Zasklenie terasy

Profilova fotka
Koľko by stálo zaskelie terasy? Takej mensej asi 3 metre. Mám aj foto ako vyzerá už má aj strechu ale chcela by som komplet prerobit na s tym ze by som chcela na vrch matné sklo aby nebolo vidno dnu a posúvne dvere...Ďakujem za rady, tipy, triky a ponuky.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@adkamarculincova Viem, že môj názor nebudeš akceptovať, ale toto je diskusné fórum, tak to poviem bez obalu: 1. chybu ste spravili, keď ste si zadebnili terasu tým čudným prístreškom a 2. idete spraviť teraz, keď si myslíš, že tomu pomôžeš nejakým zasklením.....(?!) Čo tým, preboha, získaš...? Vyplieskaš peniaze a možno v septembri a v apríli bude na terase znesiteľnejšie. Ale to je všetko... Až prídu tropické horúčavy, 100 x oľutuješ, že si dala zaskliť a iba tu budeš pýtať radu, ktorá klimatizácia koľko stojí.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom no keď ste už tak krásne začali. Po prvé: my sme sa tam teraz nasťahovali, takže to nie je naše dielo, ale nevadí! A po druhé: A radšej sa viac k tvojmu čudnémi komentáru leonardo nebudem vyjarovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom A ešte teda dačo... Ja som sa nepýtala na názor ako to vypadá, ale koľko by to asi stálo! A nepotrebujem to od osoby, ktorá si myslí, že všeko ovláda.. Potrebujem to od odborníka. Chápeme sa Leonardo? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@adkamarculincova ... ;-) ani ja nemám rád, keď mi niekto stúpi na otlak... Sprav, ako myslíš a v lete 2016 poprosím o prívetivejšiu reakciu typu: mal si pravdu s tou horúčavou... ;-) Good luck.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom načo sa vôbec budem vyjadrovať k tekémuto hlúpemu príspevku.. toto nie je rada! Vy neviete kde viac prispieť, všade ste prispeli, museli ste aj sem. Chápem Vás. Ja sa nepýtam či tam bude teplo, či zima a bla bla. Pýtam sa koľko by to stálo. Jasné že tam bude teplo nie som hlúpa. Mám však na to iné riešenie.
Odpovedať
@leonardom ... najprv som chcel poradiť nejakého dizajnéra, architekta, no teraz sa už bojím aj sa vás zastať, že čo schytám aj ja :-))
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 Mám viac ako 25 ročnú prax z oblasti stavania a zariaďovania... A týchto zasklievačiek a následných problémov - vrátane zúfalstva - som už videl na mraky... Z toho tušeného záberu je cítiť, že ide o nejaký bytový dom. Tá rustikálna (škridlou zakrytá!) strecha prístreška nie je veľmi šťastná - akokoľvek sa to s tým trávnikom tvári ľúbezne. Architekt - dizajnér - by jej určite vedeli povedať niečo zmysluplné nielen o tvare ale aj o materiáli a úžitkových vlastnostiach esteticky upravenej (uzavretej) terasy... Takže prečo nie...? Ale po 1/ to nebude za päťpaťdesiat a po 2/ ten problém s chladením minimálne 4 mesiace v roku bude sakramentský. A chladenie je minimálne 2 x tak drahé, ako kúrenie. A ak bude nad 25°C, tak to jednoducho nevychladí. Včera bolo u nás 13°C a v aute taký hic, že som musel pustiť okamžite klímu, lebo svietilo slnko. Takže toľko na margo môjho "hlúpeho" príspevku. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež mám obavy, že v "skleníku" so zatiahnutými roletkami bude síce tieň ale sakramentsky teplo. No a aby som neschytal tiež za odbočenie od témy, tak cenovo Vás to môže vyjsť kľudne aj 5 tisíc peňazí. Záleží hlavne od zvolených materiálov a kovaní...
