Vyspadovanie terasy

Prosim poradte... majstri mi omylom spravili terasu o rozmere 3.5x4.5m do roviny, nevyspadovali ju. Preto by som ju chcel vyspadovat dodatocne, no pri terasovych dverach mozem ist do vysky max. 20-25mm, cize potrebujem nieco co sa dat pouzit v takejto vrstve na jednej strane a do opacnej strany ist do stratena. V suvislosti s tymto potrebujem vyriesit problem s tym, ze medzi terasou a stenou je vlozeny XPS a pri dverach je zahnuta hydroizolacia fatrafol. Ako zabezpecit toto miesto? Ak na to vylejem 20mm vrstvu niecoho, nemalo by sa to zlomit, kedze je to na pruznom XPS a tiez hydroizolacia sa nemoze casom chodenim poskodit. Je to riesitelne? Lebo ja mam z toho hlavu v smutku.
Odpovedať
ja som presne v tejto situacii, mne napadlo akurat nejako vyspadovat kleberom pri kladeni dlazby...
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám podobný problém, dnes som našiel, že sa to dá vyspádovať materiálom Ceresit CM 83, len som na slovenských stránkach nikde nenašiel cenu za vrece, potrebujem okolo 10 vriec. Môj dalši problém je že neviem čo dať na terasu, kôli dverám tam nemôžem dať nič vyšie ako 20 -25 mm tak rozmýšlame nad dlažbou, len sa trochu bojím ako byde vyzerať o pár rokov. Nemáte niekto skúsenosti s dlažbou na terase?
Odpovedať
@arnost24 ten ceresit vyzera dobre, skusim zohnat... ja na terasu nechcem davat dlazbu, chcem tam dat terasove dosky, vraj by sa to dalo zmestit do 6cm, takze by mi to vyslo este na uroven ramu dveri, bude to aspon bezbarierovejsie. Dlazbou by som uz zakryl tie otvory v rame dveri, co by nebolo dobre.
Odpovedať
neviem jako ten polystyren na to třeba urcite nieco dat a potom yb som sla do kamienkovej podlahy s zivicou....nahrnies si to v akej vrstve chces urob si spagatikom povrch ktory musíš dodrzat a len hladit a hladit do spadu ,ja by som aj beton pod nimi natrela izolaciou-penetraciou..
Odpovedať
@arnost24 tiez doporucujem kamienky s zivicou,ale my ideme na schod k domu davat origos kamen,a existuje aj kleber na exterier,vsetko je o kvalite a cene,poznala som aj sikulkov stavebnikov co tam dali obyc kleber a chlapik min leto vytrhval celu dlazbu,inak aj ja som za dlazbu len pozor musí byt nielen mrazuvzdorna ale hlavne protismyklava !
Odpovedať
@mamakaja kleber by som tam v takej vrstve urcite nedaval, ale tie kamienky sa mi tiez moc nepozdavaju...
Odpovedať
je to vrstva ktora sa da vyspadovat a je aj tenka,opytajte sa do akej minimalnej hrubky by ste mali ist aby ste evdel ci vam rozmer staci na spad ale neviem co ine ,potom uz iba niake liate lino ci co sa to dava do tych hal..nalieva sa to ale nie jako tie kamienky tie su huste a nanasate ich,vsak jako myslite,inak doporucujem vyspadovat před obkladom my sme davali zamkovu na beton nevyspadovany a stoji tam voda a plesnivie zamkova....
Odpovedať
Profilova fotka
Planitop Fast 330 na vyspadovanie, na foliu nalepite spolahlivo 2-zlozkovym polyuretanovym tmelom, napr. Keralastic.
Odpovedať
Ja sa pridám s dotazom, som v takom štádiu ako ,,gashtaan", idem na terasu lepiť dlažbu, treba to pred lepením dlažby celoplošte natrieť hydoizoláciou alebo nie? Ja som sa pokúšal to pri betonovaní vyspádovať, aj keď to nie je úplne ideál, ale obkladač mi povedal,že to už klebrom spraví.
Odpovedať
@peterpb dakujem za radu, no co mam nalepit na foliu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako sa da vytvorit spad na betonovej terase ktora je v rovine?je na to daka freza?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@gashtaan ahoj. ako si nakoniec vyspadol terasu? dik
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Rovnaky problem u nas, frezoval si ?
Odpovedať
1. naco spadovat? vsimli ste si, ze voda drzi aj na okne? viac spadovat nejde, a voda tam predsa drzi. 2. ako to, ze lepidlom napr C2 nejde spadovat? Lepil som az 25mm vysoku vrstvu lepidla, vdaka poterarom, ktori mi urobili okrem kriveho aj spadovany poter v dome. Naco si komplikovat zivot? Mam terasu cca 3.5x5.5m, spadoval som to v tej 3.5m smere o jeden vyskovy centimeter, aby sa nepovedalo, resp aby sa nahodou nestal protispad smerom k fasade. Mam rad rovinu, nemam rad krivy teren - poznam cloveka ktory sa boji vody a spadoval terasu aj ked ju ma pod strechou cca 2cm/meter, a mam pocit, ze slapem niekde na Gerlach.. Dolezite je nemat jazierka na terase, podla mna, moj nazor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?