Kam odvážate dažďovú vodu, keď máte iba žumpu?

Odvádzanie dažďovej vody z pozemku,
Odpovedať
urobil som si trativod na pozemku, 5 metrova jama plus skruze a vyzera to ako studna. nakolko mam na pozemku v piatich metroch strk voda sa straca.vsetky odtoky zo strechy vedu v zemi priamo tam a mam vystarane.
Odpovedať
@roso, mas aj fotky?
Odpovedať
Profilova fotka
aj my mame trativod, sice mame kanalizaciu, ale je zakazane do nej davat u nas daždovu vodu.mame 2 ci tri trativody.... daj si ich aspon 4m od domu, alebo aj dalej.... malo by to byt podla plochy strechy, ake maju byt velke a pod.... a tiez podla typu podložia , ake mas.. je tu tema o trativodoch, pozri aj tam.. My ich mame asi 1,80m hlboke , jama je vystlana geotextiliou a potom nasypany strk - velka frakcia, vacsie kusy.... ( teraz neviem, ci na dne je mensi, alebo ani nie, uz sa nepamatam) .. tu mas par fotiek v stadiu prac..
Odpovedať
My tu vodu zachytavame na polievanie zahrady a sklenika. :-)
Odpovedať
dažďová voda do kanalizácie, no ak bude mať niekto tupého suseda tak si pekne zavarí, katrin21 má pravdu. Aj naše riešenie bolo na každom rohu jama - presne asimetrická :-) 3-4 metre od domu ale ak je dobré podložie bez ílov netreba sa plašiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Drenáž ale tá môže byť len na neílovitej zemine.Niekde vo fotoblogoch som videl drenážnu jamu v nej naukladané plastové debničky od piva ,zakryté geotextíliou.
Odpovedať
anton mas na mysli hadam vsakovacie bloky to tak vyzera........
Odpovedať
...noo nalozime ju do zumpy,cele to potom supneme do auta a odvezieme von za mesto. |-|
Odpovedať
ak mas projekt, tak v projekte mas napisane, ako sa bude odvadzat dazdova voda... ale jednoznacne ak nechces/nemozes/neda sa ti zachytavat vodu na polievanie do nejakej veeeelkej nadrze (200litrovy sud je fakt nepostacujuci)... tak ti zostava riesenie jedine trativod.. 1) najlacnejsie.... hlboka jama, vysipat vecsimi kamenmi, prekryt geotextiliou, zasypat, travicka... 2) lacnejsie... ano, aj tie bednicky sa daju pouzit, otocit ich hore dnom, prekryt geotextiliou, zasypat hlinou, travicka... 3) ak sa citis pri peniazoch... vsakovacie bloky.. to je vlastne kompletne reisenie.. ale ta cena :)
Odpovedať
odvod dazdovej vody mame riesene elwa blokmi z polky strechy, druha polovica ide do nadrze na dazdovu vodu, ktora bude sluzit na polievanie.
Odpovedať
Profilova fotka
a ak nebude veľa pršať, tak ako leto 2011, čo potom s čím polievate? Alebo opačne ak bude veľa pršať a nádoba v zemi stačiť nebude...
Odpovedať
vsakovacia jama
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
https://www.youtube.com/watch?v=C-OuY... Ja som to riešil vsakovacími jamami z betónových skruží.Hĺbka 3,5m pre dva zvody.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?