Terasová doska - je druhá hladká strana použiteľná?

Vyberám terasové dosky a chcel by som hladký povrch. Pri Cumaru mám problém (za rozumnú cenu) nájsť hladkú z oboch strán. Preto by ma zaujímalo, či sa dá použiť doska, ktorá má na jednej strane vlnky a na druhej je hladká (napr. https://www.jafholz.sk/shop/Terasy/Te...) s tým, že by som to otočil hladkou stranou nahor. Alebo je tam rozdiel, napr. v opracovaní alebo kvalite tej hladkej plochy oproti obojstranne hladkej? Spôsobovali by vlnky nadol nejaký problém (okrem toho že v tých vlnkách by sa asi lepšie držali prípadné plesne)? Uchytenie by bolo na skrutky takže z tohto pohľadu je to jedno.
Odpovedať
@coroner26 doska ma byt vyspadovana aby sa tam nedrzala voda a teda plesne. Ta drazka ma ale funkciu aby sa nesmykalo ked je vlhko.
Odpovedať
@coroner26 uplne normalne sa to pouziva, ze hladka hore a vlnkova dole. Ja idem davat hladko hore, nechcem drazky hore, drzi sa v nich spina..
Odpovedať
Hladka z oboch stran nie je dobra, kvôli tomu, ze drevo furt pracuje, drazkovanie tam mas kvôli tomu aby sa ti dosky tak nekrutili. Je na tebe ci das hladke hore, bude sa sice smykat za mokra, ale nebude sa tak spinit.
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Inak info ohladom hladka vs drazkovana: http://woodpoint.sk/drevene-terasy-hl...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja este dodam, ze na hladkom povrchu sa nebudu nozicky stoliciek zachytavat. Na drazkovam sa skor zadrhavaju a tym nicia
Odpovedať
@coroner26 Mozem poprosiť cenu pripadne kde ste kupovali?
Odpovedať
@dodik85 Zatial nikde 🙂 Nechavame to na buduci rok. Kupil som zatial iba jednu 4.27m dosku (145mm sirka, 21mm hrubka, obojstranne hladka) z Jafholzu na sedatka na hojdacky. Stala 35.36€, takze cca 8.28€/bm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?