Jednoduchšie umývanie podlahy

Ako sa dá zjednodušiť umývanie podláh v dome? Momentálne kvôli zdravotným ťažkostiam mi trošku robí problém nosenie vedier s vodou a umývanie rôznymi mopmi. S čím máte dobré skúsenosti? Doma máme dlažby - nie hladké, sú akoby so štruktúrou dreva a vinyl na hdf jadre - tiež to nie je úplne hladký povrch. Aké existujú možnosti? Parné čističe? alebo existuje ešte niečo iné? Videla som niekde niečo, kde sa asi naliala voda s čistiacim prostriedkom a s tým s zmývala podlaha - vyzeralo to ako mop s nádržkou alebo niečo také.... Rozmýšľala som aj nad robotickým umývačom - vyzerá to ako robotický vysávač, ale neviem, či sa to oplatí... Poradíte, prosím?
Odpovedať
@mamahanka nijak... povysavat musis aj pred parnym mopom, inak budes len spinu mazat hore/dole a ked chces pozmyvat namokro to vedro si jednoducho doniest musis
Odpovedať
Profilova fotka
Upratovacia sluzba
Odpovedať
Z Mallu som si objednala mop Vileda, ktory nie je potrebné ručne žmýkať. Nohou sa stláča pedál, ktory roztočí zmykaci mechanizmus a odstredivou silou vyzmyka návlek na mope. Nie sú to také tie franforce, ale klasický mop. Veľmi mi to ušetrilo čas aj ruky, kedže mi pri používaní saponátu praskajú.
Odpovedať
@trend270 Prosim ta ak si s tym mopom spokojna?A hlavne ako je to s tym zmykanim?Musis dat ten potah dole z mopu ci ako to funguje?A ktory to presne je, lebo ich je tam viac.Dik
Odpovedať
@mamahanka kuk na spontex express systém cca 33e,majú ho aj v Tescu, za mňa mop na cvoky nekupovať po čase sa to pokazí.
Odpovedať
ja uz kde umyvam ,radsej si odslapem k umyvadlu,tiez mam problém sa zohynat tak co utrem idem si preplachnut do kuchyne,mam veelikanske umyvadlo v kuchyni a robim tam vela věci ...aj 5cm psa kupem...
Odpovedať
Ja pouzivam vlhcene utierky na podlahy, nastoknu sa na mop. Schody starym trickom,ktore ide hned do kosa. Zmyvam ale tak raz za 6-8 tyzdnov, ked uz sa mi zda zeby trebalo.Inak iba vysavame. Mop s nadrzkou ma BONA a Leifheit.
Odpovedať
@blonda123 https://www.mall.sk/mopy/vileda-easy-... Poťah netreba dávať dolu z mopu, len ho aj s nasadou vložíte do vody, prepláchnete, vložíte do toho žmykadla, vyžmýkate a pokračujete v umývaní. Na konci poťah odopnete z násady (je pripevnený takými veľkými cvokmi) a vyperiete. Ja som absolútne spokojná. Na tom linku nájdete aj hodnotenia zákazníkov. Toto mám na malle rada, človek vie alebo odhadne, čo môže od tovaru očakávať. Odporúčam prečítať si všetky, aj tie české hodnotenia.
Odpovedať
čo spomínaš - mop s nádržou je Bona, je to super vecička. nemusíš žiadne vedrá vláčiť, dokonca aj vibruje, vraj to ešte lepšie potom umyje a nie sú lízance na dlážke. na prd je, že je na baterky, čiže budeš musieť dosť bateriek pokúpiť.... :-)
Odpovedať
Aj ja uz len Bona mop..mam bezbaterkovy, a super.umyte a suche v sekunde:-);-) akurat musis mat povysavane:-):-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mamakaja v zivote by som handru , co sa umyva podlaha neplachala v umyvadle v kuchyni :-o . totalne nehygienicke, zanesnies si tam vsetky bakterie a hnusoby zo zeme... fuj teda..... brrr. to ho potom dezinfikujes, alebo co? to uz radsej v kupelni, ked nie priamo vo vedre, co sa potom vyleje von.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam mop, obdlznikovy od leifheit profi. Vedro je tiez take slapacie. Netreba sa k tomu vobez zohybat. Handra sa nacvakne a odcvakne nohou. Vymacha vo vedre a vlozi do toho mechanizmu a nohou sa to vyzmyka. Vedro ma kolienska, tak ho staci tahat to zemi, netreba dvihat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sakura77 Prosim Vas a kupujete si do toho mopu tu original napln, ci davate nieco ine? a kolko stal?
