Zemné skrutky

Mate niekto skusenosti so zemnymi skrutkami pri pouziti na stavbu terasy? Krinner alebo iny vyrobca? Vdaka :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@stanica ja by som to pouzival max na plot. Ak chcete mat terasu rovnu aj po zime tak urcite vykopat jamu zasypat strkom poriadne zhutnit a na to jemny strk vyspadovat a na to polozit betonove stvorce a na tie nosne hranoly a potom terasove dosky. Druha moznost vyliat betonom a na to potom hranoly a dosky. Tie skrutky budu v zime so zemou urcite pracovat a na jar sa to nemusi vratit do povodneho stavu.
Odpovedať
@ramoon nezavisi to aj od kvality pody? Mame supertuhy il.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanica samozrejme aj od toho. V strkoch sa voda ma kde rozpinat ale v takom ile asi moc priestoru nema tak to cele moze pracovat. Ja by som to neriskoval. Za druhe ak budes mat pod tou terasou zem tak sa ti tam bude drzat vlhkost a bude ti pomedzi dosky vyrastat trava.
Odpovedať
@ramoon Vdaka, este sa prosim ta opytam - mas vlastnu skusenost alebo to len predpokladas? Vdaka :-)
Odpovedať
na skrutky sa zakladaju aj domy, takze si nemyslim, ze by to nezvladlo terasu
Odpovedať
Mna najviac zaujimaju realne skusenosti - bud s realizaciou alebo uzivanim takto konstruovanej terasy, kedze sa takymto systemom uz naozaj postavili viacere stavby. Ak to niekto neodporuca, zaujima ma preco (zo skusenosti). Vdaka :-)
Odpovedať
@stanica Robia sa na tom terasy uplne bezne... Predpokladam, ze by vyrobca nedostal certifikat na nieco co nema vypocitane overene a otestovane... Ja by som sa toho vobec nebal... Nemam skusenost, ale tiez idem do zemnych skrutiek...
Odpovedať
Profilova fotka
@stanica vlastnu nie ale staci pouzit rozum. Mam ale skusenost v rodicovskom dome na strednom SK kde je vysia spodna voda a v zime ked poriadne mrzne tak vsetko dvyha ako su chodniky obrubniky a podobne a to je pod chodnikom 40-50 cm strku ale zem tam zamrza hlbsie. A dom na skrutkach tak to musi byt ina odvaha alebo ak ta skrutka ma 1m tak to mozno. Este zahradnu chatku si predstavit viem ale dom urcite nie. S tou travou pomedzi dosky tak pokial tam nebude geotextilia tak rast tam urcite bude aby som kosil terasu tak to asi nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Hádam všetky fotovoltaické elektrárne sú postavené na takýchto zemných vrutoch a dodnes všetky držia takže terasu to podrží určite!!
Odpovedať
@ramoon Ale ved pre domy sa pozivaju vyse metrove skrutky, pozri si napr. www.zemneskrutky.sk Toto je nemecky system, ktory uz roky funguje. A nam sa zem teda nikdy nedvihala a zatial nikto v okoli nebadal, aby nieco pracovalo. A samozrejme, ze by som terasu nepostavila priamo na travu...
Odpovedať
tie najvacsie skrutky su skoro 2 metre dlhe a maju nosnost do 7 ton
Odpovedať
Profilova fotka
no nad 1m je to OK ale lacne to asi nebude. Dajte cenu takej skrutky pre zaujimavost.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ramoon Pozri toto http://www.zemneskrutky.sk/userupload... Skrutky vychadzaju lacnejsie ako betonovanie, o case ani nehovoriac...
Odpovedať
@stanica Ale z tohto celeho mam skor pocit, ze ty si uz rozhodnuta pre skrutky, resp si ich uz kupila, tak nemas na vyber, lebo toto mi ako "nechat si poradit" nepride... To je z tvojej strany neustale obhajovanie skrutiek... Tak co ako to je? :-D Ozrejmi mi zmysel tejto temy...
