Ako odstrániť plieseň z matraca?

Pri pratani som narazila na problem s mojim matracom. Asi nam splesnivel zo spodnej strany. V strednej casti sa objavili drobne cierne skvrnky. Nezapacha to ako pliesen, ale nic ine to asi nemoze byt. Ako sa jej mam zbavit? Da sa nejako odstranit? Tak, aby marac nebol zdravotne zavadny pre nas? Bol dost drahy, som velmi sklamana. Co poradite?
Odpovedať
1
2

Odpovedať
skus to postriekať nejakým antibakterialnym spreyom, nechať poriadne prevetrať.... a uvidíš....možno to budu iba fliačky od roštu, aký máte rošt?
Odpovedať
máte lamelový rošt?...tie matrace postriekaj sprayom proti plesni,poriadne vysuš a potom si kúp osviežovač textílií aby ich prevoňalo....ináč ak nemáš lamelový rošt tak sa ti to bude robiť stále :-|
Odpovedať
hlavne sa to nesnaz niak suchat alebo klepat doma. ak je to plesen moze sa to rozsirit dalej. ten osviezovac nepomoze vobec nic akurat budes mat lepsi pocit ze to nepachne. nastriekaj plesni stopom. 24hodin nechaj tak. potom znova nastriekaj a zas nechaj tak 24 hodin. trosku by som to potom povysavala a este by som ho vyteplovala s vodou a dala by som tam aj pripravok.
Odpovedať
Suhlasim s mima1. Kazdopadne, niekde bude problem, ked sa tam ta plesen vytvorila. Viac treba vetrat, nesusit v izbe bielizen. Nedavat nic pod postel (ziadne ulozne zasuvky alebo krabice). Cez den nezastielat postele! To znamena, co najviac odkryt matrac, nech sa vetra. Ten cez noc abosrbuje vlhost z vasich tiel, ak ho na den zastelies paplonom a mozno aj nejakym ozdobnym prehozom, matrac sa nevyvetra a ak nahodou este k tomu aj mate pod postelami ulozne priestory, je to pre plesen uplny raj...
Odpovedať
mozno by som este aj postel umyla a postriekala. zem proste urobila ocistu uplne vsetkeho lebo kedze si si to vsimla az teraz zarodky plesne uz mozu byt vsade. ale aj nemusia no
Odpovedať
nemam rost ano postel zatial, matrac je na zemi (na deke). Mali sme tak aj v minulosti na plosinke (mame vysoky strop) a nebol ziaden problem. Skusim ho ist reklamovat.
Odpovedať
@luana Postriekaj octom-viackrat. Daj riadne presusut,napr.pred krbom,alebo oprety o radiator. Reklamaciu ti neuznaju,je to vlhky dom,vlhka podlaha.To nie je chyba vyrobcu
Odpovedať
no neviem. pliesen moze mat uz korienky hlbsie v matraci. aj taky plesnivy kompot sa doporucuje uz cely vyhodit - aj ked sa zda ze staci vyhodit par plesnivych kuskov navrchu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyčistiť savom, možno zavolať i špeciálny stroj na čistenie matracov (ten čo tepuje i koberce) a nakoniec by som to určite riadne presvietila/prehriala horským slnkom. To zabije baktérie.
Odpovedať
@jankazb ja som tiez davala horske slnko ale na stenu. celkom to pomohlo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@luana jednoznačne reklamovať...matrac bol zle predaný,nezohľadnil sa podklad,na ktorý pôjde...chyba je vo výrobcovi a predajcovi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ak spavas na matraci na zemi, vzdy po spani homusis opriet na bok a nechat cely den vetrat. Asis a nestalo, cize ti takto splesnel. Striekat to niecim je zbytocne. Vyhod a kup novy. Dufam, ze sa tak aj stalo
Odpovedať
Profilova fotka
Nehovoriac o tom, ze ak ste spavali na zemi na derevenej dlazke, ta plesen je aj tam
Odpovedať
@marthuska neviem, ale za tych 21 mesiacov to hadam vyriesila...
