Čo na čistenie skleneného sprchového kúta?

čo sa vám osvedčilo na čistenie sklenenej sprchovej zásteny? Resp. ako správne na to ;-) dik za odpovede
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
no ja som videla u kolegyne vzdy dokonalu zastenu..a za tym bolo take tajomstvo, ze mali v sprchovom kute stierku na okna (cize tu vec s gumenou spachtlickou) a vzdy sklo zotreli.. po sprchovani, pricom deti sa predbiehali kto to bude zotierat. nic ine na to nefunguje, inak kvapky zasadne musia zostat, ja to robim teda podobne.. ze aj ked nie vzdy ale skoro vzdy zotriem sklo svedskou handrou.. trva to 20 sekund, mozno 30 ked pouzijem 2 handricky, mam ich v kupelni medzi uterakmi.. kedze som eko fanusik, snazim sa minimalizovat potrebu cilitov a puli rapidov,..a z ocot mi zas drazdi ekzem, takze radsej prevencia..
Odpovedať
@anamor my tiez stahujeme stierkou a z casu na cas to postriekam takym pripravkom z lidla specialne na sprchy, vycistim hubkou osprchujem a zotriem a zas je na cas pokoj :-)
Odpovedať
@anamor, tiez budeme mat sprchovy kut a zistila som ze sa predava taky prostriedok na skla co odpudzuje vodu, takze ti neostavaju kvapky ale vsetko pekne stecie, sused mal takuto upravu na sprchaci od nova, kupoval tusim Ravak, v kupelnovom studiu mi povedali ze pripravok sa da dokupit aj samostatne, zial neviem ako sa vola, lebo nakoniec sme vybrali sklo s takym jemnym dekorom co cezen nevidno a nevidno na nom ani vodu... inak ten pripravok vraj treba aplikovat zhruba raz za pol roka... ;-), sused to chvali tak ked pojdeme na dom skusim sa spytat ako sa to vola, tiez to chcel dokupovat :-D
Odpovedať
@penn skušala si citronovu štavu ak ti ocot škodí alebo parný čistič to je EKO :-D
Odpovedať
@anamor fixinela je podla mna dost dobra. a tiez by som pouzila radsej tu stierku a vzdy zotrela
Odpovedať
Profilova fotka
fixinela tak to nam vravel jeden predavac na vystave ze sa nesmie pouzivat na niektore spr. kuty lebo ze nici nejake tesnenie a ze potom to moze pretekat ten kut.. /najma take tie s nizkou vanickou... tak neviem... ja planujem stierku ale aj taky pripravok je co sa nanesie a potom to ze netreba tak casto stierat...
Odpovedať
vodny kamen=otročina
Odpovedať
@maznacik007 ok :-) dik. aj ked teda ja s nou cistim stale. ale novy kut teda asi nebudem.
Odpovedať
Profilova fotka
@santana my osadime sprchovy kut s cirym sklom asi o nejake 2 tyzdne, ale stierku z ikei uz mam. dufam, ze mi bude stacit....ako sa vola ten izej na sprchy z lidlu? Lebo ja mam nieco v zltej flaske s rozprasovacom na kupelne, ale to asi nie je konkretne na kuty,co?
Odpovedať
Profilova fotka
@meryber hmm no citrusy su tiez drazdive, ale akoze to nic, ja len ze radsej zotriem sklo aby som nemusela vela cistit inak.. a raz za co ja viem 2 mesaice, cistim zvysok ako baterie, abo aj kachlicky, trebars aj s octom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja nic necistim a je stale ako novy ,...ako som uz viackrat pisala,v inych temach, kazdy z nas po sprchvaní prebehne par ťahmi stierkou sklo ( u nas su to 4 ťahy na 120š kuta) a ziadne kvapky a vodny kamen tym padom neriesim :) Stierku mame v sprchaci len na toto urcenu a uz to ani nevnimame, je to automatika :) Akurat vcera bola u nas navsteva, priatelova sesterka, a mi hovori, ze fiha, to sa narobim, ze mam také ciste sklo.. tak som jej prezradila nase tajomnstvo, ako sa nenarobit :) povedala, ze zavedie aj ona :) trva nam to asi 10sekund :) a usetri to dlhe drhnuitie, casto aj tak neuspesne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@penn až teraz citam, ze aj ty si dala tento tip :) ano, funguje to 100% :) a je pravda, ze aj 10r dcera zotiera v pohode :) je to klasicka stierka na okna... inak - my sme ju normalne mali pribalenu k sprchovym dveram, ked sme ich kupili, cize aj vyrobca to asi predpoklada, ze by to ludia mali robit :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katrin21 tebe dali stierku k sprchacu? :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ho cistim clin sprejom, ono to ma taku hustu penu. Bez vody svedskou utierkou. Krasne sa to leskne a nema to flaky. Raz za dva tyzdne a zatial to staci.