Odpovedať
@chumo Mily chumo, ja len odpovedam @ramoon -ovi na jeho otazky, pretoze on sa tu vyjadril k tejto teme a skrutky na stavbu terasy odsudil a pritom so skrutkami vlastne skusenosti nema. Ja som sa pytala na osobne skusenosti. Ano, som viac-menej rozhodnuta, ale ak je tu niekto, kto ma OSOBNE skusenosti a opodstatnene negativne, tak sa necham presvedcit na betonovanie :-)
Odpovedať
@stanica Mila stanica Dakujem, uz mi je to jasne... Ale aj tak mi je divne, ze s tym ma tak malo ludi skusenosti, ked je to lacnejsie ako betonovanie... Ci to je iba nedovera? Tazko povedat... Nech si je antikorozna uprava aka chce, zivotnostou sa to betonu nevyrovna... A preto by som aj ja rad pocul nazory niekoho kto ma na tom terasu 5 rokov, alebo ma plot na skrutkach 4 roky... Ramon: Skrutky su v metrovej hlbke, obrubniky v 20 centimetrovej... Tu bude asi dost zasadny rozdiel medzi obrubnikom a skrutkou...
Odpovedať
@chumo Ja si myslim, ze vela ludi o tomto systeme nevie a navyse u nas je stale priklon k tradici - teda beton, moderne technologie sa tazko ujimaju a myslim, ze vo velkej miere aj kvoli predsudkom a nedovere ako pises.
Odpovedať
Profilova fotka
Vôbec by som sa toho nebál. Pár tých skrutiek som už použil nie síce na terasu, ale v podstate dosť zaťažené veci a nič sa mi nepohlo. Ak by bolo na mne použil by som ich kľudne aj na terasu , na altán, na plot.
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo ja som pisal ze je tam 30-40 cm strku alebo si si myslel ze obrubnik je na zemi a nie na strku?
Odpovedať
@ramoon To je jedno 30-40cm aj tak nie je meter, pokial viem nazmrzajuca cast je od 80cm... Ci mam zase zle info? Ale nemam skusenost, takze sa za nic nehadam ani nebijem, mozno mas pravdu a cele skrutky su naprd... peace
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
@chumo Ahoj. Tak šiel si nakoniec do tých zemných skrutiek?
Odpovedať
@tomaske Po precitani roznych tem a ziadnej odpovedi, ako to teda je, som sa nastval a betonoval...
Odpovedať
@tomaske my sme skrutky pouzili a spokojnost maximalna, mame na nich terasu aj plot, odporucam
Odpovedať
Profilova fotka
@stanica @chumo - ja som nateraz rozhodnutý stavať na skrutkách celý dom. Urobili sme skúšky únosnosti zeminy. Čoskoro budem mať vyjadrenie od statika a potom cenovú ponuku od slovenského výrobcu. Potom sa rozhodnem definitívne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@stanica Výborne. Dumám nad terasou v tomto smere už dávno .... Napriek životnosti voči betónu je tu aj veľká výhoda - rozoberateľnosť .... - s geotextíliou ? - skladba terasy aká ? Ťažká či ľahká konštrukcia ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý deň zaujala ma táto téma nakoľko by som chcela vedieť, či je možné dať skrutky pod bočné stlpy na altánok. Tie stlpy budú držať LEN striešku(prístrešok), pričom podlaha nebude siahať až po stlpy a bude sa robiť zvlášť.(beton... dosky, - hudba budúcnosti). Ďakujem vopred za reagovanie a radu.
Odpovedať
Ak je to možné,... aké veľké skrutky by to mali byť ??? ak je stlp ktorý tam chcem osadiť okrúhly s priemerom cca 15-20 cm A spôsob uchytenia skrutky na stlp??
Odpovedať
@stanica ahoj. Stale si spokojna s terasou? Kto vam ju prosim realizoval? Dumame tiez nad terasou zo skrutiek.
Odpovedať
@stanica Ak to nepotrebuješ dať vysoko nad zem tak ulož na zem betónové kocky 50x50 ( cca. 3,50ks) ,nemusím asi písať postup. Nato polož trámy atď, atď. Ešte dorieš aby sa ti nedržala vlhkosť pod terasou ( použil by som buď štrkové lôžko alebo nopovu fóliu ( a navrch kamenivo) aby ti voda stiekla spod terasy preč.
Odpovedať
Vie mi niekto odporucit spolahlivu firmu,ktora sa zaobera aj montazou vrutov pod drevodomcek,dakujem. Idealne by bolo z Kosic.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?