Zastrešenie terasy - lexan či škridla?

Zdravym strechaci zas mam dilemu.robil som strechu nad terasu a bolo v plane tam dat lexan ale nakoniec sme sa rozhodli ze dame skridlu co nam ostala.srrecha terasy ma 6x4.na betonovych stlpoch su polozene hrady 19x15 v predu a v zadu a cez ne su ulozene hrady 5x12 a medzi nimi su rozostupy 60cm.a otazka znie udrzi to skridlu ked jeden kus ma 4,5kg a na stvorec ide 10 kusov?dakujem za odpovede
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
Skor by som si polozila otazku ci nebudete mat v obyvacke tmu,pritmie.
Odpovedať
Profilova fotka
pri škridle je dôležitý aj sklon strechy. Pod lexanom bude teplo ako v skleníku
Odpovedať
Mame kamosov, co maju lexan, aj co maju skridlu, pri lexane je sice viac svetla, ale vobec to nestoji za to, v lete sa tam neda sediet. Pod skridlou uplna pohoda. A svetlo v zime je to jedno, aj tak je skoro tma a v lete to nevadi. :-) Ak by som nevyskusala, tak by som bola urcite za lexan, ale po skusenostiach urcite skridla. Obe tie terasy su na juh. Takze mozno ak tomate na inu svetovu stranu, tak by bol lexan prijatelny, inak nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Teraz je vraj nový lexan, sedy, a pod ním je vraj menej teplo. Mám suseda čo má firmu s lexanom, budeme aj my riešiť zastresenie terasy. Neviem či majú vsetky firmy ten novší typ, treba sa opýtať.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 Už ste sa rozhodli pre škridlu, takže niet sa už vlastne k čomu vyjadriť... Bude škridla - bude chládok, bude tma. Ale predsa len prispejem svojou troškou do mlyna tým, že to, čo vidím na obrázku má malý sklon a bude pravdepodobne popod tú škridlu zatekať - pokiaľ, samozrejme, nedáte niektorú z drahých škridiel, na to určených, čo sa zase určite odrazí na cene. Ja osobne by som dal lexan a naň by som v lete ešte prestrel nejaké trstinové rohože, kvôli slnku. V septembri by som to zo striešky zroloval a nahodil zase v máji - júni. Inak tam budete mať (a tým pádom aj v obývačke) celý rok svinskú tmu.
Odpovedať
Svinsku tmu?my mame obyvku zo sevovychodu a prestresenu terasu a verte ci nie,tma tam nie je:-)slnko nam svieti do obyvky do obeda a a potom uz nie,co uplne vyhovuje.
Odpovedať
@mischelin Daj foto, tu ma dlzku hadam 4-5m bude nechutna tma, nechutna atmosfera, skridla na taky uhol neni navrhovana, lexan tlmi teplo, jasne ze to neni tien ale rozhodne je pod nim lepsie ako bez neho to ej fakt. Druha vec je dizajn, lexan sa nehodi vsade podla mna tak isto ako aj skridla, treba vidiet cely dom a pod.
Odpovedať
Dal som lexan tmavy, 2UV (filter z oboch stran). Terasa severozapad, ziadny sklenik, ani pukanie, nemam namietok. Je Lexan, nie makrolon a pod. nahrady. Mozno aj to zavazi. A na juznu, juhozapadnu stranu by som ho nedal, jedine s nejakym tienenim medzi/pod krokvami.
Odpovedať
No tak tmy sa nebojim lebo v obyvacke mame este francuzske okno 2x1,5.na terase mame peklo od niejakej 12tej do 18tej.a neodpovedali ste na otazku ci to udrzi skridlu
Odpovedať
mali sme tiez dilemu ako prestresit terasu ci tak ako ty s lexanom alebo inak ... zvolili sme skridlu a aj sme zmenili rozhodnutie predlzit strechu nad terasu a nelutujeme ! ja som za skridlu ..
Odpovedať

Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankalac dobry den viete mi zisti cenu toho lexanu.potrebujem 2 platne 6x2.dakujem
Odpovedať
@kloc dobry den. Mohli by ste mi prosim poslat foto ako vyzera vasa terasa s prekrytim? Akurat mame dilemu ako spravit konstrukciu tam kazda rada pomoze. Dakujem
Odpovedať
@sysell mame presah 3 metre,svetlost 220.ale je pravda,ze susedia maju svetlost len necele 2 m a oni maju tmavo.posli mail,poslem ti foto
Odpovedať
@mischelin hod sem ak chces som myslel pre inspiraciu. Zavisi od od velao kolnostiale dat 3 a viac metrov stechu robi dost velku tmu. ak tam ma ale dalsie okna mozno sa to bude dat prezit.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 cena za m štvorcový je cca 25e, dajte si do googlu lexan zelensky, sídlo majú v tt. Neviem ako sú ceny za celé platne, vsetky tie "súčiastky a pásky, najlepšie pozistovat ceny priamo tam.
Odpovedať
@jankalac noo rozhodli sme sa ze dame skridlu a za tych usetrenych 500e z lexanu spravim radsej kamenne koberce na chodniky a terasu:)
Odpovedať
@pitt2701 Nehnevajte sa, ale toto vyzera pohladovo naozaj strasne. Ako domcek na stracej nozke.
Odpovedať
@danculd mlady pan a tie vase budy ako vyzeraju .. co nevydslo na ytong tak ste dolozili drevotriesku :)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je lexan na nic,jeho zivotnost je velmi obmedzena.
Odpovedať
@majsterslovenska spravil som vacsi sklon a dal som skridlu co nam ostala zo strechy.
Odpovedať
@leonardom zdravym takze dal som skridlu a le stym ze som hradu pri dome este podvyhol aby bol vacsi sklon.
Odpovedať
@danculd Proti gustu ziaden disputat. Mne sa to paci.
Odpovedať
Ja pokukávam po takomto niečom http://www.tien.sk/hlinikove-altanky.... http://www.gardenis.lt/gaminiai-sk-sk... Škridlu nechcem voli tienu, a zasa pri tomto sa bojím že tam bude horko. Možno keď tak markízu... Ale Keďže máte už konštrukciu tak asi už nie je moc čo riešiť
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 No hej, pekné.... - ale cenovo kdesi úúúúúúplne inde, než svojpomocná drevená škatuľka, ktorú si postavil zadávateľ témy... ;-) Ale absolútny súhlas, že tam bude tma...
Odpovedať
@leonardom To mi je jasné že to je veľmi drahé.. to je lent aký sen že raz to tam budem mať :D
Odpovedať
@leonardom aka drevena skatulka dedo?a tma tam neni v obyvacke mame este francuzske okno 2x1,5 a v kuchyni 1,8x1,4
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 Vyčkaj času, jak hus klasu. Napíš mi sem do tejto témy v jeseni, alebo ešte lepšie v zime, že od koľkej začínaš svietiť, synak, O.K....? Tipujem, že zime už od 14:00. Ale tým nechcem znehodnotiť Tvoje úsilie. Horúčava od slnka vie byť niekedy odpornejšia, než zima... ;-)
Odpovedať
@leonardom presne jak ste napisali teplo je odporne a terasove okna nam prehrievali dom.tma mi newadi a energie? S tym nemam problem nato je predsa fotovoltika: )
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?