Zastrešenie terasy Lexanom

Dobrý večer, chcem sa spýtať, či má niekto zastrešenú terasu Lexanom. Nie je pod tým v leto horko? Mám naplánované zastrešenie v projekte, no myslím si, že budem mať málo svetla do domu. Ďakujem za každé info, skúsenosť.
Odpovedať
1
2
6
Profilova fotka
to teda je.
Odpovedať
Ahoj, tiež máme číry lexan na terase cca 25 m2, lebo sme ju chceli trvale zakryť a súčasne potrebujeme svetlo do zadnej časti bytu. Žiadne iné riešenie v prijateľnej cene sme nenašli. V lete je pod ním teplo, ale neviem povedať o koľko teplejšie ako v záhrade, lebo máme byt orientovaný na južnú stranu. V lete som zavesil zo spodnej strany pergoly tieniacu látku, ktorú som kúpil tuším v JYSKu za 9 Eur/kus. Celkovo som s týmto riešením veľmi spokojný, deti sa môžu hrať na terase aj v daždi alebo v zime, neprší nám ani na záhradný nábytok a hračky, manželka tam môže bez problémov sušiť prádlo, ... . Treba si dať pozor na kvalitu montáže, niektorí písali o silnom praskavom zvuku pri zmene teplôt. Nám síce tiež občas zapraská (napríklad keď sa prudko oteplí po daždi alebo večer keď klesne teplota), ale nie je to nič strašné.
Odpovedať
máme zastrešenú terasu 24m2 lexanom, ale farba bronz-dobre tieni, zasa neuberá svetlo tak, ako keby bolo prekryté krytinou....aj keď je samozrejme pod ním teplejšie, nie však tak, aby sa to nedalo vydržať, ale dá sa to poriešiť nejakou tieniacou látkou, tento rok je to v pohode ešte nebolo tak horúco, aby bolo potrebné vešať tieniace látky-a trošku praská ke´d chladne
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, aj my máme terasu zastrešenú lexanom, tak isto ako ban aj my sme kúpili tieniacu látku, ktorú upevňujeme zo spodu striešky, až keď sa vonku poriadne oteplí, máme ju zavesenú nad stolom, takže pri raňajkách či obede máme príjemný tieň a zároveň máme presvetlenú aj obývačku a navyše sme s manželom dosť rozdielni, čo sa tepla týka, takže kým on sedí v tieni pod clonou, ja sa vyhrievam na slniečku na lehátku mimo clony :-))) kuk foto v mojom albume terasa
Odpovedať
Rozmyslame nad zastresenim lexanom alebo krytinou, no nevedela som, ze je az tak teplo pod lexanom. Cize samostany lexan urcite nie, len s niejakym tienidlom, ano? Ja mam svetla dost v obyvacke odkial idem na terasu... volit radsej krytinu? Dakujem za kazdu radu @ryja @ban
Odpovedať
Chcem sa opýtať, ako máte vyriešený spoj lexanu so stenou ?
Odpovedať
Profilova fotka
@merilin no lexan ma rozne formy skus bud mliečny tzv. opal alebo bronzový. vacsinou predávame už UV-stabilne Lexany s UV foliou.
Odpovedať
To teplo by clovek este snad zvladol, ale to neustale (celorocne) pukanie pri ochladzovani-oteplovani je skutocne otravne
Odpovedať
Profilova fotka
To pukanie je fakt na nervy. Mozno by sa to dalo vyriesit, ze by sa Lexan uchytil tak, aby sa mohol roztahovat - skratka neprisrobovat ho natvrdo srobou o konstrukciu. Nejak tak aby mohol plavat. Podumajte. Neviem, to len teoretizujem, lebo osobnu skusenost nemam ale ked sedime na terase u znamych, tak mi to lezie na nervy - vyjde slnko praska lebo sa roztahuje, pride mrak - praska lebo sa zmrstuje....
