Terasove dosky

Ahojte prosim viete niekto poradit ohladom terasovych dosiek, kde najdem odtien bledosiva? Vsetko co som pozerala posobia na mna moc tmavo az pomaly antracitovo. Viem, ze musia byt aj ine odtiene, ale neviem kde uz hladat..mate niekto skusenost poprip ade tip? Dakujem pekne
Odpovedať
@majka45 Ak vam ide len o farbu, poobzerajte sa po terasovom oleji od Tikkurila. Ich vzorkovnik je nekonecny, namiesaju vam aj brontovofialkovu 🙂 O kvalite oleja pomlcim.
Odpovedať
Ja by som sla do masivu bez povrchovej upravy,bud smrekovec alebo ked chcete nieco odolnejsie,tak jatoba.obe dreviny casom zosednu,a hlavne nevyzera to umelo
Odpovedať
Pozri si ponuku Timbermaxu, ponúkajú drevoplastové dosky na terasy aj okolo bazéna napríklad. Pribudli im nedávno v ponuke nové odtiene. Možno ťa niečo osloví. Ja som si dával u nich robiť celú terasu aj s podkonštrukciou.
Odpovedať
Profilova fotka
To máš pravdu, čo som počul, tak chválu na nich. Že aj naboso, keď človek chodí, tak je to fajn na nohu. Nikde nič neprečnieva, nič netlačí. Som si aj pozrel tie farby, keď si to spomenul. Je tam aj taký sivý odtieň, ako @majka45 písala. To by podľa mňa mohlo spĺňať požiadavku. Aj keď je pravda, že chlap na to môže mať iný názor. Pokiaľ ide o farby, tie často nevnímame rovnako, hah.
Odpovedať
Tak ti poviem. Som rád, že som sa rozhodol pre nich. Jasné, že som pozeral na začiatku viacej firiem. Však asi ako každý, kým sa do niečoh pustí. Hej, keď bosí chodíme po nej, je to fajn, netlačí to, viem úplne, ako to myslíš. Tie spoje sú dobre spravené, že to necítiš pri chôdzi. Tiež mi presne ten sivý odtieň napadol, či by sa to nepodobalo.
Odpovedať
Profilova fotka
Co si spominal tu podkonstrukciu, tak to ti tiez oni robili? Nevedel som, ze aj taketo nieco robia, som bol v tom, ze len wpc doskam sa venuju. Teda, ze robia len podlahy na terasu a okolo bazena, no uz kde si clovek vyberie, ze by sa mu hodila. Dokonca aj na fasadach a plotoch som uz videl taketo nieco. Akoze maju dost siroky zaber vyuzitia. Ale niet sa co cudovat. Ludi oslovi to, ze nevyzaduju udrzbu, nech ich pouziju na cokolvek.
Odpovedať
ešte ťa doplním, keď si to tak vypísal pomaly všetko. dajú sa použiť aj na ploty. dával som si takto na plot aj na bránu od nich dosky. moc sa s tým nestretávam, že by to ľudia mali takto porobené. čomu ale celkom nerozumiem, lebo je to rozumnejšia voľba, ako dávať drevo na ploty. kedysi sa to robilo, to hej. ale kedysi neboli také možnosti ako dnes.
Odpovedať
Aj táto sa vám zdá tmavá?
Odpovedať
Este keby clovek vedel ze z coho su vlastne tie cinske dosky nalisovane, aby mal istotu ze co to vlastne bude dychat na tej terase... Asi preto ludia idu radsej do smrekovca a podobne, ale je to kazdeho slobodne rozhodnutie...
Odpovedať
tak to ale pozor, nie sú dosky ako dosky. záleží od toho, kde sa kupujú. jasné, že keď ich pôjdeš pozrieť niekde do hobby marketov, tak to nebude taká kvalita, ako dodávajú firmy, ktoré sa na prácu s nimi špecializujú. zisťoval som si o tom dosť veľa dopredu, kým som si vybral a poviem ti, že by som kľudne opäť išiel do tejto možnosti.
