Zasklenie terasy so zatienením

Profilova fotka
Máme pri dome terasu 3x7, zastrešená s lexanom, potrebujeme ju kvôli vetru a zime uzatvoriť a horúčavám v lete nejak zatieniť. Preferujeme iba bezrámový systém zasklenia. Aké rolety, presne nevieme, nepoznáme možnosti. Preto prosím o radu, kto riešil podobný problém. Prípadne aj nejaké foto realizácie, nech sa môžeme inšpirovať. Ďakujem. Jozef
Odpovedať
@korozor pozri album @ryja mne sa to uplne paci - zatienenie proti slnku v lete. Budeme to takto isto riesit v novom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
topka sú screenové rolety proti dažďu, snehu, mrazu,, cez ne aj vidíš-ale tá cena hm :-p https://www.google.sk/search?q=screen...
Odpovedať
Profilova fotka
@korozor Na konštrukciu na obrázku je možné aplikovať posuvné , alebo posuvno-otváravé sklené panely z vnútornej strany a tienenie z vonkajšej strany. Jediný problém je dažďový zvod, ktorý by bolo potrebné zrejme trocha posunúť. Keďže ale najvic tepla vniká cez strechu, bude potrebné zatieniť aj tú. Ideálne naloženou clonou.
Odpovedať
Profilova fotka
Lepším riešením by samozrejme bolo vymeniť celú konštrukciu verandy a použiť stabilnejšiu hliníkovú konštrukciu so sklenou strechou.
Odpovedať
@korozor Otazka...chcete do toho investovat do 5000 eur alebo menej ako 1000? Pretoze tie krasne presklenia vyjdu dost draho,navyse ste ako v skleniku. Ak vam nevadi taketo "oplastenie" ,ktore vie byt tiez vkusne,tak potom vid foto. A hoavne v oete chladok a v zime slnecno,teplo a sucho.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
nie je na MS veľmi populárne dávať negatívne komentáre a tak sa radšej nekomentuje. Môj profesionálny názor je, že takto "vybavená" pergola, inač vyzerajúca celkom seriózne, dáva domu výraz dedinskej reštaurácie IV. cenovej. Riešenie je síce určite účelné, ale to je tak asi jeho jediná prednosť. S estetikou a dizajnom to nemá nič spoločné.
Odpovedať
@mikenda_present prihrievaš si polievočku, máš málo klientov
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu predovšetkým mám vkus!
Odpovedať
@mikenda_present nič v zlom ak na tom zarábaš, ja by som ako podnikateľ ponúkal všetke alternatívy.každý má iný vkus a peňaženku
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu to je samozrejme vec názoru. Máme v ponuke aj jednoduchšie riešenia, ale rozhodne musia byť estetické. K tomu aby som zaradil do našej ponuky takéto riešenie by som sa neznížil. To by musel byť klientom nejaký farmár a objektom pre montáž nejaká hospodárska budova. Bez urážky!
