Ako sa zbaviť hmyzu v novostavbe? Čo to je?

Dobry večer, Chcem sa spýtať bývam v novostavbe pol roka a objavil sa nam takyto hmyz v dome. Su všade v kupelni, wc, v kuchyni, lezu po stene, na zemi. Niektore su take nehybne na zemi. Porade z coho su. Uz som povyhadzovala otvorene muky, cestoviny, vyupratovala cely dom a aj tak su tu. Nabytok je novy kupovany. Dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak vyzera to ako tzv. rybka. Najlepsie je ked budete mat uplne sucho. Kupelnu aj zachod vetrat a odpodzuju ich aj vyrazne vone.
Odpovedať
@fruko5 rybenka vyzerá ale že úplne inak....
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign pises ako keby ta fotka bola mega ostra a zivocich zivy, kazdopadne ak to nie je konkretne rybenka, je to podobny druh, ktory vyhladava vlhkost.
Odpovedať
@tomas512 Prečo zakladáš na tú istú otázku 2 témy??? Nie je to v súlade s pravidlami. Potom tu len mrdníkuješ fórum. Odpovedal som ti už v tejto téme: http://www.modrastrecha.sk/forum/voln...
Odpovedať
@fruko5 To nie je rybenka, fotka je dosť ostrá. Ten chrobák sa volá Potemník skladový. A nevyhľadáva vlhkosť, žije práve v suchých priestoroch, ale tam, kde sú potraviny.
Odpovedať
@fruko5 tá fotka je ostrá až až... A dokonca sa dá aj zväčšiť.
Odpovedať
@fruko5
Odpovedať
Profilova fotka
Tak vyhodit celu spajzu. Vytret, vystriekat a vybavene. Mne to neslo poriadne zvacsit, neviem co s tym mam. Sorry za zlu odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
ako ak je to len v spajzi, tak sa toho bude dat podla mna aj lahko zbavit. vezmi si vzorku a v zahradkarstve ti isto budu vediet dat nejaky postrek na ne
Odpovedať
@fulmia ty by si spajzu striekala nejakym chemickym bordelom?
Odpovedať
@tomas512 Keďže si založil 2 rovnaké témy a admin tú druhú uzamkol aj s mojou odpoveďou, tak si ju dovoľujem aj tu zverejniť. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o Potemníka skladového. Ak po rozpučení vydáva nepríjemný zápach, tak je to on. Nepoteším ťa, ale je to škodca, ktorý sa živí múkou, chlebom čokoládou, v podstate skoro všetkým, čo máte v špajzi. Je teplomilný a keď sú vysoké teploty, tak sa intenzívne rozmnožuje - preto je jeho výskyt teraz tak početný. Sám od seba neodíde. Treba všetko zo špajze a skríň vyložiť, neutesnené potraviny vyhodiť a priestory vystriekať desinsekčným prostriedkom. Zaujímavosťou je, že pri ohrození sa hraje na mŕtveho, preto ležia len tak nehybne na zemi. Oni nie sú skapatí, iba to na teba hrajú
Odpovedať
@zita19 Však aj tak tam máš samý chemický bordel... samé Éčka, lieh, škrob, sem tam pleseň ... :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 zase perlis, u teba som si uz ale na to nejako zvykol :-p ale tiez si myslim, ze pri cisteni spajze treba hladat nieco, co bude obsahovat minimum chemie, alebo co bude skor na prirodnom zaklade aby nebol problem ;-)
Odpovedať
@paprok2 Myslíš na ten príspevok s Ečkami? To sa my so Zitou19 iba hecujeme. To nebolo myslené vážne, sú tam smajlíci. ;-)
Odpovedať
@chrobak7 E-cka by som tam nasla, vsak co budem zrat? Skrob samozrejme tiez, spiritus aj keby mal mat lakavu formu domacej -ice, zial nemam, a pliesen zasadne pestujem v chladnicke. Najradsej penicillinum camemberti alebo Penicillium roqueforti ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?