Závitová tyč do zateplenej fasády

Zdravím. Chcem sa opýtať, či by ste pripevňovali hradu 12x12 alebo 14x14 dlhú 7,5m na zateplenú fasádu pomocou závitových tyčí a chemickej kotvy, bez podporných stojok? Skladba fasády ytong+100eps.Vychádza mi to iba do ytongu,nie do prekladu ani deky. Diky.
Odpovedať
@heri33 Len co na to polystyren... chces to priskrutkovat nan? Bude to zatazene? by som sa bal ze to zlisuje, jedine potom polystyren vyrezat.
Odpovedať
Pripevnovali sme terasu - ale vrtali a kotvili jasne ze do betonu resp tehly ;-)
Odpovedať
@heri33 Čo na tej hrade bude, ďalšia konštrukcia striešky?
Odpovedať
Áno,bude tam konštrukcia z dreva+ lexan. Ide mi o to, aby to náhodou v tom ytongu netahalo nadol, a praskne mi fasáda.
Odpovedať
Určite by som to doriešil stojkou :) Nie moc vzdialenou od steny, aby tá hrada nebola doslova ukotvená nosne ... Ono hrada sama o sebe + lexan atď ťažká nie je a moc by som sa nebál, že sa to "neudrží" ... Avšak treba počítať už len s tým, že pri inštalácii lexanu budú po streche pobehovať dvaja chlapi ... Nejaká tá údržba raz za čas (umytie lexanu, nejaká oprava) ...
Odpovedať
Keby som to riešil stojkami, tak kotvenie na stenu je už zbytočné , či nie? Nižšie v otázke, konštrukcia + zastrešenie terasy tiež odo mňa ,je aj foto.
Odpovedať
@heri33 zavitova tyč sa ti ohne (pod pôsobením momentu) síce nie hneď ale po čase určite. Ak to chceš použiť takto, bolo by dobre mať dve skrutky(závitové tyče) nad sebou (čím väčšia vzdialenosť od seba tým lepšie) a v mieste skrutiek nahradiť EPS nestlačiteľným materiálom aby sa moment rozniesol čo najviac do ťahu a strihu v skrutke.
Odpovedať
@heri33 na lexan by mozno stacila aj mensia hrada. Skus porozmyslat nad variantov po dlzke kde chces mat pristresok vyrezat fasadny eps a datvstyrodur. Ten prekryjes hranolom . ja mam v plane kde bude pristresok dam styrodur po celej dlzke.
Odpovedať
@heri33 Ja som daval zavitovu tyc cez 10cm XPS do BTciek, foto tu: http://www.modrastrecha.sk/blog/mator... Nemal som strach, ze to zdeformuje zateplenie, lebo sa jednalo o XPS. Beton je samozrejme tiez pevnejsi, ako ytong. Ty to daj urcite aj na stojky, plus zavitove tyce, kvoli zavetreniu. Hentaka tazka hrada je ti tam zbytocna, ak to budes podstojkovavat. 8x16 napr. ti staci. Pergoly sa bezne robia s hranolov 10x10 napriklad.
Odpovedať
Rezať do fasády určite nie. Neviem ,či by som tým neurobil viacej škody ,ako osohu.Tak keby som dával 6 stojok- 3 na jednu a 3 na druhú , tak to vŕtanie do steny už by som asi nedával. Myslíte, že samotná konštrukcia by bola labilná? na krokvy aké hrúbky? Odkiaľ budem brať drevo má 8x12, 10x14 /KVH/.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?