Zabezpečenie terasy pred vypadnutím dieťaťa

Profilova fotka
Ahojte. Coskoro sa stahujeme do noveho bytu na 4np, kde mame terasu. Avsak mame 3 male deti, 5r, 2r, a mesacneho syna. Viete mi poradit ako by som mohol dokladne zabezpecit terasu pred moznym vypadnutim deti. Dobre vieme ake su deti vynalizave. Najstarsiu dceru som uz prichytil ako bola prevesena hrudnikom cez zabradlie. Ani neviem ako som sa k nej teleportoval v zlomku sekundy, len si pamatam ako dostala po zadku s trasucou sa rukou od strachu. :( Tak som jej striktne zakazal sa co i len DOTYKAT zabradlia. Je rozumna, viem ze to viac nespravi. Ale moja 2r dcera je mega zivel a pri nej sa obavam najviac. Co sa tyka ceny, na detoch samozrejme setrit nemienim, ale faktom ostava ,ze som bezny smrtelnik s urcitim limitom. Terasa ma po obvode z troch stran 22m. Skuste navrhnut z vasich skusenosti ake su dostupne riesenia. Sam som skusal co-to vygooglit ,ale marne. Dakujem vsetkym za snahu pomoct. Prikladam fotku, aspon pre predstavu, lepsiu som v archive nenasiel. Ako vidite na jednej strane som natiahol taku balkonovu plachtu (mam este 3ks ktore by som chcel dat na zvysok obvodu, len sa obavam, ze ked bude detom zabranovat vo vyhlade, o to viac ich to bude nutit sa stverat na zabradlie. Aaaaach... fakt neviem ako toto vyriesit. Dakujem este raz za pomoc.
Odpovedať
1
2
vyhlad krasny to sa musi nechat. s tym mega zivlom to poznam mam 3r a od malicka ju volam vichrica vyleze vsade teraz k tomu zabradliu ... skusil by som dat lexan z vnutornej strany aby sa nemali choho chytit a vyliest...samozrejme ak si dotlaci stolicku tak to je ine kafe...potom jedine dat este lexan nad zabradlie do vysky cca 1.5m ale ten priehladny aby si videl. inak najucinejsie bude ju obostavat 2m murom ale to uz nebude terasa
Odpovedať
Pri deťoch sa nedá spoľahnúť na to, že sa toho nedotknú. Určite by som tam ešte nejaký kus nadpojil a najlepšie by bolo keby to bolo nahnuté dovnútra...aby sa to nedalo len tak ľahko preliezť. Potom ma napadajú už len provizórne riešenia a tie by neboli až také bezpečné.
Odpovedať
Profilova fotka
Hahaha. Dikes za napady. Ako napadlo ma uz kadeco. Napriklad po celom obvode nahusto vysadit tuje a do zabradlia pustit nejaku slabu elektriku. :-D
Odpovedať
@mirekm Ja si myslim po skusenostiach s mojimi, ze cim viac zakazujes a robis opatrenia, tym viac ich to laka. V prvom rade by som zabezpecila najma to, aby sa tam same deti nedostali. Ostatne su len take barlicky, pretoze decka dokazu take veci, ze cloveku ostane rozum stat, ved to sam poznas :-) Mozno by si mohol docasne pridat k zabradliu take plotove panely pletivove - su dostatocne pevne, oka su nahusto a v pripade pokusu o prelezenie sa prirodzene prehnu dnu predpokladam. Vyhlad nebude az tak ovplyvneny a deti neprepadnu. Jeden taky panel 2.5 m siroky a 1.5 m vysoky stoji okolo 50 eur. To by mohol byt aky taky kompromis cena-bezpecnost. Pohladaj si cez google, lebo tu nemozem pridat linky priamo do obchodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirekm taky pekny vyhlad je skoda niecim pokazt. neviem, co by to decka dostatocne odradilo, ale po celom obvode by som na zabradlie zavesila take dlhe kvetinace s kvetmi. Asi z vnutornej strany, nech tam maju tazko prekonatelny previs :) Ale zase aby to na ne necaplo. A samozrejme ich treba upozornit ze na kvetinace sa vesat nesmu, lebo polamu kvetinky. Alebo do tych kvetinacov nasadit nejake kaktusy a bude to taky prirodzeny ostnaty drot.
