Čo je to za živočícha?

Prosím vás čo je to za živočícha a ako s tým bojovať aby sa nám tu nerozmnozili? Ťažko sa to fotí je hrozne malý. Môj tip tak 0.3 mm. Asi ako špic ihli na šitie. Pomali sa to pohybuje a je bielo žltej farby.
Odpovedať
s najvacsou pravdepodobnostou nejaky roztoc
Odpovedať
@milan209 Z fotiek nie je nič vidno. Najviac sa to podobná na malého pavúka, ale ak sa to pomaly pohybuje, tak pavúk to asi nebude. Záleží od toho, kde si ho našla a koľko ich tam je. Ešte to vyzerá na vošku, ak to bolo na rastlinách alebo padnuté pod nimi. Ale nech je to čokoľvek, nemyslím, že je to pre človeka nebezpečné. Nepodobá sa to na žiadneho parazita - ani voš, ani kliešť, ani ploštica a už vôbec nie šváb alebo rus.. Roźtoče sú ešte menšie, tie by si voľným okom ani nevidela. Roztoč má veľkosť 0,2 - 0,3 mm.
Odpovedať
@chrobak7 ja sa obávam aby to nebol roztoč. Lebo podľa mňa to môže mať kludne tých 0.3mm. Našli sme to tak ze zrazu ma niečo štekli na ruke a lezie mi to po ruke. Konkrétne v obývačke máme koženú sedaciu súpravu a na nej poukladanú vypracovanú ovčiu kožušinu po ktorej sa váľame. Či to nie je z nej?
Odpovedať
@milan209 Takže si našiel iba jeden exemplár? Netreba panikáriť pri každom živočíchovi, ktorého nájdeš v dome. Keby ich boli desiatky a viac, potom treba robiť opatrenia. Toto určite nie je z ovčej vlny. Tam by mohli byť max. tak mole. A roztoče máš všade doma - hlavne v posteli. Tu si pozri, ako vyzerajú roztoče - toto na 95% nie je roztoč. https://www.google.com/search?q=rozto...
Odpovedať
@chrobak7 nie jeden. Už minimalne 5. Nevyzerá to ako roztoč. Ale mam plán. Akonahle nejakého zbadám, kvapiek na neho slivovicu. On sa otrávi resp. v tej kvapke utopí. A skúsim ho pozreť pod mikroskopom. Z tej vlny to asi nie je. Otočil som ju dole srsťou na plavačku, riadne poskakal a ani jeden som potom na zemi nenašiel. Ono nejak nerobím paniku ale je to dosť nepríjemné keď človek sedí pre TV a niečo po mne lozí. Šteklí to.
Odpovedať
@milan209 pozri skôr rastliny v miestnosti, či na jich niečo nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
Tazko povedat, je to moc malinke na nejaky ten blizsii rozbor, no tiez sa mi to podoba na roztoca ale tazko povedat. Mate toho nejak vela?
Odpovedať
No dnes som zistil kde je ohnisko. V kuríne. A pravdepodobne je to klieštikovec kurí alebo aj tzv. čmelík. Pár som ich odchytil a pod mikroskopom pozrel. Takže zajtra idem "deratizovať". Dúfam že to vykynožím.
Odpovedať
Tu je pár nie dosť dobrých fotiek.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?