Centralne vysavanie cena

Ahojte rozmyslame nad centralnym vysavanim porism vas kde vsade by sme si mlai dat nacenit? Dakujem za info
Odpovedať
Elektrolux ,Husky. Boli aj na výstave v NR. Elektrolux už mám nacenený. Asi aj ostanem pri ňom, podľa toho aké majú kvalitné vysávače.
Odpovedať
@erikson03 dakujem velmi pekne
Odpovedať
Profilova fotka
my sa na to tiez pripravujeme. mam ponuku najlepsiu na duovac, komplet aj s pracou 1000 euro. s lacnejsim agregatom tusim 800 euro. riesil som to zadanim dopytu cez web. prisli asi 4 ponuky.
Odpovedať
Ja by som teda ani veľmi nepovedal, že Husky, Duovac, Electrolux a Beam sú rovnakej kvality. Riešil som takúto dilemu pred pár mesiacmi a strávil som tým veľa času. Čo zisťujem je, že kvalita motora a túrbín, dokonca aj vonkajšie prevedenie sú naozaj u všetkých kvalitné a takmer nesmrteľné. Do tejto fázy som naozaj ešte nevedel, pre koho sa rozhodnúť. Neskôr som ale zistil, že Electrolux a Beam už dlhé roky používajú na filter tkaninu Goratex, čo je momentálne trend v odevníctve aj obuvníctve. Super vrstva, ktorá neprepúšťa nič, okrem vzduchu. Vyrábajú sa z toho aj topánky pre armádu, políciu a hasičov. Prepúšťa vzduch a neuniká teplo, odpudzuje vodu. Tu už som sa rozhodoval medzi dvoma značkami a som rád, že som to urobil. Ostatné značky, čo som predtým zvažoval, totiž ešte stále používajú obyčajné textilné vrecká ako filtre, tie treba ručne čistiť, prášiť, prať... keď je to zanesené, tak to stráca výkon. Filter na mojom elektroluxe má naozaj stále rovnaký výkon, nemusím ho čistiť. Uvidíme čo bude po rokoch, ale teraz na ňom nie sú žiadne nánosy prachu.
Odpovedať
ahojte mate niekto CV Elektrolux ZCV 865? ste spokojny koho mi odporucate na montaz? dakujem
Odpovedať
@hrosik111 pekne popísané. Ale predsa len si myslím že časom ten filter bude treba vymeniť. Máte ho v poschodovom či bungalov. Tiež zatiaľ riešim aký dať? Koľko stojí na komplet? Ako máte urobený výduch von? Kde máte umiestnený agrbgát? Hlučnosť??
Odpovedať
@cvoky8 Samozrejme, aj Gore-Tex filter treba časom vymeniť, nesmrteľný určite nie je. Servis filtra mi odporučili robiť po desiatich rokoch rokoch. S filtrami iných značiek je podstatne viac práce a aj ich treba meniť častejšie, to mi potvrdili aj ich predajcovia. Vedeli mi urobiť lepšiu cenu, ale keď som si pripočítal ceny nových filtrov a robotu, ktorú s tým budem mať, tak som si to rozmyslel. Hlavne chcem šetriť od tej špiny manželku, pretože ja veľmi nie som doma a musela by to robiť často ona, alebo dcéra (ale tá je ešte malá na také veci). Cena nového Gore-Tex filtra je tuším 60-70€. Po desiatich rokoch to je minimálna investícia. V Beame a Electroluxe ma dokonca varovali, aby som na filter vôbec nešahal. Pri ostatných to musím zavesovať sám. Ak ho zavesím zle a niečo sa dostane do turbíny, záruka padá. Mám vysavač v dome s obytným podkrovím, umiestnený je pod schodami. Montovali mi to majstri priamo z firmy, keďže sám nie som veľmi zručný a ak by som tam niečo pokašlal, neviem ako by to bolo so zárukou. Výduch von je z toho celého asi najjednoduchšia vec, proste to trčí von z domu a je tam taká klapka. Donútra sa nedostane nič, otvorí sa iba keď vysavač fúka von. V dome vysavač takmer nepočujem, (Elektrolux sú vraj asi najtichšie) počujem len zvuk nasávajúcej hadice, ale ten je sám o sebe celkom silný. Možno to ale závisí od výkonu vysavača, to neviem. Koľko ma to celé stálo? Rozvody do domu ma vyšli cca 400€ aj s prácou, vysavač s príslušnou hadicou (kúpil som tú najlepšiu s reguláciou výkonu) ma vyšiel cca 1000€. Rozvody mi naprojektovali zadarmo a vymysleli to dobre, dočiahnem naozaj všade. Pappo - mám presne ten istý model, pokiaľ viem, už je iba jeden výkonnejší a to len o málo. Mne do môjho veľkého v pohode stačí, výkon je stále rovnaký. Mám ho asi štyri mesiace, zatiaľ max. spokojnosť. Sú aj lacnejšie modely a menej výkonné, ktoré by mi asi stačili. Niekedy to záleží od akcie. Na montáž sa popýtaj niekde v tvojom okolí. Každý vodár/kúrenár taký rozvod musí vedieť urobiť. Neviem ale či to bude lacnejšie, ako majstri priamo od firmy s vysavačmi. Mali to rýchlo, nematurovali nad tým, rozvod upravili na mieste podľa situácie a boli veľmi milí.