Odpovedať
@mirekm tiez mam male deti a jedine co pomoze su naozaj kvety a kriky. Kludne ich poloz pred to zabradlie tak aby sa k zabradliu ani nedostali takze nahusto. Strc tam aj nieco pichlave a ukaz im ze ak by sa nato chceli postavit tak by ich to popichalo. Vyhlad ti ostane, zelen to ozivi a deti budu radi ked mozu kvetinky polievat. Susedov upozorni ze tecuca voda z vasej terasy neznamena ze ich vytapate ale iba deti polievaju. :)
Odpovedať
@mirekm ten vyhlad je fakt nadherny :-) co sa mna tyka - nonstop zavrete dvere na terasu, aby tam nemohli nepozorovane vyjst, kym nebude mat aj najmladsie dieta 4-5 rokov. :-( na terase by mohli byt deti len v sprievode dospeleho a ziadne odbehnutie po pohar vody, pripadne wecko. ja mam 2 deti. starsi by pochopil ze tam nesmie liezt okolo 4 roka (odmala je opatrny, ci na preliezkach, pri vode ...), ale mladsi je kamikadze a tomu by som neverila ani ako 6 rocnemu. ten sa vrhne kamkolvek. z tvojho opisu je vase stredne dieta cosi podobne. ;-) ja by som ani tie kvetinace nedavala, lebo to mozu pouzit ako schodik.
Odpovedať
@mirekm dat plot ako v zoo ,pletivo vysoke a nahnute oblukom dovnutra.akurat som to vcera oozerala u vlkov :) ale vidim E aj tu by sa hodilo.
Odpovedať
Nezuri tu nahodou prehnana paranoja? Aj schodiste a dalsie extra nebezpecne veci zabezpecujete nejak specialne? Doteraz vsade na balkonoch stacilo zabradlie a nejak zvlast sa to neriesilo, v okoli si nespinnam na taky uraz a to som byval v mladosti na sidlisku.
Odpovedať
@hop377 podla tvojich kriterii som urcite paranoik :-D na schodoch mame branicku, ak nezostanem v miestnosti, tak nikdy nenecham okno otvorene dokoran, ale len na vetracku, byvali sme na 4.p. - balkonove zabradlie sme mali zvysene (ked sme predavali byt, tak novy kupujuci to dost ocenili :-) ) a nemali sme tam ziadny stolcek, stolicku, varim len na zadnych platniach .... a moj muz je tiez niekedy na prasky z tychto bezpecnostnych opatreni, ale dodrziava ich :-N
Odpovedať
ja osobne by som vymenila zábradlie za vyššie, aby nemohli prepadnúť cez zábradlie a potom by som ešte pred zábradlie asi niečo dala, nech náhodou neprepadnú cez škáru.
Odpovedať
Profilova fotka
Nadherny vyhlad. :-) Ale veru neviem, co s detmi... mojim by som vstup zakazala (ako ich poznam), idealne by bolo, keby sa dali dvere na terasu uzamknut. A deti by tam boli len v pritomnosti dospeleho. Lebo obavam sa, ze tie sa dostanu vsade a cez vsetko. Uz bolo take, ze sme dieta opatrne potichucky vyberali z dokoran otvoreneho okna (otvorili si ho same)...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Je zaujimave,ze 5rocne dievca sa dokazalo dostat cez zabradlie vzhladom na fakt,ze to zabradlie ma byt vo vyske 1100mm. Ta vyska je podla normy,takze ak to zabradlie nesplna pozadovanu normu treba to reklamovat u zhotovitela stavby.Pokial je to novostavba alebo stavba v zaruke musia tuto zavadu odstranit...
Odpovedať
Profilova fotka
@mirekm ahoj,suhlasim s @adulik23 ,mam 3r syna,ten je tusim vsade,taktiez plati cim viac zakazov,tym ho to viac laka.Moja rada je mat zamok v balkonovych dverach a riadne terasu stale zamykat.Pokial budete obaja doma,len vtedy by som na nu s nimi vychadzala...
