Zateplenie terasy - ak je pod ňou miestnosť

Ahojte, vie mi niekto prosím poradiť? Pod terasou máme do 1/2 miestnosti. Plánujeme dať na terasu dlažbu, ale neviem či to zaplatiť alebo nie. Hrúbka deky je 40cm. Plánujem pod dlažbu dať 2cm pochôdzny polystyren + 3cm poter a potm dlažba. Má to význam? Ďakujem za rady
Odpovedať
@kamenica Čo je to za miestnosť pod terasou? Izba? Pivnica? Kotolňa?
Odpovedať
@chrobak7 ahoj su pod tym izba. Zasahuje to tak do polovice izby
Odpovedať
@kamenica Hrúbka deky je 40 cm? To je taká hrubá vrstva betónu na strope izby / podlahe terasy? Neviem, či to potom treba vôbec zateplovať. Skús to cez zimu nechať tak a uvidíš, ako to bude ochladzovať. Ak izbu vykúriš a strop nebude ochladzovať, tak nedávaj zateplenie. Ak bude studený strop,tak potom treba nájsť spôsob zateplenia. Ale vidím, že už tam máš zábradlie a nejakú stenu z dreva. To značke skomplikuje zateplenie aj položenie dlažby. Dalo by sa to spraviť ako pochôdznu strechu - prierez skladbou strechy je tu: https://www.ursa.sk/sk-sk/aplikacie/s... Problém je ten kraj terasy - tam mala byť atika, keď sa to teda malo zateplovať alebo sa tam mala ukladať dlažba. Inak zvláštna fotka, to vyzerá, ako keby si fotil hračkársku maketu dreveného domčeka. Asi si mal špeciálny objektív... =-)
Odpovedať
@kamenica Tiež máme pod terasou obytné miestnosti, ale my máme iba 250 mm železobetónový preklad (systém premaco), na ktorý sme dávali okrem hydroizolácie aj vyspádovaný pochôdzny polystyrén v hrúbke 220 - 270 mm. Tam, kde máme strechu, máme nad železobetónovým prekladom 400 mm nobasilu. Neviem, či ti táto info pomôže.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?