Čím očistiť rebrík od omietky?

Čistili ste prosím vás niekto rebrík hliníkový od zaschnutej omietky? Požičala som synovi na prerábku bytu, ale choval sa k nemu štýlom .... nie je to moje. Včera som ho konečne dokopala, nech ho očistí. Potrebujem ho už konečne doma, lebo stojím s upratovaním, ale očistil ho len nahrubo. Dnes, keď som ho videla, tak už to nie je niekoľko centimetrová vrstva, ale od čistého rebríka to má ďaleko. Nehodlám si zagebriť celý byt takým rebríkom. Tak by som poprosila, či nemá niekto typ, ako sa to dá čo najviac očistiť. Stačí len nejaký obyčajný prípravok - nejaká vychytávka, alebo treba niečo špeciálnejšie?
Odpovedať
Profilova fotka
exisstuju rozne pripravky na odstranovanie cementovych zmesi a podobne ale pozor je to kyselina,alebo ho oskrabat ,a osmirglovat,alebo ho namocit a ryzakom drhnut omietku nieje problem ocistit iba je to babracka
Odpovedať
@majsterslovenska on to už nahrubo očistil celkom úspešne -zrejme špachtlou. Ešte som rozmýšľala, zobrať ryžák a nejaký Cilit alebo niečo také. Joj, nemám rada také, keď niečo požičiam a vráti sa mi dobabrané.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava mne môj otec tiež už nechce pozicavat nic :-)
Odpovedať
@majsterslovenska :-D ani sa nedivím. Aj bedničku s náradím som včera celú čistila čo mal od muža s vercajgom od prachu a maľovky. Ešte tam má vykružovačku a príklepovku.
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava to ešte len bude radosti keď to prinesie:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava Nieje to síce odpoveď na otázku, ale snáď riešenie do budúcna. Pred dvanástimi rokmi som kúpil novú miešačku v Baumaxe. Pomohla mi pri mnohých drobných stavbách okolo chaluoy, ale postavil som s ňou aj moju pivnicu. Prikladám link pre ilustráciu. https://picasaweb.google.com/11560396... Po každom použití ku poumývym hubkou, saponátom, premažem a odstavím. Po 12-tich rokoch vyzerá ako nová a susedia si myslia, že mi len na okrasu stojí na dvore. Už sa poniektorí boli pýtať, či by som im ju nepožičal. A moja odpoveď bola, že kľudne, ale jedine pod podmienkou, že ju donesú naspäť v takom stave, ako ju teraz vidia. Ešte si ju nikto nepožičal... :o) A takto vyzerala po 10 rokoch po postavení plota, altánku, pivnnice... https://lh3.googleusercontent.com/-HU...
Odpovedať
@jamk1 no ono je to tak. Že tiež nerada požičiavam veci. Kamoška si raz požičala vysávač, lebo sa im pokazil. Priniesla mi s odtrhnutou rúčkou. Darmo priniesla ako ospravedlnenie bonboniéru, víno a kávu, keď som musela kúpiť nový. Odvtedy nepožičiavam. No ale synovi.... no zabiješ ho? Ale veľakrát mám chuť ho prizabiť :-D Miešačku máš v super stave. Tiež sa snažíme všetko udržiavať. Nechápem ľudí, ktorí si nevedia vážiť vlastné peniaze a ľahkovážne plytvajú.
Odpovedať
tak si mu rebrik mala nechat a mal ti kupit novy... zas nestoji az tak vela...
Odpovedať
@godfather však som aj nad tým rozmýšľala. Ale platí teraz hypo, podnájom, aj nájom za byt a ešte sa teraz zdá, že bude musieť aj elektriku prerábať. Tak pre neho aj nejakých 30 euro je dosť. Ale mám také nutkanie, nech na budúce rozmýšľa hlavou a nie lenivosťou.
Odpovedať
Co tak zobrat rebrik do samoobsluznej umyvarky a tam ho umyt wapkou?
Odpovedať
@stowasser aj nad tým tom veru rozmýšľala, nech to urobí. Myslíš, že ten tlak vody bude stačiť? ale zasa to je blbosť z toho hľadiska, že to je ľahké a tá voda by ho v podstate odhodila. Ale z hľadiska umytia je to dobrý spôsob.
Odpovedať
@ajkava odhodila? Najskor to skus. Kup si aktivnu penu, napriklad na cistenie pripalenych rur, alebo cistic hlinikovych diskov, nechaj to chvilu posobit a potom to treba wapkou prebehnut, velmi spinave miesta urobit viackrat
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ajkava Aky jeto rebrik? ak daky maly 4 stupienkovy do bytu nech obetuje 20€ a kupi ti novy a ten nech si necha doma vsak ho vyuzije. AK sa ma srat s umyvanim niekolo hodin nedajboze kupovat chemina cistenie to je lahsie kupit druhy.
Odpovedať
@sysell áno, je len 4-stupienkový. Nechám to na neho. Či ho vyčistí ako treba, alebo či kúpi nový. Však ho dobabral, tak nech sa chlapec stará :-D
Odpovedať
@ajkava poznam, aj mne ked robili na dome omietky, si pozicali bez opytania rebrik... a nechali ho zasvineny, bola to radost cistit.
Odpovedať
@gashtaan však mne ho načal tiež chlap, keď nám prerábal kúpelku. Ale to bolo len trochu. Teraz so syn už načisto dorazil. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Darovala by som ho synovi k nejakemu sviatku,mozno by si mnoho veci uvedomil :). Sebe kup novy.
Odpovedať
@jankazb no vraj ho ide dočisťovať, lebo to len tak narýchlo nahrubo. Najbližší sviatok budú Vianoce. :-D S takými mašličkami by nevyzeral zle. Nakoniec by som si ho možno aj sama nechala :-)
Odpovedať
WAPkou s rotačným nádstavcom. 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?