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 @adulik23 podla toho patrim aj ja medzi hysterky,ale som toho nazoru,ze kazda matka si najlepsie pozna svoje deti...a podla toho sa musi aj zariadit.Dnes su deti uplne ine ako boli kedysi,neviem cim to je,mozno si to doniesla so sebou pokrocila doba,no deti su naozaj akesi hyperaktivnejsie,chytrejsie,mudrejsie,zdatnejsie,takze neporovnavala by som sidlisko spred niekolkych desiatok rokov s tym dnesnym ;-)
Odpovedať
Ja by som tam s detmi ani byvat nesla, az sa i hlava toci z tej fotky. urcite huste zabradlie, vysoke, zamykat dvere na terasu.
Odpovedať
Profilova fotka
Popravde zatial niesom stotozneny so ziadnym napisanym riesenim. :( Este skuste nieco, lebo nejake pletiva, aby to vyzeralo ako kralikaren, natahovat nebudem. Kvety niesu dostatocne riesenie. Co ta elektrika, ktora by nepriemne brnela. Ziadne megajoulove vyboje to nemusia byt. Fakt neviem :-( zaujimalo by ma nejake riesenie z plexiska nad zabradlim vysunute dnu alebo von z terasy. Nieco ako byva v obch. centrach.
Odpovedať
@kapa34 nemyslim, ze by dnesne deti boli ine alebo hyperaktivnejsie. Za nasich mladych cias sme tiez vyvadzali, bojovali "vojny" s inymi "bandami", cele stavenisko na sidlisku sme mali prelozene a to uz radsej nehovorim, ze takmer kazdy z nas mal nozik, aby sme si mohli vystruhat slajder, ci pistalku. Keby take cosi dnesne decka mali pri sebe tak hned by sa do toho "obuli" ochrancovia, prpadne mudre televizie a dnesnym mamam by asi vlasy padali. Doma som nemal namontovane ziadne pridavne zabezpecovacie zariadenia a deti sa dozili vysokej skoly bez bez nebezpecnych urazov.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 myslim,ze si odporujes...sam si napisal rozdiely ako ste sa hrali kedysi,a ze dnes to uz mozne neni z viacerych dovodov :-) stojim si naozaj za tym,ze je ina doba,a ze aj deti su tym padom ine ako boli vychovavane kedysi.Neviem,ci mas deti,ale podla toho co pises asi nie,alebo uz ich mas riadne velke,inak by si vedel co mam na mysli a o com tu pisem 8-)
Odpovedať
@kapa34 uz su velke, preto viem o com pisem a uz to mozem brat s nadhladom.
Odpovedať
Profilova fotka
Prosim nerieste tu spravanie sa deti. Kazde deti, su v kazdom prostredi ine.A ked uz, v zivote kazdeho cloveka sa naskytli okamihy, kedy ten najmensi zlomok sekundy rozhodol o jeho zivote. U mna dokonca 3x. A prave jednym z nich bolo, ked som sedel u starych rodicov na parapetnej doske 2 poschodia. A prave tomuto chcem predist u mojich detoch, alebo to aspon osetrit co najdokladnejsie. Takze pani i damy. Napada vas este nejake riesenie?, idealne s referenciou a cenovou kalkulaciou. Urcite tych moznosti musi byt viac. Dakujem
Odpovedať
@hop377 ide o to, ze v dobach minulych sa vlastne ani nejake taketo terasy snad nestavali?
Odpovedať
@mirekm no ja mam podobne pocity ako ty, tiez sa hrozne bojim takychto veci, tiez mi 2 rocne dieta vyliezlo dokonca po skle na balkone, ze sa zaprelo nožkami a už bolo hore zvedave a som ho stihla chytit...uplne som bola v šoku, a nepuštam deti na balkon. Preto ani balkon neobyvame hoci je priestranny. Terasu by som preto z toho dovodu nechcela. Nie ze by sa mi nepacila, ale chcem mat klud. Staci mi balkon i to je nebezpečne mame takych tvorov doma...4 deti..a ked spolu vyvadzaju tak bozechran... Na Vasu terasu by som jednoznačne dala nazvárat hlinikovy ram po celom hornom obvode terasy a do neho nehala zapustit sklo cca 80 cm vysoke...Takze by ste mali cca 180 cm vysku chranenu. Okrem toho by som fakt dala nizke kvetinaciky, nie viac ako 30 cm aby nesluzili ako schod, a nasadila uplne husto dokola kriky s pichliačmi...to deti nemaju radi a radsej nech sa pichnu a boja sa priblizit ako by sa stalo nestastie.