Odpovedať
@leonardom Tvoj názor je OK, ale je čiastočne prehnaný :) Viem, že si veľký bojovník proti takýmto terasám, akýmkoľvek, no sám ich zopár vrátane vlastnej využívam a s čítania tvojich príspevkov na túto tému vidím, že preháňaš ... Terasa nemusí byť stále hermeticky uzavretá (v lete môže byť prakticky nonstop otvorená) a vlastne ani nevieš, na akú svetovú stranu majú terasu natočenú. V absolútnych horúčavách, aké boli toto leto, sa pohodlne nedalo sedieť pod žiadnou terasou, ani pod tou plne zakrytou ... @adkamarculincova = cena bez presnej obhliadky, zamerania a výberu materiálu je veľmi variabilná a môže sa neskutočne líšiť ... Každý systém / materiál má iné nároky na konštrukciu ako aj iné vlastnosti, preto by som tu nečakal relevantnú odpoveď ... Svetlopriepustný materiál je aj pomerne "lacný" komôrkový lexan ako aj jeho drahší plný variant .. Samozrejme, môže tam byť aj bezpečnostné sklo, ale tam sa cena už naozaj hýbe niekde inde a väčšinou sa neosádza do drevennej konštrukcie ... Profi zasklenenie s hlinníkovou konštrukciou Vás môže stáť kľudne viac ako 10 tis. Eur ... Pre názorné pochopenie :) Svetlopriepustný komôrkový lexan hrúbky 10 mm s X kovou konštrukciou kúpite v mliečnej či bronzovej úprave za cca 13 Eur - 18 / m2. 8 mm plný lexan, bez komôrok kúpite vo farbe za cca 80-100 Eur / m2. Pri terase 3x3 metra (9m2) teda len materiál na strechu môže stáť 104 až 900 Eur. A takto to je zo všetkým ... Skúste sa teda ujednotiť, s akého materiálu by ste to chceli mať. A hlavne možno napíšte, aký je Váš finančný strop na takúto prerábku...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 Nooooo... keďže tam už ten pôvodný vlastník urobil niečo pre to, aby vyrobil tieň, myslím, že to bude slnečne značne exponovaná strana... Iba že by tienili na sever...(?) ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to tiez nedaval zasklit, hotovy sklenik na leto by z toho bol..
Odpovedať
@leonardom Ty predpokladáš, že každý obyvateľ takéhoto typu bývania automaticky rozmýšla nad všetkými dôsledkami svojho konania ? :) Keďže poznám dosť ľudí, ktorý takto bývajú, poviem ti, že drvivá väčšina chce takúto strechu / prekrytie hlavne a primárne kvôli tomu, aby im tam nepršalo :) Nepozerajú sa na nič iné, chcú proste sucho, aby si mali kde sadnúť keď prší, aby tam mohli sušiť prádlo, proste ochrana voči vode ... Plné zastrešenie je tou najlacnejšou variantou, lacnejšou ako lexan :) Takže často práve potreba sucha a obmedzené financie vytvárajú takéto prístrešky ... A s úplnou vážnosťou ti môžem v Trnave dať adresu bytového domu, kde presne na sever natočené terasy (celkovo 6) si všetky dali spraviť takýto druh zastrešenia, začal s tým jeden sused, ostatný boli spokojný, vypýtali si kontakt a tak tam stojí 6 takto postavených terás. Hlávna vec je tá, že neprší :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
akí su tu dnes všetci premudrelí...skusim ti napísať,ako to robíme my...Tie budeme mať polovicu terasy presklenu zvrchu, a zboku máme časť mur, časť okna velke až po zem. Nie su sice odsuvacie,normálne sa otvaraju. Potrebovali sme na strechu dať vyrobiť 4m profily so sklom,ale každý nam to odmietol,že 4m sklo nam nevyrobia...Tak sme z jednej firmy objednali profily hlinikove,tie sa teraz montuju a potom sme našli firmu,čo nam sklo vyrobí, ale až z DS...Tak som zvedava...Ano,nebola som nadšena,že v lete tam bude sklenikový efekt,ale každý čo u nas bol,bol nadšený ,že to bude ako zimna zahrada. Ked tam bude teplo,spravim prievan. A navyše, mame to SZ stranu, takže až taku obavu o teplo nemám. Ved kolko tropických dní je v roku v porovnaní s vykurovacou sezonou? Na jar, v jesen a v zime sa tam bude perfektne piť kavička pri zapade slnka...A k cene sa ti neviem presne vyjadriť,ale nebolo to lacne,to je pravda.
