Ako prvýkrát vyleštiť a udržiavať leštenú dlažbu?

prosím o radu, ako udržiavať vysoko lesklú dlažbu v lesklom stave - bez šmúh a hlavne akým spôsobom dať dolu pôvodný "poliš". za každú radu vopred veľmi ďakujem :-)
Odpovedať
co je poliš stani?? =-) myslis laminatovu lesklu podlahu??nasi taku maju,aj ja som ju mala kedysi v dome a najlepsie su na to mopy s takymi svedskymi handrami.kupujeme na to specialny mop s takou jemnymi castami,ktore to lestia ;-)
Odpovedať
ahojček, poliš je taký povlak na dlažbe-gresovej, ktorý tam nanesie výrobca, aby sa priamo o seba netrela dlažba pri prevoze. po riadnom vydrhnutí- po kolenách a po jednej dlaždici ]-( , sa mi podarilo poliš skoro celkom odstrániť, ale stále je tam ľahučký povlak. mopy som skúšala akékoľvek, ale stále sa mi to nepozdáva. ale ďakujem, že si sa ozvala :-)
Odpovedať
jaaajjj,ty mas gres??to mame aj my a nemala som na nom ziaden povlak,mam ho leskly od zaciatku.tak ti asi nepomozem :-)
Odpovedať
aj tak ďakujem. som rada, že nemáš s ňou problémy. už som myslela, že tá moja je nejaká vadná, ale nie je, je tam len ten hlúpy poliš, aj známy má tú istú - kúpenú v inom čase a tiež s polišom. asi budem musieť zavolať upratovačskú službu so strojom na dlažbu, alebo sa šupnem opäť na kolienka a vyleštím ju po jednom kuse :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
aky polis je na leskolom grese??? aj ja mam trosku matny ten gres :-| ,myslela som ze to je mopom. poradte teda ako sa da vylestit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
neviem o tom zeby niejaky vyrobca aplikoval po prelesteni niejaku substanciu na povrch ako ochranu pri prevoze.. ale moze byt, len zvycajne sa tam smykne kancelarsky papier medzi kazdy kus a ide to k zakaznikovi.. to mas odkial?
Odpovedať
Ano aj my to mame na grese je to presne ako povedala stanka aby sa to nepoškriabalo, predavačka mi to tak vysvetlila, dlažba sa ma položiť a potom normálnym tekutým praškom na riad každu jednu riadne vyšuchať, vyleštiť. Treba to urobiť prvý krat poriadne aby bola stále pekná aspon mne to tak vysvetlila predavajuca, nech si dam na tom zaležať.
Odpovedať
ja som vyskusala vselijake pripravky, no najlepsie gres umyjem obycajnou jarou, alebo purom a dolejem 1/2 az 1dl octu... niekedy po umyti este prejdem suchym mopom (taky biely hunaty pas s ruckou:-D :-D ) a hotovo ;-) nas gres nemal ziadnu vrstru, ani kancelarsky papier... na spodnej strane kazdej dlazdcie bola akoby jemne nalepena taka vec, akoby stocene gumene motuzy (neviem to inak popisat :-N ) cim sa dlazcice nedotykali... to iste bolo aj na obkladoch ineho vyrobcu :-| problem mam jedine s vonkajsou dlazbou, kt ma specialny povrch kvoli snehu a ladu, a ked sa dlazba polozila a vysparovala, tak aj ked sa to hned utieralo, tak niekde ostali take svetle "mapy" a toto som cistila uz uplne vsetkym... a nic... no po roku vplyvom dazda atd je to uz len sem tam ;-)
Odpovedať
no ja som to nakoniec mala najkrajšie po prejdení práškom do pečiva, prášok som nasypala na zem a drhla namočenou hubkou, umyla vodou s octom a vyleštila ručne, strašná robota :-p , dlažba ako tak, ale to ste mali vidieť tie žiarivé špáry :-D teraz ideme kupovať nový gres,ale to už si dám sakra pozor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte.len si dávajte pozor na lacný čínsky gres(hlavne leštený).Lebo ten vypije všetko.
Odpovedať
Profilova fotka
kali23 - rovnaky problem s exterierovym gresom sme mali aj my, ked sa vysparoval zostali flaky (lebo majstri tu sparovaciu hmotu rozotierali po celom povrchu aby sa dostal do spar). Ide to vycistit octom - ale musi byt fakt koncentrovany, resp. octovou vodou s velkou davkou octu. Neviem ci na SK dostat silne koncentrovany ocot, ja som najprv skusala obyc octovou vodou a moc to neslo (po zaschnuti svetle flaky zase vystupili), ale potom som mala ocot z Madarska ktory bol podla % na obale silnejsi a s tym to islo jedna radost.
Odpovedať
skusila som to aj s fixinelou (ta zaberie na vsetko :-D ) a nic... aj sme to suchali nasucho kefou... a nic... teraz sme robili z tej istej dlazby este kusok pred vstupnymi dverami, ale tento krat to manzel okamzite cistil, a je to OK, ziadne mapy... a tie na tych balkonoch, po roku su uz zanedbatelne... buduci rok uz nebudu vobec :-D :-D pri kupe si tiez treba davat pozor, aby ste si nekupili dlazbu s imitaciu gresu, ked chcete naozaj gres ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
treba pozerať,aby bolo na druhej strane obkladačky napísané gres porcelanato, teda aspoň na tých talianskych.gres je aj ťažký.
