Aké sú úspory pri používaní umývačky riadu?

Prosím o skúsenosti tie, ktoré umývačku riadu využívajú už dlhšie obdobie. Nejde mi o ušetrenie času v podobe neumývania riadu, zaujíma ma najmä to, či je naozaj CITEĽNÁ ÚSPORA VODY. Či ste si po roku používania umývačky všimli nižšiu sumu za vodu, resp. vyšší preplatok. Teda AKO SA TO ODZRKADLÍ NAOZAJ, nie podľa výrobcu. Ale v praxi. Nezvýši sa tým účet za elektrinu? A ako je to so spotrebou čistiacich prostriedkov? Zvažujeme aj alternatívu dvojdrezu. Moja mama tak umýva riady už roky a za vodu máva doslova obrovské preplatky. Máte niekto dvojdrez v byte? Má niekto doma kombináciu umývačka + dvojdrez? Ďakujem za Vaše odpovede.
Odpovedať
Ahoj, my máme umývačku 3 roky a odvtedy máme každý rok preplatok za vodu, rozdiel v elektrike som nejak nezistila, akurat tento rok sme mali preplatok aj za ňu, lebo sme kúpili aj novú práčku. Teraz staviame dom a dvojdrez nechcem určite, drez mi slúži vyslovene na opláchnutie ovocia, zeleniny, či nejakého noža :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my máme umývačku a úspora vody je citeľná, nehovoriac o úspore času... s elektrikou je to asi narovnako, ale ja púšťam na vyššiu teplotu, lebo umývam aj hrnce (napr. od praženice)... a mám aj dvojdrez (veľké+malé umývadlo), to si tiež neviem vynachváliť najmä pri zaváraní... niekedy umývam aj ručne (ak zabudnem kúpiť tablety do umývačky :-p
Odpovedať
Profilova fotka
moja mama ma aj dvojdrez aj umyvacku..byva na dedine a drez potrebuje aj na ine veci ako umyvanie riedu, je to neustale umyvanie mnozstva zeleniny a kadejakych inych velkych veci, ako su megahrnce,plechy, velke zavaracie pohare a napr. cele morky :)..ak planujes mat takuto produkciu kadecoho a vela varenia, tak je dvojdrez nevyhnutny...ak budete fungovat v rezime obaja v praci, deti v skole a skolke a budes varit len cez vikendy a cosi na veceru, tak dvojdrez nepotrebujes...treba uvazit naco bude kuchyna sluzit:)
Odpovedať
Vyšší preplatok ešte neznamená, že ste ušetrili. Musíte si porovnať kubíky vody jeden rok a druhý rok, pri elektrike KWH. Potom môžte povedať či ste ušetrili. Veď môžte platiť rôzne zálohy. To je veľmi laické porovnávanie, ja to doslova neznášam. Ešte som nepočula vo svojom okolí niekoho, čo by seriozne povedal minul som menej o toľko a toľko kubíkov plynu, vody, alebo kWH. Každý začne vrátili mi. Alebo doplácal som .
Odpovedať
@dank1 juj ako nahnevane... No mna nezaujimaju kubiky momentalne, zaujima ma to, ze mam kazdy rok preplatok a teda aj znizenie zalohovych platieb a napriek tomu zas preplatok...
Odpovedať
santana, no vidíš a toto je to, potom že nehnevaj sa :-) . Veľmi neverím, že by si neustále znižovala spotrebu. Už len tým, že človek do svojho bytu podchvíľou prikúpi nejaký spotrebič a ten nejde na vzduch. Doba ide dopredu sem tam sa niečo dokúpi, čo sa predtým v domácnosti nepoužívalo. Teraz hovorím viac menej o elektrickej energii. My máme v poslednej dobe len stúpajúcu spotrebu elektriky.
Odpovedať
Profilova fotka
dank1: danka, to je profesionalna deformacia, :) robis s cislami, energiami, KW a tak.. mas triezvy pohlad na vec :) je to tak.. ako pises :)
Odpovedať
Katrin21,katka je to určite tak nejako. Až ma to samu niekedy rozčuľuje. To ma už tak nejako život naučil. Neverím pokiaľ sa nepresvedčím. A keď sa len niekedy sa stane že sa pokúsim niečo zľahčiť, obyčajne sa to aj tak obráti proti mne. Vtedy si vždy pomyslím, že som mala problém zodpovednejšie riešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
;-)
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa umývačka šetrí v prvom rade kopec času ;-) A do nového domu plánujem oboje, aj umývačku aj dvojdrez. Zatiaľ sme štvorčlenná rodina, v budúcnosti plánujeme byť piati... No a nadrozmerné veci sa lepšie umývajú vo veľkom dreze atď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?