Ako vyčistiť obkladačky po obložení?

Poradte ako vyčistím špárovaciu hmotu a celý ten bordel z obkladačiek, čo sa vytvoril na obkladačkách. Už som to čistila všetkým možným a stále tam mám čmuhy, nezaberajú mi čistiace, ani ocot, tak dúfam že mi niekto poradí niečo s čím to uplne lahúčko vyčistím. ďakujem.
Odpovedať
nemám s tým skúsenosti, ale narazila som v katalógu Kúpeľne Siko na čistiacu a upratovaciu chémiu, skús si to pozrieť na www.siko.sk , zaujal ma výrobok HG odstraňovač silikónu a tmelu... v texte je napísané, že odstraňuje aj špárovaciu hmotu..., ale znovu opakujem, že osobnú skúsenosť nemám.
Odpovedať
mne dorobili kupelku pred mesiacom a ja som to len cistou vodou s octom umyvala na dvakrat...odvtedy sa krasne lesknu....nic ine som nepouzila, ked nahodou som natrafila, ze bolo kusok silikonu alebo niecoho, tak troskou tekuteho prasku a v pohode....
Odpovedať
Profilova fotka
Musí to ísť dolu octom.Hlavná zložka špárovacích hmôt je cement a ocot rozpúšťa cement.Ak to nejde octom tak potom to nie sú čmuhy od špárovačky,ale niečo iné.
Odpovedať
@evelin246 presne tak, ak je to sparovacka, mala by ist octom. Mohlo sa ale stat, ze pri sparovani ti to zle umyli a tam, kde ostala hrubsia vrstva, tak to nejde, to uz ale len niecim zoskrabat bude treba. tak isto mohli kde-tu ostat zbytky lepidla, to tiez das dole jedine mechanicky, ziaden zazracny prostriedok nie je..
Odpovedať
Profilova fotka
evelin246 aj HG ma určite prostriedok na odstranovanie cementu. Toto by mohli byť škvrny na ktoré by sa týmto mali dať odstraniť. A ešte je dôležité aký je to druh obkladu. Ak je to gres leštený, tak je to horšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@evelin246 z akého materiálu máš tie obkladačky a čím sú zašpinené , známi sa venuje špeciálnym čistidlám na rozne povrchy x-)
Odpovedať
@evelin246 vodu s ktorou to umývaš musíš mať stále čistú, aj najmenšie zakalenie vody po vyplákaní handričky ti spôsobí šmuhy na obkladačkách, stačí octová voda, ale stále ju meniť
Odpovedať
Ďakujem za rady, pre mňa je možno aj problém to že sú to matné kachličky a ja mám pocit že to viac vidieť. kamarátka mi teraz odporučila jeden prostriedok z farby laky tak ešte to vyskušam a keď to nepôjde tak to asi oblejem celé octom. ten ocot by mal byť teplý?? lebo som skúšala aj tak aj tak a stále tam tie čmuhy mám... obkladačky sú talianska keramika,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ja som objavil nieco uzasne sokujuce... :-) Postup: uplne suche kachlicky som cistil ostrou spachtlov a utieral do handri. potom som ich umyl octom a oplachol vodov. nakoniec som kachlicky umyl ako sa umyvaju okna. A kachlicky su ako nove :-) LESKLE AKO ZRKADLO. x-) x-) x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@evelin246 Ahoj, podarilo sa Ti odstranit vtedy tie necistoty tym octom? Dakujem
Odpovedať
@hc08 ocot je na tieto veci velmi dobry, myslim ze by bolo na mieste keby si to vyskusala. Mnohokrat na cistenie staci pouzit bezne veci co clovek ma v domacnosti a je to lepsie vhodnejsie ako nejake speci pripravky :)
Odpovedať
Zabralo to našťastie. Ocot je bomba 😃
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?