Ako ošetrovať bledú plávajúcu podlahu?

Problém z ktorého o chviľu zošediviem - umývanie plávajúcej podlahy. V dome máme krásnu bielu plávajúcu podlahu, ale nedokážem ju umyť bez toho, aby sa na nej neskor neurobili capance. Podlaha nie je lesklá, skor matna, vyskusala som uz asi vsetky prostriedky urcene na laminat, skusala som aj na drevo (zufalstvo) dokonca mi radili pridat avivaz. Samozrejme som ju skusala aj lestit - ale to mi bolo prd platne. Z kazdeho prostriedku sa na nej vytvori film, v ktorom po nasom chodeni (aj ked sa snazime uz vznasat) sa robia capance, nehovoriac o tom ze mame domacich milacikov takze mame na podlahe krasne labky. Prosim poradte, prijimam vsetky rady - ale podlahu chcem nechat :)
Odpovedať
ahoj ja používam bona spray mop je to super vec skús dať do google ja mám síce tmavú podlahu vyčisí a vyleští náplň sa vždy naleje do zásobníka takže žiadna voda a dalšie saponáty :-)
Odpovedať
@adrianal skusila som bona spray - striekala som to na mop a 0 bodov. To iste. :(
Odpovedať
@kiwi9 nie iba spray ale aj mop obsahuje špecialnu handričku a tá je ako tá známa švédska handrička ale tá origoš čo stojí 20 uer nie tie napodobeniny na mop je nasunieš zásobník s náplnou a potlačením páčky vystrekne tekutina na podlahu a tou špeciálnou handričkou na mope to perfektne poutieraš tod moja skúsenost :-)
Odpovedať
@adrianal hej hej, poznam ten system, videla som to aj v telke ked to prezentovali. Len akurat rozmyslam nad tym, ci 1L napln prostriedku nie je malo. My mame velku plochu na umyvanie, takze je to otrocina a asi toho miniem veeelmi vela. Ako dlho ti 1L vydrzi? Ale asi to vyskusam, nic ine mi ani neostava.
Odpovedať
@kiwi9 ahoj ja to nejako nesledujem ale asi tak 3 mesiace zaéží ako často úmývaš,ja mám teraz tú 4 l asi od leta a ešte tam mám asi na jedno naliate,zatial som skušala všeličo a toto sa mi zdá najlepšie aj ked ja umývam iba raz do týždna častejšie výsávam dúfam že budeš spokojná lebo má to aj moja švagriná a zatial sme nič lepšie nenašli. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez skor vysavam a mam zatial obycajny mop, a toto ma laka, uz som pozerala aj videa ako to funguje...ale... U nas mame cicu a sme dlhovlase baby,... aj ked povysavam, pred umyvanim vždy, tak aj tak sa este pri umyvani najdu na mope rozne vlasy, chumace prachu a pod.... co s tym na tomto Bona mope??? pride mi to take, ze stale dookoloa taham po celom byte nazhromaždeny bordel na spodku tej svedsej utierky.. je super, ze si vzdy streknem " cisty prostriedok", kdezto pri vedre clovek placha v tej istej vode mop...ale na druhej strane pri tom plachaní ho prave bavím aj nalepenych chumacov, bordelu, vlasov.... a idem akoby s cistejsim.. hmm.. a teaz babo raď, ze co je lepsie... a druha vec je... co to vlastne obsahuje, ta " vodicka".. ci to nie je nejaky humus, co si striekame po byte.. predsa len voda je voda..ale to je hento:? Paci sa mi to, ale toto sa pytam sama seba, ze ako to je?
Odpovedať
kiwi musla si n iecim tu podlahu poliat co ti robi cmuhy, moznpo nieco mastne alebo zly prostriedok na umyvanie. pomoze len caste umytie vodou, aj mne sa to stalo,casom to zmizlo. pouzivala som BONA spray, neskor som kupila v drogerii HG cistic na laminaty a ten riedila do nadrzky vodou z vodovodu. po roku som vymenila aj handru, mala som leifheit mop s nadrzkou.
Odpovedať
@atlaska ja by som mohla robit reklamu na vsetky mozne cistiace prostriedky, vypisat ich tu asi nemozem a bol by to sakra dlhy zoznam. A mastne urcite nie. Lenze skusala som i cistu vodu a bolo to rovnake ked nie horsie. Handru menim casto - som dost poriadkumilovny clovek, pouzivam Spontex mop (alebo tak nejak sa to vola) s nasadami k tomu urcenymi, aj na mokro aj na lestenie a prd z toho. @katrin presne viem o com hovoris, u nas sa bez vysavania neumyva, mame 4 cicuse, moje dlhe vlasy, manzelove chlpate nohy ..:) A to bola aj ta nevyhoda pri Bona spray, ze mame velku plochu a musela som nasadu aj tak preplachovat, lebo to hrozne rychlo schlo atd atd. Neviem uz co s tym. Ale mozno to predsa len skusim, len dufam, ze to nebudu vyhodene peniaze, zacinam byt uz skepticka.