Odpovedať
nam lexan vobec nepukal, susedom ano, teplo pod nim nieje ak ma kadial prefukovat vietor,prudit vzduch, sedelo sa pod nim prijemnejsie ako tam kde nebol, samozrejme pod nim markiza,vyhoda-nevadil dazd, stolickam,matracom.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@bfinary Napadlo ma použiť posuvné príponky, ktoré sa používajú na falcovanú krytinu tiež kvôli dilatácii.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
kolko cca vyjde zastrešenie terasy/drevena konštrukcia+Lexan,/polykarbonat/?velkosť terasy cca 4x5 m?dakujem
Odpovedať
Takýto typ zastrešenia by Vás oslovil? Lexan sme nechceli lebo by tam bolo teplo nakolko z jednej strany od suseda je to uzavreté kvôli súkromiu a su na streche 4 svetlíky pretože je tam zrovna kuchyňa.mám viac foto v prípade zaujmu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@papero No ale toto zase spraví na 3/4 roka peknú tmu, nie....? O toto asi zadávateľovi témy nešlo....
Odpovedať
@leonardom no ja si myslím,že aj na celý rok :-(
Odpovedať
@papero podľa mňa tam máte hroznú tmu a čo už len potom v zime. Tak ťažkopádne na mňa pôsobí ten prístrešok, je príliš mohutný. My máme tiež lexan číry a tieniacu látku pod ním na leto. Ak použijete správne komponenty na montáž, tak nejak extra nepuká.
Odpovedať
Odporucam toto prevedenie,najlepsi pomer cena a ucelnost a prakticnost. V lete chladok,v zime telo a bezvetrie,navyse jedna predna cast je posuvna a mozem mat terasu otvorenu kedykolvek na sirku 3m. Lexan nie je komorkovy,ktory praska a svinsky sa spini,ale hladky ktory mozte kedykolvek vystriekat vodou a je cisty. Material okolo a pod lexanom je folia,ktora sa pouziva na nakladne auta a privesy, tzv.autoplachta.,takze vydrzi akykolvek vietor. :)
Odpovedať
Ma tak napadlo?!ináč som rada za diskusiu pretože pomaly ide jar,kedysi na strechy sa dávali miesto škridle doslova priesvitné škridle kde tu na presvetlenie povale,pamätáte sa na to niekto?neviete vyrába sa také niečo?to by bola paráda,alebo čo takto sklo?
Odpovedať
Profilova fotka
@marekovi tak neviem,ale mne sa to osobne nepáči,ešte tak ako provizórium niekde pri vode v chatke ale mať to na dome by som nechcela.
Odpovedať
Pridavam este pohlad,ako to vyzera po odstraneni tieniacej plachty pod hladkým lexanom.
Odpovedať
@drobik Aj ja som sa nad tym zamyslal,dat ci nedat. Ale ten stav ked je to cele zakryte a vyzera ako restauracny pristresok :)),to je len od novembra do marca, kvoli zime a snehu,inak sa plachty vyhrnu,a na leto nechavam len tieniacu plachtu pod lexanom. Pripadne ak leje,tak to spustim a ziskavam takto 25 m2 dalsej plochy,v podstate si takto predlzim obyvackovu cast. Proste neexistuje vela riseni,aby ste mali v lete tien a v zime svetlo az do obyvacky. A ak existuje,potom su tu sice vysuvne markizy,elektricke vas vyjdu na cca 2000 eur,mozno aj viac,ale ked zacne len trochu fukat tak aby ste utekali domov ich zhrnut,inak vam ich vietor polame alebo roztrha. Plus zasklenie podobnych teras bezpecnostnym sklom,kde ste ako v skleniku a mozte zabudnut na chladok,tien,vychadza cca na 5000 az 7000 eur aj s montazou. V mojom pripade po rocnom hladani nejakeho schodneho riesenia a firiem,ktore to zrealizuju,naklady na lexan a jeho osadenie a oplastenie terasy s montazou...cca spolu 2100 eur.
