Ako odstrániť zaschnutú dvojmesačnú stierku?

Profilova fotka
Ahojte, momentálne prebieha v našom byte kompletná rekonštrukcia. Po vystierkovaní a vymaľovaní som zistila, že podlahy dostali zabrať. Ako odišli majstri, ostala po nich spúšť. V troch izbách máme staré drevené parkety. Poraďte mi prosím ako z nich dostať zaschnutú dvojmesačnú stierku čo najšetrnejším spôsobom?? Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
octom
Odpovedať
Profilova fotka
Sice uz blba otazky, ale preco si nepozakryvali podlahy...?? Inac, stierka ide dole obycajnou vodou. Pouzila by som k tomu nejaky bezny saponat.
Odpovedať
V každom prípade ak sú parkety už preschnuté, je dosť možné že čiastočne podlaha nasala vodu z omietky a tým vytvorila fľak podobný bielej farbe, jednoznačne by som odporúčal prebrúsiť povrchovú vrstvu a podľa toho zistíte aké škody sú napáchané, stačí Vám brúsny papier na drevo zrna 120 a 180, najprv jemne prebehnúť 120 a potom 180. Po vybrúsení povysávať a prebehnúť jemne navlhčenou handričkou. Po vyschnutí prelakovať. Samozrejme to už nebude nikdy ako pred tým ale ak si dáte záležať, volným okom to nezbadáte. Lakovať treba jemne, štecom a do stratena.
Odpovedať
Profilova fotka
@zunastudio Ved toto! Asi sme mali rozmyslat dopredu. Do buducnosti je clovek pouceny, aj ked dufam a verim, ze uz tak skoro nic podobne robit nebudeme :-) V dvoch mensich izbach to nebolo az take hrozne, tam sa mi tie parkety podarilo celkom slusne vycistit, horsia je na tom obyvacka. Ale bojim sa to velmi macat vo vode, kedze predsa len je to drevo, a to je na vodu haklive.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomyzv Ide o to, ze do dvoch mensich izieb (kde ten bordel nebol az taky rozsiahly) chceme dat vybrusit a nalakovat tie stare parkety na novo (ked sme byt kupovali, vsetky parkety boli v povodnom stave). Takze si aspon laicky myslim, ako aj ty pises, ze tym brusenim sa odstania necistoty, ktore ostali napovrchu. No co z obyvackou? Tam pojde plavacka, cize sa to zakryje, ale predsa len, nebudeme klast novu podlahu na ten bordel. Chcela som to dat aspon do akeho takeho poriadku. V inych diskusiach som citala, ze ked sa kladie plavajuca, povrch podlahy, na ktoru sa kladie, by MAL BYT cisty a hlavne rovny. Takze s niecim tie nerovnosti bude treba vyhladit. Ten brusny papier na drevo si asi teda pojdem kupit a vyskusam to, len to bude fuška, kedze je to 6-metrova izba, a podlahu v spajzi, co nie je hadam ani stvrtina z obyvky, som drhla na kolenach skoro tri hodiny :-)
Odpovedať
V každom prípade tam kde pojde PVC podlaha , nieje potrebne vyspravit podlahu ani nijak to drhnut., používa sa ako podklad penová fólia ktorá s časti vyrovnáva povrch. Plávajúcapodlaha sa nie nadarmo volá - plávajúca. ;-) Pokiaľ fľaky nie su veľmi hlboko zapustene nieje problém pre skúseného parketára vybrúsiť to. Stáva sa že niektoré fľaky sú tak hlboko a nieje ich možné odstrániť.Posledne sme robili v banskej štiavnici staré parkety ktoré tam sú min 60 rokov a bohužial neboli ošetrované.Fľaky nebolo možné vybrúsiť. 3 dni zbytočnej práce a nakoniec tam išla PVC :D. Takže ak PVC a neplánujete použit tie parkety, smelo do PVC.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomyzv No dobre teda, to je zaujimave, tak sa tym uz teda nebudem trapit. Ja len ze som niekedy az prehnane poriadkumilovna a vsetko chcem mat ciste.. aj to co nie je vidno :-p Je pravda, ze ten byt je uz starsi (asi 30 rokov), no povodni majitelia sa on teda moc nestarali :-| Ale mnohi nam tvrdili, ze tie parkety su v pohode. Dufam, ze sa im ich podari pekne zbrusit a nevyskytnu sa ziadne komplikacie. A k tej obyvacke este - ja som skor mozno myslela do buducnosti, ze ak by sme si my este, alebo niekto iny, kto tam bude po nas byvat, chcel tie parkety vybrusit, ze nech nie su zakydane od malovky, stierky a farby, ze teraz by to islo dolu lahsie ako potom, ked to tam niekolko rokov bude schnut. Ale vdaka za rady!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?