Zlte muchy na terase - ako sa ich zbavit

Zdravim, na terase poslednych par dni je cim dalej tym viacej zltych much, neviem odkial su ale je ich tam akoby cely roj. Cim by sa dali znicit? co su to za muchy? odkial sa roja?
Odpovedať
Este fotky ako vyzeraju
Odpovedať
Profilova fotka
@jordyl Možno sa mýlim, ale mne sa skôr vidí, že ide o "osičky". https://www.google.sk/search?q=osi%C4... Pokiaľ je to skutočne osička, tak je to mimoriadne užitočný hmyz: http://www.enviromagazin.sk/enviro2_3... http://byvanie.sme.sk/c/7770424/prila... Parazitujú na kliešťoch, voškách, ale aj drevokazných chrobákoch resp. ich larvách. Je to užitočný hmyz.
Odpovedať
Profilova fotka
nemôže to byt octomilka? vyzerá to podobne.
Odpovedať
Vyzera to na osicku, octomilka to urcite nieje. Zaujimave je vsak ze poprsala a teraz ich je tam zopar, rano ich tam bolo strasne vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado90 toto octomilka nie je ani nahodou. Skor by som tiez povedal, ze osicka. Ale v takomto mnozstve na jednom mieste, to som ich ozaj takto este nevidel
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ked je uzitocny tak sa nemoze ani nicim vystriekat?
Odpovedať
@martanko34 vystriekat ich mozes, ale naco by si to robil, ked ti mozu pomoct zbavit ta inej havede?
Odpovedať
@martanko34 vystriekanim by si uskodil zrejme najviac sebe. Osicky mozu pri mnohych problemoch najma s inym hmyzom, s inymi skodcami pomoct. Mnohokrat si neuvedomujeme aky je hmyz pre nas dolezity
Odpovedať
@sebastian9 je pre nás dôležitý niekedy ale aj tak ho nemáme radi a zabíjame ho. A to je krutá realita
Odpovedať
Osicky nie su ani utocne, staci sa zahnat rukou... Zabit sa daju akymkolvek postrekom na lietajuci hmyz, ale su neskodne, tak nevidim dovod. V zime tam uz nebudu ;-)
Odpovedať
Mne moja mama vždy hovorila, že k nám vždy prišli osičky, keď bolo treba. Väčšinou to bolo začiatkom leta, keď sa u nás v záhrade začali množiť rôzne roztoče a začali ničiť úrodu. :-)
Odpovedať
Moze byt ze to ich premnozenie suvisi prave s ich uzitocnostou nakolko v zahrade a okoli boli doteraz premnozene rozne vosky. Mozno prave koli tomu sa premnozili aj tie osicky a to ze ich bolo na terase tolko zrejme suvisi s pocasim kedze ako som uz spominal po dazdi skoro uplne odisli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martanko34 Tak som to nemyslel. :-) išlo o to, že som chcel zadávateľovi témy naznačiť, aby nebol nervózny, ak sa tam náhodou vyskytli - možno že má veľa parazitov záhrade (alebo v dreve?) a ak je to osička, tak mu len pomôže sa ich zbaviť. Až tam nebudú škodcovia, sama sa "stratí"... - načo striekať...? ;-)
Odpovedať
Vidis takze ziadny stres z osiciek:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jordyl cez zimu vymrznu :-) Na teraz by som ich niecim vystriekala aj vam moc prekazaju
Odpovedať
Profilova fotka
@snehulienka122 8-( 8-( 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Mnohí ľudia si neuvedomujú, že niektorí hmyz je naozaj dôležitý a keď sa niekde vyskytne tak to mnohokrát nie je len tak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom takze tak si to myslel. Fajn som to najprv nepochopil, diky za vysvetlenie:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jaromir_maly neviem ja nie som nejaký expert na hmyz ale na prvý pohľad mi to tak prišlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?