Odpovedať
ano a hlavne "vzor" je na kazdej dlazdici iny, kazda je "original" ... ;-)
Odpovedať
na cistenie gresu je jediny pripravok ale neda sa zohnat v obchode ale len od distributora a neviem v akom baleni, je drahsi ale funguje.... nedam link aby to nebola reklama ale najdite si :-) vyrobok xintox firma ma podobny nazov len je tam e.. sorry admin
Odpovedať
a ste s gresom lestenym spokojny? ja sa neviem rozhodnut ci ho mam kupit. mame podlahove a chcela by som dlazbu do celeho domu.niekto hovori ze tam ostavaju flaky, nemoze sa tam nic vyliat.... tak neviem
Odpovedať
bolo tu uz spomenuta kvalita cinskeho gresu... vraj je nasiakavy... a potom ostavaju flaky... neviem si to predstavit... my mame od polskeho vyrobcu a je urcite kvalitny, pretoze uz sme mali nehodu s porcelanovym hrncekom, a ostal cely, aj hrncek aj gres... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
do domu jedine gres.ešte do tej kúpeĺne nemusí ísť tam nemá čo ťažké padnúť.a komu sa páči leštený nech si dá leštený .len nie ten najlacnejší,čínsky.
Odpovedať
mne sa paci dlazba mistral od paradyz seda leskla, no je strasne draha. a kde by som zohnala sedy leskly gres? poradte. v merkurymarkete maju leskly gres za 300 sk. je to polsky obchod. myslite ze je to kvalitny za tu cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
za 300sk neviem,neviem.podľa mňa je to dosť lacné,keď ja to lesklé a velký formát.ja som kúpila v cíferi.tam majú zľavy do 70%.tam idú z drahých dole a tam mám istotu.skús vybehnúť tam.
Odpovedať
Rok vyberám gres. A keď konečne treaba kúpiť, tak zissťujem s hrôzou, že všetky gresy, ktoré prichádzali do úvahy idú farebne tak trochu do siva a zelena, čo mi vadí, vyzerá to tak ponuro. Ja som chcela peknú krémovú farbu. Takú som nenašla. Potom gresy, ktoré sa pohybujú okolo 2000,- sk za m štvorcový, sú dosť jednofarebné, takže na tom bude úžasne vidieť každú smietku. Tam farebné takmer to isté - biela, sivohnedá-ponurá a ešte nejaká marhuľková-nič moc ani vzorom. Neviem či je to dobrá voľba. Pomaly sa pristihujem pri tom že kúpim asi keramiku od španiernielov názov - taif creme, ktorá dosť verne imituje gres-vysoký lesk. V prvom momente som ani nezbadala, že ide o keramiku. Som zvedavá na Váš názor.
Odpovedať
Profilova fotka
gres je preto gres,že je najtvrdší. 5 tvrdosť je poriadny gres.keď si dáte červenú,alebo bielu hlinu a padne vám niečo ťažké počítajte,že sa vám odlupí z dlažby,ale keď je minimálne 10mm gres a je dobre podlepený môže po tom chodiť aj kamion.naši známi majú červenú hlinu španielov,ešte tam nebývajú a už tam majú jamky.
Odpovedať
Španielsky taif crema má vraj tvrdosť 4. Neviem či to stačí.
Odpovedať
Profilova fotka
do interieru to stačí.
Odpovedať
Vďaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte včera sme osádzali dlažbu do kuchyne a chodby kupili sme gresovú dlažbu lesklu kremovu je to taliansky výrobca dnes som sa ju pustila čistič tak klačala som na kolenách 2h a nie a nie ju umyt dala som si ocot do vody a nič najma v kuchyni kde mame podlahovku a tam viacej buchali gumennými kladivami tak od tej gumy to zostalo zažrane v dlaždici,už som skusila aj cif všetko možne a niekde zišlo a nikde vobec som z toho zufala kolko penazí stala a tolko roboty s nou,prosím o radu,diky Lucia
Odpovedať
Profilova fotka
môžeš mi povedať výrobcu dlažby a kolko stála?
Odpovedať
To s tými kladivami sme mali problém aj my, naštastie tých škvŕn bolo málo.My sme skôr nemohli dostať dole jemný povlak po umytí dlažby po špárovačke. Nakoniec sme to čistili vrátane tých škvŕn od kladiva novou drôt. hubkou. krúživými pohybmi každú dlaždicu zvlášť asi 43 m2. Robili sme to traja a svalovica z toho bola riadna. Povlak ale zišiel. Teraz nakoľko sa ešte stále niečo v dome robí, tak stále ju mám od nejakého prachu, ktorý stále sa nejako usádza. Dúfam, že keď skončíme, tak to pôjde definitívne dočistiť.
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som použila všetko možné,aj cif,toro pastu ako tak to zišlo teraz som to vyleštila poumývala myslím že už to nieje len sa bojím či sa takto tá dlažba nepoškriabe tou drotenou hubkou a potom na slnku to bude viditelné,zajtra začíname malovat tak som ju pozakrývala kartonmi a kobercami,tak uvidím ale dufam že to už bude ok?diky pa
Odpovedať
Keď je tá hubka nová a nie je roztrhaná, tak sa nepoškriabe. Na našej ani na slnku nevidno stopy.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?