Terasové dosky - recyklovateľný plast

Dobrý deň, uvažujeme na predĺženie jednej nekrytej časti terasy použiť terasové dosky z recyklovateľného plastu (hrúbka 4 cm). Vyrábajú z toho rôzne produkty (lavičky, pieskoviská, altánky, plotovky a pod.) Chceme sa opýtať, či má niekto skúsenosť s týmto materiálom, že to máte niekde v exteriéri použité a či ste s tým spokojní, resp. aké nevýhody vnímate z dlhodobejšieho hľadiska (olupovanie, stálofarebnosť, čistenie a pod.). Ďakujeme za prípadné skúsenosti a informácie.
Odpovedať
@arpe na slnku sa ohreje na vyššiu teplotu, každý plast, bosou nohou nestúpiš a je viac krehký,nemám osobnú skúsenosť, viac som videl drevoplast
Odpovedať
@arpe pozerám cenník košického výrobcu kde doska 2200x120x40 stojí 22,80€, čo je prepočtom skoro cena najdrahšieho WPC, ale vzhľadovo bieda oproti WPC, nehovoriac o spôsobe montáže kde vidno šruby viď foto, tak by som určite išiel do WPC, ale každý máme iný vkus
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to chcete z toho hladiska, ze je to recyklovany material a teda hladite na taketo veci celkovo v zivote, tak okej. Ale nevidim iny dovod, preco by som uprednostnil taketo dosky pred WPC.
Odpovedať
@popstar ja som ani nevedel, že niečo takéto existuje. akože na jednej strane fajn, že sa takto využívajú tie materiály aj po recyklácií. Len druhá vec je, či je to správne využitie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?