Odpovedať
@katrin co sa tyka chlpov, som very zvedava, kamos co nam robi rekuperaciu a centralny vysavac sa mi dusoval, ze budeme mat o 80% menej prachu a chlpov , ze uz nikdy neuvidime na zemi chuchvalec- neviem sa dockat :)
Odpovedať
Profilova fotka
presne a pri podlahovke podlaha moc rychlo schne... :( @kiwi9 nak, bacha, ja som katrin21, lebo chuda "katrin" potom dostava pravidelne moje spravy :-D :-D :-D :-D ved aj ty si kiwi9, nie len kiwi :) pouzivaj radsej funkciu " odpovedz", potom sa to nestane a mas pokoj :)
Odpovedať
@adrianal =-) tebe napln do bonamop vydrzi 3 mesiace????mne tak maxim 3 tyzdne =-) =-) a to este mimo to obcas umyjem aj normos mopom ... =-) a inak,ja tiez stale vidim capance,neviem,asi si to vsimame az moc,co? :-D a vyskusala som uz asi tiez vsetko,vsetko je to pekne,ked sa umyje..kym sa nepochodi :-N
Odpovedať
jaj,a teraz som sa docitala ze tebe staci raz tyzdenne umyt..jaj,tak to ja pri mojich prasiatkach kazdy den...tak asi to je ten rozdiel,co.. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kiwi9 ahoj, možno niečo nájdeš aj tu: http://ildi-interier.blogspot.com/201...
Odpovedať
Profilova fotka
mna by švaclo, keby som mala kazdy den umyvat podlahu.. nestraste:-D
Odpovedať
Profilova fotka
Baby az privelmi sa trapite :) sup na kolena a poriadne poumyvat vsetky podlahy jarovou vodov! tym podlahu poriadne vycistite hlavne od tych predoslich cistiacich prostriedkov a odmastite.ked podlaha uplne vyschne tak na druhy krat pouzite trebars Mr proper .Dolezite je:Nedavat si privela cistiaceho prostriedku lebo potom vam zostava na podlahe s toho su tie vase spominane machule ci cmuhy! Co sa tyka mopu samozrejme pouzit nejaky lepsi nie chlpaty aby vam nezostavali na podlahe chlpy ci chumace.
Odpovedať
@adrianal kde a za koľko sa dá kúpiť bona mop? ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mika7 daj si do googla, stoji okolo 50e..... som ho dnes pozerala....
Odpovedať
@katrin21 dakujeeem ;-)
Odpovedať
@patrik5786 tak jar som tiez skusila, to ma napadlo hned :) @katrin21 sorry, uz ti ju nebudem upierat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kúp si rotačný mop, ja ho používam s obyčajným prostriedkom na pl. podlahy a žiadne smuhy a mám aj podlahovku.
Odpovedať
Profilova fotka
@kiwi9 v pohode, ja len preto, ze chuda katrin to tu uz pisala, ze pravidlne ju niekto oznaci a mysli mna... mne sa to nedostane a jej to chodi zbytocne :)
Odpovedať
@roman77 ja sa tak blbo opytam, ale co je rotacny mop?? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katyl ahoj, daj si do googlu rotacny mop a všetko sa dozvieš. tam je to lepšie popísané ako Ti to ja vysvetlím
Odpovedať
sak prave ze som to do google dala, ale nic super som nenasla, iba nejaky spagatovy mop, ktory sa odstreduje rotaciou do kybla....tym mopom sa spina akurat rozlize po podlahe, aj ked je dobre vyzmykany...ci???
Odpovedať
Profilova fotka
@katyl no veď ten som myslel, že nerobí smuhy, špinu to nerozlíže, najlepšie je to vyskúšať, ale ja som spokojný. možno sú aj lepšie mopy, ale nemám dôvod ho meniť.
Odpovedať
@roman77 aha, vdaka za nazor, ja k takym doveru nemam, co som kedysi skusala takym umyvat, moc mi to neslo, tak som si to domov nikdy nekupila. .
Odpovedať
Profilova fotka
ani ja.... :-p
Odpovedať
ale ten bona mop sa mi celkom pozdava, vraj je aj vitez nejakeho testu mopov... :-) http://www.itest.cz/hobby/mopy.htm
Odpovedať
Súhlasím s Patrikom. Ja mám tiež pocit, že je nalepšia teplá voda s prídavkom jari, alebo iného klasického saponátu. Raz som použila Alex s nejakou pomarančovou vôňou, ale potom bola podlaha akoby "lepkavá" a bolo na nej omnoho viac vidlo čmuhy, pretože keď sa po tom lepkavom podklade poprechádzate, zostanú čmuhy. A to som nepoužila ani toľko prípravku, ako bolo treba. A najlepšie je poumývať po kolenách. Ja umývam tak, že si dám handru na metlu a klasicky stieram. Samozrejme pred tým povysávam. Ale čmuhy nemám, iba vtedy, keď sa malý vláči po zemi a capká rukami. Toto je moja skúsenosť.
Odpovedať
presne ako pise patrik a mimikl - pouzila si nieco co ju "zaspinilo" a potrebujes to dat z podlahy prec, to moze trvat dlho, alebo je tak nekvalitna podlaha ze uz ju neumyjes nikdy. Naj je zajst k predajcovi nech ti nieco odporuci. Mala by to byt jeho povinnost. Aj tie 4 macicky mohli na labkach daco poroznasat ani o tom nevies. Rekuperacia - no prachu mame menej ale zeby o 80% to nie /ale nelutujem jedine euro za tu rekuperacku/ a ci centralny alebo "obyc" vysavac to je jedno-povysavat musis-tym menej prachu nebudes mat,dnesne vysavace maju super filtre. Mame drevenu dubovu olejovanu podlahu a okrem okolia kuch.linky este nebola za 4 mesiace umyvana len vysavana. vyberal moj muz a ma ododmna velke + za vyber.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?