Odpovedať
nepaci sa ti plot, lexan, pletivo a co take teba napada? Tuje? tak daj tuje,ale tie prekazkou niesu pre ziadne dieta, elektrina-ako pre psy a dobytok, nehnevaj sa to by si tam dal deckam??? Nehovoriac o tom ze to vypnut je najmenej, stale nedostacujuce,aby som tam decka nechala same coi len na moment. A k veku deti male deti male starosti,velke deti / a rodic mimo dom/ najvacsie starosti. Nemsusi sa 50 rokov nic stat ani ked ten plot nechas taky aky je a moze sa hned zajtra.
Odpovedať
Ked sme uz taki paranoidni ja mam 2 deti,8r ta ma zakaz chodit na balkon a dodrzuje to a 1.5r.starsia odmala kde si ju nechal tam si ju nasiel... Mladsiu som nasla vylezenu na gauci na operadle,uz letela dole tiez som sa nejak teleportovala :) a padla na mna a o 2min tam liezla zasa... Pri nej balkom budem zamykat do 10r... Taku terasu by som fakt oblozila plotom aspon 2m vysokym zahnutym do dnu. Urcite sa to da aj nejak ozdobne. A ziadne kvetinace... Nasa motormys a to jej nikto neukazoval chcela hracku z vane tak si doniesla balik plienok a spravila si z neho schodik... 1.5rocna!!! Aby dosoahla...
Odpovedať
Ta elektrika nie je dobry napad. To len aby si nemal iluziu - mozes pouzit elektrickeho pastiera teoreticky. Ale to vobec nie je nejaka extra sila, je to len velmi neprijemne. Ved si to chod skusit na nejaku farmu s konmi alebo kravami. Moje dve dcery (4 a 2) sa toho bezne chytia omylom, ale ze by ich to nejako zastavilo od krmenia koni vselicim sa teda neda povedat, ani jedna sa zatial dokonca ani nerozplakala :-D Pokial je to uz silnejsia elektrika, napr. ta co sa pouziva pri zrebcoch, ta uz dokaze aj ublizit. Obzvlast malemu dietatu. Obzvlast ak sa ho dotkne nie rukou ale povedzme na to spadne a zamota sa mu to okolo hlavy napriklad. Koza na uchu, krku alebo oku je velmi tenka. Cize prosim, uz prestan rozmyslat nad elektrikou. Plexisklo v bezpecnej hrubke (aspon 8 mm by som davala, ale to by bolo potrebne vyjadrenie odbornika, ci aj to nie je malo) a tvrdene stoji pomaly ako oblicky. A to je len material, montaz tiez nedas sam. Nehovoriac o tom, ze si vlastne z terasy spravis sklennik a budes hadzat slnecne prasiatka kilometre daleko :-) Lexan je sice lacnejsi (ale tiez nie zadarmo, ze), ale je podla mna hnusny a uplne si zabijes vyhlad, lexan nie je priehladny, je iba priesvitny a pasikavy. Naozaj jedine, co pomoze, je byt tam. A pokial tam nie si, tak nech tam nie su ani deti. A ak tam chces spravit ihrisko a nechavat ich tam, tak asi naozaj jedine pevne pletivo. Ale teda ja by som svoje deti na 4. poschodi same na terase nenechala. Potom daj vediet, co si vymyslel, nech maju aj ostatni inspiraciu. Drzim palce.
Odpovedať
@bosoriak lexan je aj ako sklo,ale cena fuuuuuuu
Odpovedať
@atlaska To som nevedela. Ale len co som namatkovo pozerala nejake extrudovane plexisklo hrubky 10 mm, tak doska vysky 150 cm a sirky 200 cm stoji 200 eur. Na 22 m obvodu je to 2200 eur a to je len material, to je pre mna strasna suma. Neviem, ci je lexan drahsi alebo lacnejsi, kazdopadne na docasne riesenie kvoli detom na par rokov je to podla mna jedna z tych zbytocnejsich investicii :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka taketo šidlo mam doma presne ja...moj synator je tuším všade
Odpovedať
@bosoriak susedia teraz davali lexan rurkovy nad pristresok pre auta no a nad kusok terasy koly svetlu kde sedia ten ako sklo,naozaj vyzera ako sklo ale ten kusok asi 3x2m stal 2000E.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?