Odpovedať
Profilova fotka
@korozor Teraz nebudem hodnotiť estetiku... (Krásne sú totiž tie skríny - ale sú neskutočne drahé a Tebe by ani nepasovali). Ty si si zobral do hlavy, že tam ešte niečo "dotvoríš", lenže maj na pamäti: Ak to zasklíš, tak v lete tam bude na skapanie... Mám príbuzného, čo to riešil takto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@leonardom prečo myslíš, že by nám skríny nepasovali? my ešte nie sme rozhodnutí, chceme ísť pozrieť nejaký showroom, len manželka je chorá, tak to posúvame. o zasklení už neuvažujeme, skôr nejaké kvalitnejšie rolety, čo sú odolné aj voči vetru a počasiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@korozor Chcel som dať skríny na novostavbu domu. Motorické žalúzie stoja majland, ale skríny 2 x toľko. Nevidel si cenníky....? A prečo by Ti (podľa mňa) skríny nepasovali....? Lebo skríny sa robia špeciálnymi kovovými konštrukciami (viď foto hore) a k Tvojmu domu (podľa mňa) asi viac pasuje nejaký klasický materiál. Ak máš vkus. ;-)
Odpovedať
@mikenda_present pre mňa je prvé riešenie drahé , druhé tak na jednu sezonu, ponúkni riešenie zatienenia priesvitnej strechy sklo je tak na zimu , ale do oblasti kde nepadá sneh,v tete to treba tieniť a vetrať
Odpovedať
Profilova fotka
vyššia cena toho čo sa tu nazýva Screenom, čo nie je celkom korektné označenie, je spôsobená samozrejme predovšetkým sofistikovaným a pritom na pohľad jednoduchým systémom vedenia tieniacej technickej textílie vo vodiacích lištách prostredníctvom zip-systému. Ide pôvodne o japonský patent pod označení Shy-Zip. Produkty používajúce teraz tento patent sa predávajú pod rôznymi názvami a registrovanými značkami ako napr. FixScreen, ZipScreen a pod. Technickou textíliou používanou na tieto clony sú najčastejšie materiály Soltis (Serge Ferarri) alebo Screen Serge (Copaco, Mermet a pod.) tento materiál je ale možné použiť na jednoduchšie clony bez nutnosti motorového ovládania. Spodný záťažový profil môže byť buď vedený v lištách alebo lankami. Takéto produkty majú samozrejme nepomerne menšiu odolnosť voči vetru. Je tu ale možnosť jednoduchého systému, kedy rolovacia clona nemá žadné bočné vedenie, ale spodný profil je možné jednoduchým spôsobom : očko + háčik, fixovať vo vopred definovaných výškových úrovniach. Ovládanie je potom manuálne s použitím prevodovky a kľuky. Po zaistení profilu s očkami na háčiky sa clona jednoducho došponuje použitím prevodovky.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ ide o zatienenie strešnej časti, aj tu sa teoreticky dá použiť podobný princíp. Problémom môže byť manuálne ovládanie, ale keďže môže isť teoreticky o vysunutie clony na jar a zbalenie na jeseň, asi ani to by nemuselo byť neprekonateľné. Na strešnú časť by bolo potrebné použiť koľajničky, v ktorých sa bude pohybovať tzv. záťažový profil. Keďže bude chýbať protiťah, bude ho musieť nahradiť napríklad lanko upevnené na predný profil, ktorým sa bude clona pri súčasnom odvíjaní látky z hriadeľa vysúvať až do tieniacej polohy. Tam sa zaistí a opäť prevodovkou došponuje. Hotovo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Snáď pre uzatvorenie tejto diskusie by som uviedol, že terasa na fotografii celkom hore dnes už vyzerá celkom ináč. Verím, že majitelia sú s výsledkom spokojní a že im bude dlho slúžiť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mikenda_present čo je to za materiál? je to nejaká roleta textilná či ako? máme altanok a 3 polia o rozmere 2x2 m by som chcela zavrieť. Aká by bola cena na tieto tri polia . Ďakujem.
Odpovedať
@mikenda_present dobrý nápad, tiež uvažujem nad terasou spojenou s kuchyňou - balkónové dvere sú už hotové :) ostáva už len spraviť spevnenú plochu, zastrešiť ju a osadiť rolety :D. V lete dúfam, že budem už piť kávu.
Odpovedať
Profilova fotka
@monikaska áno, ide o špeciálny tieniaci materiál a zvislé rolovacie kazetové clony. Materiál je fixovaný vo vodiacich lištách tzv. Zip systémom, čo markantne zvyšuje odolnosť voči vetru. Riešenie má viacero výhod. Materiál je vzdušný, ale zatieni viac ako 90% slnečného žiarenia, navyše je smerom z tieňa von priehľadný, takže sediac na verande, alebo v altánku, máte dokonalý optický kontakt s exteriérom, zatiaľ čo zvonka cez materiál nie je vidno, takže máte zabezpečenú aj dokonalú intimitu priestoru. Ak máte záujem o cenovú kalkuláciu, kontaktujte nás prosím prostredníctvom e-mailu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mikenda_present prosim vas viete mi poradit, kde sa da kupiť to bočné tienenie ? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?