Odpovedať
bohuslavs jasné, aj podkonštrukcie robia. Je tam dokonca na výber aj viacero možností, z čoho sa dajú spraviť. My sme vybrali hliník, to mi prišlo také najvhodnejšie. Považujem ho za odolný a trvácny, proste taký, že aj niečo znesie a vydrží. Nebol by som rád, keby tá podkonštrukcia časom začne vŕzgať a pouvolňuje sa tam niečo. Toto je taká istota. Hej hej, využitie dosiek je takéto široké. Čiže vieš si celé okolie domu takto nakombinovať a zladiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Yelly1 presne ako hovoris. To tak mas pri vsetkom, ked nieco kupujes. Ked chce ozaj kvalitu, ktora aj nieco znesie, tak nebudes taketo veci kupovat v MM a obdobnych predajniach, ale pojdes priamo k specializovanemu vyrobcovi/ predajcovi. Moze to byt zaujimave, ked to mas takto na komplet spravene cele oplotenie. Nemas nejaku foto? By som si to pozrel. Lubos782 vidis a to som si myslel, ze mam dost vela informacii o wpc doskach a toto s tymi terasami mi nejak uslo. Ti poviem, ze tiez by som isiel do toho hlinika. To je proste istota. Naco spekulovat s niecim inym.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bohuslavs vieš čo, musím pohľadať, lebo len tak si plot nefotím. ak nájdem, pošlem ti do správy. nerád takto verejne tu pridávam nejaké veci. nájde sa potom kopec zbytočných komentárov. som to dával aj z toho dôvodu, že som chcel niečo neobkukané a aby to aj znieslo. už to budú nejaké tri roky, čo sa toto u nás riešilo. bol som pozrieť vtedy aj v showroome v Šamoríne, chcel som mať predsa len lepšiu predstavu, ako to bude v reále vyzerať. tam sa dá vlastne ísť pozrieť hocikedy, lebo expozíciu majú normálne vonku. len stretko som si dohadoval na presný čas.
Odpovedať
Bohuslavs akože moje slová. Nevidím dôvod, prečo vymýšľať nejaké iné možnosti, keď poznám takú, ktorá je zaručená a spoľahlivá. Akože z toho si nič nerob. U mňa je to tiež koľkokrát takto, že si myslím, že ma nemá už čo prekvapiť ohľadne info a stane sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@yelly1 no jasne, tomu rozumiem. Vsak ak by si na to nezabudol, alebo nahodou odfotil, tak mi to kludne mozes aj do spravy, ved tam si to najdem potom. Dobre si spravil, ono je lepsie, ked si to takto mozes pozriet aj nazivo a nie len podla obrazkov. Predsa ked to budes mat doma, tak nech vies, do coho ides. @lubos782 ale tak to nie, akoze nemam z toho tazku hlavu teraz. Praveze som rad, ked sa mozem podozvedat este nieco dalsie.
Odpovedať
@bohuslavs presne moje slová, niektoré veci mi nevadia kúpiť bez toho, aby som videl, ale to skôr nejaké drobnosti. pri plote je to ale už ine kafe by som povedal. to jednak človek chce, aby to aj vyzeralo, ale aj nech to čo najdhlšie vydrží. ono mňa tam zaujala hlavne tá údržba, že tam nie je nutné niečo špeciálne robiť. tak na to som sa chcel osobne aj popýtať, že prečo to tak je a ako to teda čistiť a tak ďalej. a ozaj, foto som poslal, tak daj vedieť, či ti aj prišlo.
Odpovedať
Bohuslavs preto je fajn, že človek nájde informácie a inšpiráciu aj v takýchto diskusiách. U mňa to bolo tiež takto na začiatku, že ma zaujali wpc dosky, ale dovtedy som skúsenosť nemal, tak som dopytoval aspoň skúsenosti iných. Nakoniec z toho vzišlo to, že nám Timbermax robil terasu na kľúč, čiže okrem podlahu aj celú podkonštrukciu. Základ bol vybetónovaný, čiže toto ostatné už potom ostalo na nich.
Odpovedať
@lubos782 ono keď sa človek do toho nejak moc nerozumie, tak je naj nechať to takto celé na dodávateľa, čo sa týka aj tej montáže. nám takto spomínaná spoločnosť tiež robila kompletne bránu z týchto wpc dosiek.
Odpovedať
@majka45 Odporúčam ísť do klasického sibírskeho smrekovca ... Ako bolo napísané, on časom zošedne na bledučkú sivú sám ... Nám sa ale nechcelo čakať, tak sme ho natreli na začiatok pigmentovaným olejom KORA-TEX premium oil v odtieni svetlo šedej a efekt je úžasný ... Drevo už neplánujeme ďalej natierať, zatiaľ je vonku na priamom slnku/svetle roky a ešte chlp došedlo, no netmavne = stále je to svetlo šedé 🙂
Odpovedať
@yelly1 to je jasné si myslím. My sme mali ten priestor vybetónovaný a pripravený, ale sám by som sa nevedel nejak rozhodnúť bez dlhšieho pátrania, že ktorá možnosť podkonštrukcie a toho ostatného potrebného by bola v mojom prípade najlepšia. Takto som to nechal pekne na Timbermax, nech oni rozhodnú. Predsa len to lepšie vedia posúdiť po tých skúsenostiach, čo už majú s montážami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?