Odpovedať
@lubk0 presne, pre toto to budeme mať aj my tak
Odpovedať
PS: Ešte doplním, v prípade potreby tienenia cez "tropické" mesiace, nie je až tak obtiažne 1x za rok rozprestrieť na streche nejaké tienenie a 1x za rok ho zase "zložiť" ... Napríklad také tie rolky "bambusu" či podobných vecí, odolných voči vode s čiastočným alebo stopercentným tieniacim efektom zoženú na terasu o tejto rozlohe za pár desiatok Eur :) S plnej strechy pre ostatné mesiace svetlo-priepustnú však nespravíš.
Odpovedať
Profilova fotka
Riešenie s prehrievaním je jednoduché. Konštrukcia so sklenou strechou a tienením prostredníctvom protislnečnej clony, ideálne vybavená slnečnou automatikou. Čomu nerozumiem, je, prečo sa ľudia s otázkami odborného charakteru stále obracajú na laické fórum a nie na profesionálov.
Odpovedať
@mikenda_present To sa pytas vazne ? Tvoje riesenie na foto je samozrejme super, no cena bude (resp urcite je) astronomická ;) Nepredpoklam, ze si niekto hlada takyto typ byvania aby nasledne zaplatil tazke tisice za tento typ terasy ... I ja som sa dakedy obratil na profesionalov, nakoniec som si to laicky aj pomocou modrej strechy spravil sam za zlomok ceny ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 predpokladám, že aj iné si robíš sám. Otázkou je, či je to hobby, alebo "nevyhnutnosť". Kto sa venuje tomu, čo vie a nestráca čas a energiu tým čo nevie, si zrejme radšej zavolá odborníkov, ktorí dodajú riešenie s garanciou a dizajnom.
Odpovedať
@mikenda_present Je to len zdravy rozum ;) To co viem robit, robim v praci. Ak budem v praci 16 hodin na miesto 8 tak my vecsiu mzdu neposlu ;) Ale to je o inom. Odbornik, najlacnejsia ponuka podotykam, mi dane zastresenie nacenil o 300 Eur drahsie ;) Svojpomocne som ho dal dokopy za 1 den (odhad tak 8 hod) ... 300 Eur za den nezarobim ... Takze logicka volba ... Ako bonus, ak robim na svojom, tak tomu venujem patricnu pozornost ... Mozno aj preto nakoniec susedovi od takeho odbornika strecha po roku zateka a mne nie ;) Ano, boli aj kvalitnejsie firmy, no tie bolo drahsie o viac ako 300 eur ;) A citelne ...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 tak ak si v zamestnaní platený od hodiny, potom to vysvetľuje Tvoj postoj. Ale je zrejme logické, že ak Ti niečo robí firma, nebude Ti to robiť za cenu materiálu.