Odpovedať
Profilova fotka
Centrálny vysávač.....? Podľa mňa je to nezmysel. Neskutočne predražená vec. V Amerike to možno má aký - taký zmysel, lebo Amíci sa nevyzúvajú, majú veľa kobercov, takže tam ten vysávač možno viac príde k slovu, ale ja tak.....(?) Neviem, koľko poschodový dom plánujete stavať, ale aj keby ste mali na každom jednom podlaží ten najsuperšpičkovejší vysávač - aj tak sa Vám nemôže investícia do tohoto predraženého nezmyslu vrátiť... 8-)
Odpovedať
:-)
Odpovedať
Pri centrálnom vysavači ale veľmi nejde o návratnosť investícií. Tie sa určite nikdy nevrátia. Teda aspoň sa to nedá rátať na peniaze. Za seba musím povedať, že je to veľmi účinné proti prachu. Čo raz povysávaš, to už v dome proste nedržíš. Keď povysávaš vysavačom na koliečkach, množstvo prachu ti prejde filtrom naspäť do miestnosti a znovu sa usadí. Pri centrálnom to ide všetko von, alebo do nádoby, ktorú stačí vyniesť raz za pol roka. Ja som ju ešte nevynášal po štyroch mesiacoch, ale chystám sa na to mrknúť, koľko tam toho už je. Ako alergik a astmatik si to neviem vynachváliť. Ale samozrejme, tvoj názor rešpektujem, nie je to malá investícia a nemôže si ju dovoliť hocikto. Mne to do rozpočtu vliezlo len tak-tak. Je to vec priorít, niekto si dá možno skôr väčší televízor, niekto postaví altánok, ja som chcel vysavač. Len mimochodom, neviem ako veľmi sa to predáva v USA či Kanade, ale centrálne majú v drvivej väčšine takmer všetky domácnosti vo Fínsku a Švédsku. Pracoval som tam tri roky, tam je to úplne bežná vec, hlavne pri novostavbách. Výhoda je, že pri stavbe urobíš rozvody a nemusíš vysávač nikdy kúpiť, alebo ho kúpiš po dvoch rokoch, ako to urobila moja sesternica.
Odpovedať
Profilova fotka
@hrosik111 ja to presne takto riesim, dnes som objednal rozvody z CZ cena 160€(30m, 4 zasuvky) je zanedbatelna v cene domu, vsetko si prirpavim a ked vysavac kupim budem mat ked nie, tak sa trubky mozno vyuziju na nieco ine.
Odpovedať
@psychx presne tak to mame aj my, rozvody so zasuvkami su nainstalovane, centralna jednotka sa casom dokupi :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@psychx mna rozvody do bungalovu stali asi 145 s dovozom - original elektrolux - asi 25m a 2 zasuvky + v kuchyni pod soklom. Namontovane a ked budu peniaze dokupi sa jednotka - sem tam maju akcie a posielaju mi info. Daval som to hlavne z dovodu - nevyrenia prachu, smradu tepleho vzduchu z motora klasickeho vysavaca atd.
