Ako riešite vlasy v moderných kúpeľňových výlevkách?

Rada by som spoznala váš názor ako riešite problém s vlasmi v tých našich krásnych imagových kúpeľniach. Ja ešte nebývam, ale keď som doma čistila moju starú kúpeľňu napadlo ma to. Ja aj dcéra máme dlhé vlasy, teraz máme vo vani a v umývadle také chrómové košíčky, jednak aby som sa nemusela pozerať skoro až do žumpy, ale má to aj praktický efekt, košík po sprchovaní vyčistím a je to. Ale ako to budem robiť v novej kúpeľni, kde je sprchový žľab a umývadlo s click uzáverom neviem. Tak poraďte. Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
tak to som zvedavý na odpovede, tu asi moc chlapov nebude písať. Je to strašné, ale po pár návštevách musím rozobrať sifón a vyčistť, ani chémia nepomáha, vlasy sú odolné.
Odpovedať
zlab sa da vytiahnut. odstranis kovovu mriezku co je na vrchu a vyberies take zachytne kosiky co su vo vnutri a ocistis. v umyvadle neviem tiez som tam kupila klik klak uzaver. hmmmm. ale co mi doma zabera je sifo. ktore nasypem do umyvadla a prevarim vodu a zalejem. z vane mi to moc nejde tam to vyberam rucne a ked je moc upchata tak to este po starom vyberam zvonom na umyvadla :-S :-p ale hodilo by sa nieco ine veru
Odpovedať
No asi máme všetci nové kúpeľne, alebo s tým nemá nikto problém? 8-(
Odpovedať
tak ako hovori mima1 - zlab cistime rovnako. Klik-klak system - vrchny kryt sa da odsrobovat a potom vycistit.
Odpovedať
Profilova fotka
no my cistime odpad krystalikmi hydroxid sodny, rozpusti to vsetko biologicke...teda aj vlasy. Ale pozor, je to v byte!! No viem, ze nieco taketo agresivne pouzivat nebudem moct v RD, lebo mame cisticku...Ako to tam...to netusim... Ale aspon som snad niekomu pomohla kto ma byt.
Odpovedať
Profilova fotka
jsme tři holky s dlouhými vlasy,tak s tím taky zápasíme,ale už tři roky úspěšně používám štětku na zkumavky. Je dost dlouhá,tak ji v pohodě vsunu do odpadu až na dno,vlasy se pěkně nabalí na štětinky a jdou krásně vytáhnout. Opakuji to asi co tři měsíce.
Odpovedať
mne zabrali granule s CoopJednota...zaliala som ich vriacou vodou a odteka to super...
Odpovedať
@gabal Ďakujem, konečne dobrá rada
Odpovedať
Profilova fotka
@vanovicova uz som ti odpovefala cez Ip, prepac, ze az teraz, ale skor som nebola na nete..... granule kupujem aj ja, SIFO sa mi osvedcilo... a co sa da, vycistime cez sifon na umyvadle, v prche sa da ten uzaver rozobrat a ten " klobucik" vybrat :) ked nepomoze manualne cistenie, tak opat Sifo :) tiez sme 3dlhovlase baby, mne dost padaju... takze to vidno.... a babam tiez.... uplne krasne to rie vlasy rozožere.... :)
Odpovedať
Profilova fotka
baby...tie co mate cisticky...pocula som, ze velmi agresivne pripravky nerobia dobre tym bakteriam v cisticke...teda, ze ich to znici a nema potom kto "papat" :-p :-p nase...toooo... Je to tak? Co to Sifo, tie jednotatske granule...Cilit Bang??
Odpovedať
Hanka do cisticky sa naozaj nemozu pouzivat agresivne prostriedky na cistenie. nemala by si pouzivat savo domestos a nic tomu podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
sifo sa vola SIfo :) :) su to take granule, neviem, ci take ako jednotacke, asi podobne:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@vanovicova- není zač, jde to i s háčkem na háčkování, ale ta štětka je přece jen o něco lepší x-) .
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 hm :-( :-( a s cim to teda treba umyvat a zbavovat sa tych necistôt v odpadoch?? vlasy a pod...
Odpovedať
No ja by som to uzavrela, že asi najlepšia bude tá štetka od gabal, u nás kefka na čistenie fľaší, aj také tenunké pre miminá sú, lebo do tých ČOV iek nemôžte bohviečo nahádzať a do žumpy sa zmestí kadečo, aj SIFO. Len ide o to, že ani kefkou sa nedostanete do tých spodných zákrut v sifónoch, ale tie by mali (za tie peniaze) dajaké roky vydržať a možno po 10-15 rokoch aj tak budeme kúpelne zasa prerábať, a batérie so sifónmi možno vymieňať, takže ----- problém vyriešený!!!! :-D :-D :-D Už len veriť, že to nezostane na stenách tých PVC rúr dakde na trase do žumpy.