Odpovedať
tak nam sa osvedcila stierka,po kazdom sprchovani to zotrieme a je to bez tych vodnych stekancov ktore mi strasne liezli na nervy.A teraz je to krasne ciste kazdy den!
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 ano, bola k nemu :) vazne :) k tomu Kolo Niven , prvemu , co sme mali, bola pribalena taka pekna biela :) a pritom mal upravu Relex - protikvapkovu, a aj tak dali, takze....... ;-) @5ka25 presne tak :) ciste kazdy den a bez namahy :) My tu mame velmi tvrdu vodu, to by po dvoch tyzdnoch uz vyzeralo.....:-p
Odpovedať
najlepsie je sklo vobec nemat:-) to znamena dve strany stena, tretia murik okachlickovany a stvrtu stranu vyspadovat... uplne idealne riesenie, videla som to uz vo dvoch kupelniach a je to skvele. my to mame podobne, len bez murika, proste "open space" :-)))
Odpovedať
@evercila, jej, dobry napad, ja som zase videla sprchac ktory mal tvar akoby ulity, a bolo to super, len treba na to trocha viac miesta... nemas foto toho vaseho? mne by sa to pacilo u nas, ale sprchac mame len v hostovskej kupelni a je rovno oproti dveram :-D
Odpovedať
@preshibana vola sa to cistic sprch W5, je to priesvitna flaska s rozprasovacom a priesvitna tekutina, velkostou ako ten zlty co asi mas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
kvázi ulita :) nadherne, ale fakt treba na to priestor.... toto som fotila v Stiavnici v hoteli Grand Matej....
Odpovedať
@katrin21, ano, to je skoro ono, len ja som videla taky viac zatoceny, ze ked si vosla dnu tak take dva kroky si mala po oboch stranach mur, bolo to skvele... a malo to taku zvlastnu atmosferu...
Odpovedať
Profilova fotka
@santana Dneska som to zohnala v Lidli .Tak som si kupila rovno dve flase ;-)
Odpovedať
Aj DMka ma celkom super cistic,nastriekam,zavrem a ked zabudnem tak vecer len oplachnem,co som netrafila sprejom pretrem a je to.ale aj tak najprezieravejsie je matne sklo :-D
Odpovedať
@karelka v dmke som ziadny speci na sprchace nenasla. @katrin21 stierku musim kupit, to som postrehla ze s tou by to malo byt asi zaklad inak mam smuhy stale, aj po cline, cife a neviem co, z lidla som skusala len to na kupelne, to na sprchace musim kupit, di za radu @preshibana
Odpovedať
Profilova fotka
@anamor presne, aj mne vsetko cmuhuje, stierka je naj :) :) ja aj okna najradsej len tak umyvam :)
Odpovedať
@anamor to je ten ich denk mit na kupelne
Odpovedať
@anamor, romi bez stierky ani vodu nepustajte ;-) fakt je to zaklad ja som za predchadzanie ako za riesenie nasledkov a ja zase dost fungujem na teplom octe ale vona :-p
Odpovedať
musim vsetkym podakovat za reakcie, jednoznacne odporucam na zaklade vasich rad tu stierku a ako cistiaci prostriedok najlepsie obstal W5 z lidla - cistic sprch ;-) na obale ho dokonca odporuca hansgrohe ;-)
Odpovedať
tiez mame sprchac s priehladnym sklom. Kupila som si pripravok "tekuty stierac" v Kauflaci. Manzel to pouziva aj na celne sklo na aute a kvapky potom pekne stekaju, nedrzia sa na skle. :-)
Odpovedať
najlepsie sa to cisty s octovou vodou. Mne sa to osvedcilo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?