Odpovedať
Profilova fotka
dá sa to riešiť aj lacnejšie, ja som namiesto značkového centrálneho vysávača použil priemyselný Karcher (cca 150-200 €). Nemám ale oklep filtra, tak cca raz za mesiac musím vyčistiť filter a je zase pokoj ;-)
Odpovedať
@sgt Aj Karcher je značkový. ;-) Nemám nič proti a ak je priemyselný, určite dosť znesie a má dobrý výkon. Len proste ide o komfort. Priemyselný je preto, lebo má jeho vyprázdňovanie a čistenie na starosti nejaký pracovník. Doma sa toho môžeš vyvarovať. Gore-Tex sa ti nezanesie, preto je jeho výkon naozaj stále rovnaký. Teda ono v ňom vidím jemný prášok, ale výkon to neovplyvnilo. Svokrovci majú Electrolux už 7-8 rokov. To ešte neboli Gore-Texové filtre. Niečo dokupovali do vybavenia a firma im tento filter k tomu dala. Už vtedy boli veľmi spokojní a s týmto filtrom sú ešte viac. Aj to ma presvedčilo o kúpe centrálneho vysávača vôbec. Je každého osobná vec, do čoho vrazí prachy a sú aj dôležitejšie veci, nechcem nikoho nahovárať. Ale zas veci a služby s ktorými som spokojný rád chválim.
Odpovedať
Profilova fotka
@hrosik111 centrálny vysávač je umiestnený v pivnici, takže niečo ako hlučnosť neriešim, jednoducho nič nepočujem ;-) Teraz by som ale kúpil aspoň s tým oklepom filtra a mal by som pokoj, tie priemyselné majú veľkú nádobu na smeti a tým pádom by mi stačilo raz/dvakrát do roka vysypať smeti. Tým pádom by som bol na tom rovnako ako drahé centrálne vysávače (hluk ako som písal neriešim) a som stále na štvrtinovej cene, čo je ušetrených 600 € a to je podľa mňa celkom slušný peniaz. Takto si centrálne vysávanie môže dovoliť takmer každý. (Treba pripomenúť, že k tomu treba trafo na 12/24 V a spínacie relátko 230V pre vysávač...)
Odpovedať
Lebo si šikovný, môžeš si to dovoliť. Ja mám obe ruky ľavé, musím platiť za všetko. :-D Nie že by som nevedel polepiť plastové trubky, ale neviem či až v takej kvalite ako firma. Ak by som dačo pobabral, asi by mi padla záruka a toho sa bojím. Takto mám v cene toho centrálneho vysávača aj servis a prístup. To môžem povedať, že mi skoro okolo riti skákali, nie vtieravo, ale veľmi príjemne sa s nimi obchoduje. Taký servis si predstavujem všade.
Odpovedať
@hrosik111 a od koho si teda nakoniec dával?
Odpovedať
Ja na tento výdobytok súčasnosti neviem prísť na chuť, budeme mať tyčový aku vysávač, mobilné lacné bezšnúrové praktické a vždy pohotové riešenie
Odpovedať
@cvoky8 Nakoniec som zobral Electrolux priamo od distribútora z Nitry. Mal som overené referencie, takže nebolo už potom o čom sa rozhodovať.
Odpovedať
@hrosik111 tiež som presvedčený o tom elektroluxe a budúci rok až ho budem riešiť tak si počkám na akciu kompletu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx presne takto som to spravil aj ja ! cena trubiek cca 150 €.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom počuj o akej návratnosti za vysávač píšeš. Môžem sa ťa spýtať ako počítaš návratnosť domácich spotrebičov ? :-D kedy sa ti vráti práčka , umývačka, digestor a onen vysávač. Nie je jedno koľko to stojí ? Podľa mňa rieš iba to či na to máš alebo nie. A len tak podotknem. Centrálny vysávač má jednu vec ktorú nedosiahneš žiadnym prenosným . Vysatý vzduch vyfukuje von. Aké výhody z toho plynú, posúď sám .
Odpovedať
@mirooslav presne presne...toto je tá naj vec nanom... Obaja sme s manželkou alergici a to že ten prech a teplý špinavý vzduch vyfukuje von je tá naj vec nanom.. preto som povedal že CV chcem aj keby sa čo dialo... je to úžasná vec.. mal som možnosť si to vyskúšať a bol som neskutočne ohromený a spokojný :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?