Odpovedať
my sme aj z tohto dovodu dali do sprchovacieho kuta taku klasiku, co dam do nej sitko. Ja si aj tak vlasy umyvam len v sprchaci. Aj vanicku mame spravenu tak, ze prinajhorsom sa da vybrat cela a sifon poriadne vycistit. Lebo tiez mi to napadlo, ked sme kupovali vanu s tym klik systemom, ze co s vlasmi. Aj ked predavac sa dusoval, ze to je "pan sifon" od Geberitu a ze nam ruci za to, ze sa tam tie vlasy nebudu namotavat.. No uvidime.. Bodaj by mal pravdu.. Lebo mame dost obtiazny pristup k vanovemu sifonu.. Nechceli sme rusit pekny dizajn vane nejakymi dvierkami, ani by sa to nedalo poriadne spravit, kedze vana je do obluka. Tak dufam, ze nebudeme nadavat :-S Inak s tou kefkou to nie je zly napad, urcite si zaobstaram.. Kedze tiez nemame kanalizaciu a nechcem tam liat tie chemikalie..
Odpovedať
ja si na tento účel odkladám zubné kefky, ktoré už mienime vymeniť/vyhodiť... a s tými potom vyčistím sifón v kúpeľni - dnešné kefky majú také ohybné "hrdlá", že sa nezlomia a vydržia... nalejem do umývadla čist. prostriedok (najlepšie rozpúšťa vlasy Fixinella určená na wc) - nejaký kratší čas pred tým, ako má pračka vypúšťať horúcu vodu, tá voda z pračky mi to pekne spláchne - a ja vlastne len dočistím kefkou ... ale vyskúšam aj tú kefôčku, čo spomínate v príspevkoch vyššie... ale tiež tajne dúfam, že priložíte nejaký jednoduchší či až bezprácny návod x-) ;-) :-) :-D
Odpovedať
@henidani ja čistím presne tak isto ...tie staré zubné kefky sú výborné na všetky takéto práce :-)
Odpovedať
@akvi my mame tiez tento klik system co sa otvara a zatvara "nohou" na vani, no od zaciatku nam to nefungovalo .... ked sme sa okupali a chceli sme vodu vypustit, to bolo trapenia, nez sa mu uracilo otvorit sa. Nakoniec sme rezignovali, ten klik uzaver odsrobovali a pouzivame klasicky stupel. Mozno sme mali vadny vyrobok uz z vyroby, neviem ..... a vlasy sa tam usadzovali a namotavali tak ci tak. Ked voda odtekala pomaly, tak to manzel rozobral a vycistil. Teraz do noveho chcem zlab v sprchaci, tak uvidim o ake peripetie sa nam postara :-) ...... a zubna kefka - na nezaplatenie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja na to používam obyčajnú sódu bikarbónu z kuchyne a zalejem ako tie moderné chemikálie vriacou vodou a pomáha tiež
Odpovedať
Profilova fotka
@ramzesa a rozpusti ti to vlasy a pod??? normalne je to take silne?? to tam tiez tak chrciiiii v tom hrdle odpadu?? /sifonu/ :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hanka274 ja som nepozerala do odtoku, čo to tam robilo, dala som to tam, zaliala vodou a išla preč a potom pustila silný prúd vody zo sprchy a bolo. A vlasy tam boli určite, lebo ja mám tiež dlhšie a dcérka má ešte dlhšie :-) a mávame dosť často upchaté odtoky. Ale myslím, že to trošku sičí tiež. Však vyskúšaj a uvidíš, tá sóda bikarbóna by nemala veľa stáť a ak nebude fungovať použiješ namiesto prášku do pečiva :-N . Ale mne to fungovalo ;-) .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
vie mi niekto prosim vas poradit? sifon mame tusim tento:http://www.koupelny-sen.cz/images/produkty/obr/silfra-sprchovy-sifon-ac60051.jpg to len tipujem, podla vyzoru by to mal byt tento a je upchaty vlasmi...kolegyna mi vravela ze ten strieborny "uzaver" len nadvihnem, nekrutim...skusala som, aj to kliklo a trosku sa nadvihol, ale dalej som neskusala len tahat lebo som sa bala ze ho urvem:)....teraz tu citam ze to treba aj pokrutit...vie mi niekto prosim napisat ako pre blbecka presny navod ako ten sifon vycistit? dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?