Odpovedať
@marekovi mate to pekne. PResne aj my sme riesili, tmu, dazd a dali sme komorkovy lexan, a pod to zvlnenu textiliu ktora robi tien v lete. A naozaj to tieni a nie je pod tym horuco. V zime sme uplne zvesili textiliu a mame aj svetlo. Naozaj flexibilne riesenie. Pod sindlom terasa je fakt tmava hlavne ked prsi. A lexan nam nepuka, lebo je spraveny tak ako ma byt, polozeny nie na dreve ale na pryzi so vsetkymi spravnymi upinacimi prvkami.
Odpovedať
neberie ten lexan svetlo lebo ja potrebujem svetlo mám tam obývačku a nemôžem zobrať svetlo tak by bola v obývačke tma a preto som rozmýšľala neexistuje dáke sklo aby neuberalo svetlo?
Odpovedať
Profilova fotka
@dzlucia Tu sa Ti bijú 2 veci: Na jednej strane sa správne zaujímaš o to, aby si neprišla o svetlo, na strane druhej Ti tam asi projektant ten lexan núka ako tienenie interiéru počas letných horúčav. Ubezpečujem Ťa však (osobná skúsenosť u príbuzných), že v lete sa tam pod tým lexanom nedá vydržať, lebo je tam poriadna horúčava (alebo ako napísal brapene: horko).
Odpovedať
@leonardom S tým moc nesúhlasím. Ak sú 3 steny terasy otvorené resp. neuzavreté, tak mi nepríde, že by tam bolo viac horko ako na priamom slnku tj, že by tam žiadna strecha nebola. Príde mi, že je tam rovnako ... Takže ano, súhlasím iba s tým, že tieniacu funkciu číri lexan nemá resp. má ju minimálnu. Čo sa týka pukania, je to len odfláknutá robota :) Na pripojenie o stenu treba použiť lišty s tesniacou gumou a nedávať lexan na doraz, nechať kúsok ako dilatáciu. Ak lexan opierate o drevené hrady, treba na ne pred tým nalepiť na to určenú pásku (aby sa priamo nedotýkal dreva). Keď ho k tomu drevu prichytávate skrutkami tak treba zdvojnásobiť vyvŕtanú dieru. Tj ak dávate 6 tku skrutku, treba si to predvŕtať 12 tkou vrtákom. Hlavička s gumovým tesnením dieru spolahlivo prekryje a máte zabäzpečenú dilatáciu aj na týchto spojoch. Spoje 2 tabúľ odporúčam dať do H čkovej lišty s tesnením, opäť, nie na doraz nech ostáva dilatácia. Zároveň pásku ktorá sa dáva na konce kvôli prachotesnosti odporúčam nie len zalepiť, ale aj doslova zažehliť ... Potom nie je ani problém s prenikaním špiny do komôrok lexanu ... Proste treba nájsť firmu, ktorá lexan montovať vie a určite potom nebudete pod neustále "pukajúcou" strechou.
Odpovedať
@brapene Pozri u mňa v albume máme lexan neprišli sme o svetlo do domu a cez leto si tam sedíme pri kávičke 😜
Odpovedať
my sme boli presvedceni, ze chceme lexan a ze budeme v lete davat tieniacu plachtu. Viaceri nas ale presvedcili, ze je pod tym teplo, aj odvovodnenia, ze ako sa lexan vyuziva na prestresenie bazenov, ktory zaroven lepsie vyhreje vodu. Terasa u nas bude mat vyuzitie najma v lete, preto sme od lexanu upustili
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 - Nebudeš mi veriť, ale bol som triezvy, sedel som tam a jednoducho som musel skonštatovať: idem dnu, lebo tu sa nedá vydržať (pod tým vyhriatym lexanom). :-D Je to ako skleník - pokiaľ na to svieti priame letné slnko.
Odpovedať
Lexan tieni, pokial to nie je uzavrete nemoze tambyt teplejsie ako von, je tam hodne svetla, clovek nema pocit ze je v tieni ale nespali ho slnko, keby som sa mal schovat pod strechu z lexanu a alebo pod ciste slnko urcite pod lexanom bude lespie.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?