Dávate upratovačke kľúče?

Ahojte, máte niektorá z vás upratovačku, čo vám upratuje byt/dom? Vážne nad tým uvažujem, že si niekoho najmem (ale nepoznám nikoho vhodného osobne), nejakú slečnu, pani za pár eur na hodinu. Len nechcem ísť cez upratovaciu firmu, lebo tie väčšinou chcú dosť veľa peňazí.. No ale problém je v tom, že neviem, mám jej dať kľúče od bytu? Osobe, ktorú nepoznám? :/ Tak neviem, ako to riešite vy? Cez deň som dosť zaneprázdnená, tak s ňou v byte zakaždým nemôžem byť a asi by mi aj viac vyhovovalo, keby upratovala vtedy, keď nie sme doma.
Odpovedať
Ked mas upratovacku cez firmu, tak mas istotu,ze je overena a ze jej mozes aj kluce nechat. Ale uplne cudzej osobe,hlavne na zaciatku by som kluce nenechavala
Odpovedať
@nikuliak keď sme bývali v podnájme v starom meste tak sme mali upratovačku, my sme ju nevyberali, mali sme ju v cene, mala kľúče, chodila upratovať cez deň okolo 10h. (nie keď som bola doma, vtedy iba na vyžiadanie). bolo to nastavené tak, aby "neprekážala". ale mne strašne vadilo, že má veľa ľudí kľúče. jeden môj znýmy býva po hoteloch, nemá vlastný byt a keď sa mu zunuje izba, tak vymaní hotel :-N on je na tento princíp nastavený úplne v pohode, jemu je úplne jedno, kto a koľko ľudí mu vojde do izby. ale ja som sa necítila komfortne, keď malo "od nás" veľa ľudí kľúče. samozrejme mi nikdy nič nezmizlo. ale ten pocit... skús, vyskušaj postupne všetky varianty, upratovať keď ste doma, keď nie ste doma, s kľúčom, bez kľúča... darmo sa pýtaš ako to je najlepšie, lebo záleží hlavne na tebe, ako ti to bude vyhovovať a ako si to nastavíš. tu získaš možno iba postrehy, prípadne zistíš ako to majú ostatní, ale to neznamená, že tebe to bude vyhovovať.
Odpovedať
Profilova fotka
násť spolahlivu upratovačku a to v Ba je dosť velký problém. ja som vyskúšala viaceré, ale vždy keď chodia som doma a musím ju aj zorganizovať, čo má robiť atď.Samozrejme treba byť na to nastavený že žiadne citlivé veci nenechávať len tak pohodené...
Odpovedať
Ano.ale az po istom case a prevereni ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkarybka nic v zlom ale ja uz skoro devat rokov chodim do ba.k rodinam upratovat aj zehlit a nikdy im nezmizol ani cent:-)ja pozbieram a necham na stoliku a aj sa niektore cuduju ze odkial maju drobne na stoliku takze da sa najst urcite spolahliva upratovacka :-) ja si vzdy hovorim ze bohatsia by som s tym nebola keby som nieco zobrala,a ani by som nebola schopna take urobit ale existuju take upratovacky,to je pravda.jedine vypytat referencie.
Odpovedať
Profilova fotka
no musela by si velmi ziskat moju doveru aby som dal upratovacke kluce.. ale asi je to aj potrebne kedze by upratovala kedy by som ja bol v robote
Odpovedať
@zuzkarybka v jednej upratovacej firme vypomáhala aj moja priatelka. Po čase s tým praskla. Ked som sa jej pýtala prečo,velmi mi nechcela povedať. Napokon z nej vyšlo, že sa jej nepáči, že majitelka si berie veci po bytoch, akoby boli jej. Napr. pivo, balíček kávy, jablko a podobne. Neskôr sa sama majitelka priznala, že jej zamestnankyna vzala z jedného domu balík penazí. Z toho vidíte, že sme rôzne. Našla si potom sama 2 domy, kam chodí už asi 5 rokov./priatelka/Ja sama upratujem dva domy a aj kávu si nosím z domu. Kluče som dostala v jednej rodine po roku a v druhej ihned od prvého upratovania. Upratujem iba, ked nie su doma. Chodím ku nim už asi 4 roky. Fakt je to o človeku.
Odpovedať
Profilova fotka
@22erika22 pod spolahlivou som nemala na mysli že by niečo kradla...spolahlivá je taká, ktorá chodí pravidelne, načas, robí prácu tak ako si to predstavujem, že jej napríklad netreba hovoriť, že prach treba utrieť aj spod postelí a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkarybka no dobre ale písala si že citlivé veci nenechávať len tak pohodené tak podla mna si narážala na to že sú niektoré upratovačky schopné zobrať veci ktoré im nepatria :-) ale sme rôzne,to je fakt pravda :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@22erika22 citlivé veci môžu byť napr. nejaké dôležité dokumenty, ktoré príliš iniciatívna upratovačka veľmi dobre "odloží" a hladať ich budeš mesiace kým prídeš na to kam ich dala. alebo sa môj starý pozabudol a nechal na stole nejakú muníciu, ktorá má byť uzamknutá v nato určenej skrini...takže zase som nemyslela ani nič hodnotovo cenné, ani na "kradnutie"
Odpovedať
Hej, tie kľúče jej asi budem musieť nechať.. len vlastne ani neviem, ako ju nájsť, keďže inzerátmi to asi nebudem riešiť (keďže jej dávam kľúče) a nikoho z okolia nepoznám, komu niekto chodí upratovať.. Máte nejaké tipy, ako toto vyriešiť?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja žijem vo Švajciarsku a momentalne mam na zväzku kľúčov 3cuzie kľúče od rodinných domov a doteraz som ich mala uz asi 5. Funguje to tak,ze zo začiatku klúč nemám (teda ak som naozaj u ľudí ktorých som nasla cez inzerát) a zo začiatku chodim upratovat a dozerať na dom ked je niekto tam a po čase dôvery si klúč beriem zo sebou a chodim upratovat ked mam čas a cez dovolenky dozerať na dom,kvety,poštu :) naposledy aj na 19 ročného pubertiaka :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nikuliak skus na www.domelia.sk
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja mam velmi dobru skusenost so zenami u Ukrainy. Fakt belmi cistotne, dosledne, slusne, uptratane a zapostlane ako v hoteli. Islo to po sukromnej linke.
Odpovedať
jasne inak to ani nejde v dnesnej dobe kedze treba pracovat skoro rano a domov sa chodi neskoro vecer.. upratovacka musi mat dobru zmluvu a samozrejme vsetko to stoji na dovere
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?