolo to ukazkove :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto jasne :), ja netvrdim, ze ten karcher je vynalez storocia. Ale mne to brutalne ulahcilo zivot. Mame vela velkych okien. Tym, ze mi nic nekvapka a netecie, pri tom pocte okien co mame a ako rychlo sa spinia, je to velmi dobry pomocnik. Kym som byval v panelaku, tak okna stacilo umyt dva razy do roka. Teraz? Aj kazdy mesiac by sa zislo... a nakolko mam manzelku v 8 mesiaci tehotenstva, tak mna ako chlapa vdaka Karcheru to umyvanie okien aj celkom zacalo bavit :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Nad týmto pomocníkom som dlhšie rozmýšľala, čo ma odrádzalo, že cena bola vyššia aj s dopravou som zaplatila 71 €. Ja som si objednala čistič aj s popruhom. Dnes som to prvýkrát skúšala na výklade v práci. Bolo to super, žiadna ťažká manipulácia, pekne všetko odsaté, žiadne šmuhy. Lebo akokoľvek som sa snažila, vždy som mala šmúhance a to ma zabíjalo stále leštiť a prikúkať, či je výklad čistučký. Teraz žiadne šmuhy, nemusela som stále zliezať zo stoličky ani nič podobné. Takže idem nato cez víkend aj doma. A dôležité, čo musím podotknúť, že sa mi prvýkrát v živote zapáčilo umývanie okien :D
Odpovedať
ja mam tiez tento karcher v praci, a uzasna vecicka. ked mate spravny cistiaci ktory umyje a vylesti zaroven karcher stierka da len bodku za dokonalostou :-) s nim je umyvanie okien jedna radost, a je vhodny aj pri umyvani obkladov v kupelni ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
vycisti to aj spinavsie okna?lebo mame dom dost blizko pri ceste takze tie vonkajsie okna sa dost spinia tak ci s tym nie je problem lebo niekde v recenzii som citala ze pri viac znecistenych oknach zanechava smuhy :-( nie je problem potom vycistit tu handricku ktorou sa namaca okno moze sa to normalne vyprat?a pouzivate do toho nejaky specialny cistiaci prostriedok?ja tiez zvazujem jeho kupu lebo mame na dome dost vela okien ale zas nie je to najlacnejsia zalezitost a nechcem aby mi potom stal niekde zalozeny v polici...a ked chcete umyt viac okien naraz tak ho medzitym aj dobijate?
Odpovedať
@sisi79 Ale ono to okna necisti....ono to odsava vodu z okna....je k tomu taka hubka so saponatom a tym najprv tie okna ospliechas a poumyvas a potom tou masinkou iba zotries vodu...
Odpovedať
@manilla tiez som na tom podobne.podla mna je najhorsie umyvanie tej spiny v rame aj na nom.sklo je uz len ako bonbonik.slo zotriem stierkou s gumenou lamelou za 2eura -zotretie trva tak 20sekund a je to.:-)
Odpovedať
@mcdog asi som sa nepresne vyjadrila viem ze na umyvanie je pri tom ta hubka na tu som myslela ci sa moze normalne prat ale hlavne som chcela vediet ci ked su okna viac znecistene ci potom neostanu smuhy
Odpovedať
@sisi79 Handricku vies kupit novu a saponat tiez....original Karcher....ale umyvat mozes kludne handrou a Okenou,Clinom,Jarovou vodou,Borovickou.....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@mcdog joj, tak taketo dobre rady som uz dlho necitala :-) Ty asi okna doma neumyvas, vsak? :-) a najma tie rady zavazia, ked umyjes tou napr. borovickou, namakas sa ako kon a zasvieti slnko na okna a zbadas tie lizaky.. my mame doma 34 okien a chystam sa na ich umyvanie vzdy ako lačný k sr..iu :-D Tak predsa len vyskusam ten Karcher x-)
Odpovedať
@pink31 No u nas zvacsa umyvam okna ja a lizaky nee...praveze co sme testili toho karhera,tak tam ostavali loizaky a bolo to treba este prelestit... Ten karcher kludne skus.....tvoje peniaze
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
skusal to niekto prosim na stresne okna? zatial som nasla len referenciu na viledu, ktora pracovala na klasickych oknach OK, ale pri stresnych tu zotretu vodu rozprskala, lebo bola naklonena. robi to aj karcher? alebo leifheit? hlavne nepiste, ci je to zbytocne kupovat alebo nie, som rozhodnuta, ze nejaky kupim, teraz len rozmyslam, ktory ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
čo robím zle, keď mi to ostávajú smuhy?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?