Odpovedať
@katrin21 v kuchynskom dreze umyvam aj psa,nemyslim ze je to nehygienicke , v amerike som videla ze kupu aj male deti aj psy,,,, ja mam cistiace prostriedky mam velikanske umyvadlo keramicke z ikey,je priamo urcene na také věci,v kupelni nenamocim ani psika,takze nemam s tym problém ja z umyvadla nejem a riady su v mycke... denne cistim vsetko , a este ho vyuzivam naozaj na vela věci při zahrade sa to zide.....
Odpovedať
Profilova fotka
@mamakaja chore... pes v kuchynskej linke... v dreze... boze, kam to spejeme ludia? dakujem, neprosim. psa sa mi hnusi umyvať aj v nasej vani, keby som musela, tak to urobim samozrejme, aj chapem, ze napr. v cinzaku sa inak neda a pod... a to mi az tak nevadi.... ale osobne by som po kazdom takom umyti tu vanu striekala cifom, alebo fixinelou.. a zmyla.... ale v kuchyni? tak to vazne nie... U nas sa v umyvadle normalne nachadzaju veci, sem tam nejaka plastova vec, co nejde do umyvacky, obcas nejaky hrniec , tanier, pohare nejake obcas..... kadeco, aj ked mame umyvacku, ked je plna, davam do umyvadla a potom ked sa umyje umyvacka a vylozi , tak to ide z umyvadla do myčky, alebo sa to medzitym umyje v rukach.. takze pre mna neprijatelne....
Odpovedať
Profilova fotka
@mamakaja to akoby si v restauracii majitel kupal psa v umyvadle... no asi by tam uz nikto jest nechcel.... ty ano? A USA ako priklad? v mnohom je ten štat chory.. tak toto bude dalsi priklad..... ale to sme uz mimo temy... takze k teme: ja mam mop Leifheit, twist.. neni zly..nieco ako dala zuzkama..podobne.. a ked je problem preniest vedro, ze je ťažke, moze si dat clovek menej vody a 2x ju vymenit kym umyje co potrrebuje :)
Odpovedať
ja tiež umývam takým obdĺžnikovým mopom od viledy a je fajn, len tie vedrá... ale zaujal ma ten bona alebo lifeheit mop s nádržkou, možno vyskúšam. je mi jasné, že vysávať treba. ale vysávanie mi vôbec nevadí, vysávam kľudne aj každý deň tie miestnosti, ktoré treba (prípadne aj častejšie - pri malých deťoch je to potrebné). v každom prípade vám veľmi pekne ďakujem za všetky príspevky a rady.
Odpovedať
Ak mas dost handier,nepotrebujes vedro,,daj ich vyzmykat do pracky a potom uz iba umyvaj s kazdou kusok ,potom ich vsetky operies naraz,opat v pracke.Na kazdu handricku si zakazdym nakvapkaj trosku vonaveho tekutého mydla a rozotri,podlaha bude pekne vonat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@sakura77 ahoj, k tomu mopu...z jednou tou handričkou umyješ celý byt dom??? bo mne to príde divné, že sa nenamáča handra, len sa strieka prostriedok... dík za info
Odpovedať
@misulikes tak samozrejme musis mat dokladne povysavane:-) vyliatu polievku s tym neutries :-) :-) inak v pohode aj cely dom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
existuju aj automaticke vysavace a automaticke mopy :-p naco sa namahat? par ich doma mam, ano nie je to dokonale ale dokonale posluzi a zjednodusi tieto procesy
Odpovedať
@katrin21 kuchynske umyvadlo a linka sú najviac zamorené miesta baktériami v byte (a to ti potvrdí každý hygienik, keď neveríš daj si spraviť stery), jeden pes to nezachráni :-) aj keď ja by som tam tiež psa nedal, ale podľa mňa pes nepatrí ani do bytu. To len na okraj aby si sa zbytočne nepohoršovala, škodí to zdraviu a kráse :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?