Umiestnenie osvetlenia terasy

Ahojte, riesim kam umiestnit osvetlenie terasy. Su dve moznosti: A) prvy obrazok - svetla umiestnit na stred medzi okna - nebudu rovnake vzdialenosti medzi svetlami B) druhy obrazok - svtela umiestnit v rovnakej vzdialenosti od seba - nebudu vystredene medzi oknami. Osobne sa mi pozdava viacej varianta A. Ako to mate vy? Mozete zazdielat fotografie vasich realizacii? Dakujem.
Odpovedať
osobne by som dala uplne inak ;) pravdepodobne styri male naladovky cca tych 60 cm od vrchu terasy, trebars aj podla tej prvej schemy (len vyska nizsia nez na scheme). nie vzdy na terase potrebujes vela svetla, v noci sa dobre sedi pri takom jemnom, tlmenom svetle. a potom v normalnej vyske (ako na tvojej scheme) dve pekne silnejsie svietidla z kazdej strany dveri na terasu, v rovnakej vzdialenosti od dveri z kazdej strany.
Odpovedať
Ak by som si mal vybrať iba z týchto dvoch možností tak sa mi tiež pozdáva prvá možnosť, tie rozdiely nebude až tak vidno, veď ani takto to nie je. Ale zase na druhej strane sa mi celkom páči aj návrh kkl82, je pravda, že aj niekedy si si chceš na terase posedieť len pri miernom svetle
Odpovedať
Na tom návrhu to vyzerá dobre, prakticky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A varianta je vhodnejšia. Aj po praktickej stránke, aj po vizuálnej ;-)
Odpovedať
Dakujem vsetkym za cenne postrehy a nazory.
Odpovedať
@dubak7 pamatam si, ze som mal rovnaku dilemu, tie dve alternativy som ale nevolal A/B, ale denna/nocna. Nakoniec som dal A, lebo cez den clovek podvedome vnima symetriu inak, ako vecer. A aj ked sa vecer svieti, tak si malokto uvedomi, ze lampy su na stred otvorov a nie symetricky voci stavbe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Pekne je to tak aj tak. Ja som si na terasu dal luster nad stôl. A zároveň aj kúrenie, nech môžeme dlho sedieť aj keď je chladno. Foto tu. A aj som si to zapojil. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@kovondro čo je to za svetlo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?