Odpovedať
@mikenda_present Aj to si mýliš :) Ak by som bol platený od hodiny, tak by som asi pri 16 hodinovom čase namiesto 8 hodinového mal mzdu dvojnásobnú, nemyslíš ? :) :P Samozrejme, že nikto od firmy nečaká, že to bude robiť za materiál :) O tom sa nemusíme ani baviť ... Avšak predpokladám, že materiál si daná firma vie zabezpečiť lacnejšie (určite má svojho dodávateľa, veľkoobchodné zlavy atď) než ja. Ja som nakupoval za štandardnú maloobchodnú cenu bez zjednávania ... K tomu 300 Eur za odhadom 4 hodiny práce 2 ľudí ? Ja neviem, mne osobne sa to zdá veľa, aby za 4 hodiny práce, 2 ľudí, bol vytvorený zisk 300 Eur + rozdiel s ceny materiálu :) PS: FA by mi dodali, nemali s tým problém avšak ich ponuku som si mal vynásobiť x 1,2, takže CP bola "bez papiera" ... Ono ver, že ja zarobiť dám :) Nemám s tým problém, ak za rozumnú úsporu času zaplatím rozumné peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 300 eur nie je zisk, musis odpocitat mzdove naklady. podotykam ze to co dostane zamestnanec v cistom je nizsie o odvody statu a jeho dan co cini spolu cca 50 percent. to znamena ked ty zaplatis firme 300 eur zamestnanci v cistom mozu dostat len 150 eur, ale v tom nie su cestovne naklady, naklady na naradie a dalsie naklady firmy suvisiace s jej cinnostou. a to stale nehovorime o zisku.
Odpovedať
@jozopan Skús čítať lepšie ... Prepáč, ale znova píšem = ponuka bola bez papiera, ako "fuška" cez víkend :) Ak by som to chcel s papierom, cena by bola vyššia ... Takže peniaze, bez FA ktoré by som im len vložil do ruky, by určite nezdanili :) Dopravné náklady v rámci jedného mesta môžu byť tak 5 Eur a aj to som asi veľkoryso prehnal (aj s amortizáciou) ... Náradie na takúto montáž tiež nie je nijak špeciálne, hlavne teda ak som si ja vystačil s tým, čo mám doma :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 prepac , nevsimol som si
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 na jar sa chystam spravit zastresenie terasy tiez svojpomocne. suhlasim s tebou ze najlepsie si to spravi clovek sam pokial je sikovny a bavi ho to. aky si pouzil lexan ? mozes mi poslat nejaku fotku ako to vyzera ? dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame na tienenie urobenu markizu
Odpovedať
@jozopan Fotku nemám pri sebe žiadnu ... Použil som klasický komôrkový lexan, číry, hrúbka 10 mm, zosilnený (X ková konštrukcia resp. označenie STRONG) samozrejme s UV filtrom ... Bral som 2 platne 4mx 2,1m .. Strechu terasy mám presne širokú 4,2 M, takže som z neho po bokoch nerezal. Dĺžku mám na cca polovici 4 m, na druhej cca 3,6 M. Takže z jedného plátu som odrezal cca 40 CM pás široký cca 2 metre ... Strechu mám od začiatku leta, na montáži som si dal záležať, nijako nepuká (pri ochladzovaní či ohrievaní) a nikde nezateká :) Keď budeš potrebovať nejaké "rady" k montíži, kľudne sa ozvy ... Kupoval som od www.lexanzelensky.sk z TT pobočky, maximálna spokojnosť hlavne s ochotu personálu poradiť a celý projekt ešte pred nákup "prebrať" a odporučiť čo je OK a čo nie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 diky za info, ja mam o dost vacsiu terasu 4 x 9 m, mam uz tam pergolu tak by som len tu zastresil. aky mas sklon strechy terasy ? diky za ochotu ked budem potrebovat poradit ozvem sa.
Odpovedať
@jozopan Ja som tam mal rovnako pergolu :) Len som pridal dva nosné trámy a existujúce som prehádzal nech je spád smerom dopredu a nie do bokov ... Sklon som nijako špeciálne nemeral, urobil som ho od oka, ale čo si tak matne spomínam tak na cca 3,6 metra je výškový rozdiel cca 15 max 20 cm ...
Odpovedať
Má niekto vlastnú skúsenosť so zastrešením terasy od fi Albixon typ Skytrium alebo od fi Alukov typ Corso alebo máte niečo podobné od inej firmy? Chceme mobilné prekrytie terasy.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?