Odpovedať
Profilova fotka
Nejde len o autorku diskusie,,ved mozno su aj ludia, co maju aktualne dany problem... @vlado35
Odpovedať
@luana plesen je velmi nebezpecna, nesetrit, vyhodit a kupit novy!!!
Odpovedať
@luana urcite vyhodit. s plesnou nieje sranda a moze to mat na vase zdravie negativne nasledky. treba matrace otacat pri kazdom prevliekani postele. a z casu na cas oprat ten zviekavaci navlek.
Odpovedať
Prosim vas, mozte mi povedat vas nazor/poradit? Tiez som nasla na matraci plesen, mame ich len par mesiacov (ten navlek periem tak po dvoch mesiacoch, teda doteraz 2x) a nemame v dome problem s plesnou a matrace nam nikdy nesplesniveli. Teraz sme investovali a nechapem preco ta plesen. Navleky som nastriekala savom, vyprala na 60tke, odtial to zmizlo, len na jednom matraci to je aj vo vnutri matraca :-(. To asi len vyhodit a kupit novy? :-(
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ja som objavila plesen na matraci asi pred tyzdnom. Odvtedy ho vetram kazdy den, no uz mi to asi nepomoze :-( . Teraz v decembri boli dva roky, co sme ich kupili. Predtym sme mali tri roky obycajne, za par este korun, a ked sme ich vyhadzovali, na nich nebolo nic. Zlate dobre stare matrace!!! Teraz som neplanovala s tym nieco podnikat, cakala som, kym sa otepli, nastriekam savom, nejako vydrhnem a budem cakat, no teplo bude este za dlho a co dovtedy? Veru nemam chut znovu investovat do novych :-(
Odpovedať
@janahe a ten matrac bol na com polozeny? Aky je to matrac?
Odpovedať
@janahe Za mňa vyhodiť. :-(
Odpovedať
@janahe ak problem nevyriesis urobi sa ti znova na novom, je tam vlhko a zima, inak by plesen nevznikla, maju tie matrace zo spodnej strany, vetranie, mriezky alebo je to postel s uloznym priestorom?
Odpovedať
@janahe este otazka: ake ste mali predtym matrace? Pruzinove? A teraz, ktore splesneli? Penove? A na akom podklade boli polozene? Vies, to sa jednoznacne neda povedat, ze "Zlate, dobre, stare matrace!" Z pruzinoveho matraca vlhko z tela ma ako vo vnutri "vetrat", ale penovy je ako spongia, ktora ked je na pevnom podklade, tak amen. Tu je nutny cisto lamelovy rost...s volnym priestorom pod nim.
Odpovedať
za mna ako pise @marta2610 vyhodit. Jednoznacne tam bolo vlhko,teplo a plesne teste sa.
Odpovedať
@atlaska neviem ci teplo, skor chladne miesto, kde sa ta plesen tvorila...samozrejme este k tomu je nutna vlhkost. Predpokladam, ze ta plesen sa jej nevytvorila na vrchu matraca, ale na spodku. Ten matrac musel byt na chladnejsej zemi, pretoze neverim, zeby podlozka na posteli bola tak chladna, ze sa vytvorila plesen pod matracom.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 takze doporucujes davat lamelovy rost ak je latexovy matrac??? si idem davat robit postel a chcela som pevny spodok - len cisto dosku a na nu polozit matrac, ale po tomto co som si precitala, tak teda neviem...
Odpovedať
@kaktusik007 na lamelovy rost ma ist latexovy,ci penovy matrac. Na pevny - plny rost zasa pruzinovy matrac
Odpovedať
@vlado35 plesni sa dari aj v teple a este ako. @kaktusik007 vzdy je lepsie ked je postel odspodu odvetrana,nie zabednena.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?