Terasa zo smrekovcového dreva

Profilova fotka
Prave planujeme terasu... rozhodujeme sa medzi drevom a wpc. Dolezita je pre nas aj cena, kedze financie su obmedzene. V aktualnom letaku Hornbachu su v ponuke rozne typy dreva aj wpc na terasu. Z dreva je to borovica a smrekovec. Manzel sa velmi priklana k tomu smrekovcu, ja osobne by som volila skor wpc, ale terasa zo smrekovca vyjde podstatne lacnejsie. Mate niekto s tymto typom dreva skusenost? Je vobc vhodne na terasu (kedze sa skor spomina z ansich drevin agat a potom exoticke dreviny).
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
Z toho bude podlaha nezakrytá strechou?
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim My si ideme dat spravit terasy z cerveneho smreka a nasim zamerom je, aby drevo po case vytiahlo slnko a vysedivelo. Dom bude mat bielo-sivu fasadu a terasy (aj s pergolami) nam takto budu aj ladit. Je to neporovnatelne lacnejsie ako exoticke drevo a v pripade potreby aj bezbolestna oprava. S WPC nemam velke skusenosti, ale nezda sa mi az take prijemne..
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ano, podlaha, terasa bude bez strechy, zatial sme chceli pouzit iba slnecniky (hlavne doobeda, poobede sa otoci slnko a zacina tam byt prijemny tien, ktory tam vrha dom). Takze je to drevo vhodne? @mom3 ved prave ta cena laka manzela...ze je to neporovnatelne s wpc a aj exotickym drevom.
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim sibírsky smrekovec je OK ( 28 mm x 142 mm ), nerezové vruty, naolejovať a v lete kávičkovať na terase :O) Na foto je dub europsky 21 mm x 100 mm a sibírsky smrekovec 28 mm x 142 mm - sibírsky smrekovec (Larix sibirica) rastie v európskej časti Ruska, v severozápadnej a centrálnej Sibíri, v Altaj, v juhozápadnej východnej Sibíri, v Tarbagatai, na severe Mongolska, na severozápade Číny - vďaka smole a hustoletosti má vyššiu odolnosť ako naše ihličnaté dreviny, avšak nižšiu ako tvrdé exoty typu Massaranduba a Ipe,.... časom dôjde ku „spečeniu“ a tvrdnutiu dreva, čo životnosť priaznivo ovplyvňuje - dobrá až stredná trvanlivosť (odpovedá triede trvanlivosti 2-3 podľa normy DIN EN 350-2) - výrazná až dekoratívna kresba, ktorá pomerne rýchlo stmavne do hnedo-ružového odtieňa, v prípade bez olejovania sa postupne zmení na šedivo striebornú farbu (drevo „skamenovatie“), ... možnosť renovácie vzhľadu pomocou čističa na terasy - malá zosychavosť (do 7% - nutné zohladniť pri montáži), avšak dodávané drevo je vyschnuté - drevina je teda vhodná na použitie na siding (obklad) i montáž pomocou neviditeľných spôn IGEL - dobrá tvarová stabilita, minimálna krútivosť pri dodržovaní pravidiel pokládky roštu. - priaznivý pomer kvalita/cena – lacná a stále oblúbenějšia drevina
Odpovedať
Profilova fotka
@podlahy_moland Aka je cena sibirskeho smrekovca v porovnani s tym nasim? A kde sa da kupit? Ten asi nedostanem niekde z pily..?
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 Sibírsky smrekovec veru nekúpite na píle, ten sa vozí celé týždne z ďalekého východu. Maloobchodná cena je 30 euro + DPH za m2 ktorá sa dá upraviť vzhľadom na veľkosť objednávky. Ja Vám viem zabezpečiť skutočný sibírsky smrekovec.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednu vec ktorá málokoho napadne.Duté miesta pod podlahami sú ideálne pre hlodavce.Osobná skúsenosť z jedného RD na Myjave .Bolo tak evidentné a smradlavé že sa majitelia rozhodli takúto terasu rozobrať.Nevidel som to ale tvrdili že tam mali na jeseň v lístí zapelešné tisícky myší. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@podlahy_moland takze ten z hornbachu za 17 euro m2 asi sibirsky nebude, ze? A ake su nevyhody nasho smrekovca? Aka je jeho zivotnost? Mnazel sa velmi priklana k tomu z Hornbachu (pritahuje ho cena ;-) )
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros nestras =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@podlahy_moland A ako dlho trva dodavka sibirskeho smrekovca od objednania do Bratislavy?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@simsalabim Straším.Mňa na stavebných weboch ostatný nemajú moc v láske.Píšem aj nepríjemné pravdy. 8-) .Inak ten dom o ktorom som písal je na lúke pod horou v blízkosti chovateľov dobytka.Možno v BA to nebude také strašné.
Odpovedať
Profilova fotka
@podlahy_moland Takisto ako @simsalabim aj mna by zaujimal rozdiel v kvalite toho nasho a sibirskeho smrekovca z hladiska trvacnosti... Nielen to, ze sibirsky je lepsi.
Odpovedať
@simsalabim ... do wpc bych nešla, mě to přijde děsně umělé ... a navíc v létě, když se to rozpálí, tak na to bosou nohou údajně nevkročíte :-S
Odpovedať
Tiez sa mi drevoplast nepaci, na prvy pohlad sa to hra na drevo, ziadna krsba dreva, len hneda farba. V lete strasne horuce. Znamym vsetko co sa vyleje,nejde umyt, maju to flakate,uz 100x olutovali ze do toho sli. Add mysi, tie musia aj nejakou cestou stade vychadzat takze sa daju pekne chytit na lep. Ale velmi nemaju tam kade chodit,kedze su tam rosty a tie by museli prehryst, v zime by tam pomrzli, v lete pokapali od horucavy, hlodavce ziju v zemi dostatocne hlboko aby sa vyhli tymto roznym vplyvom pocasia. To je asi tak akoked vas strasia ze budete mat mysi v rekuperacii. Co uz by tam asi tak zrali.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros práve aj preto sa dáva pod terasu makadam frakcia 4-8mm do hlbky 25-30cm,je to dobré aj okolo domu.nielen stiahne vodu ale hlodavec sa tam držať nebude,pretože si tam nevie urobiť diery. :-) @drift506 ak tam bude nejaká farma tak ti nepomôže nič len dobrá otrava :-(
Odpovedať
@simsalabim my budeme mat terasu z nasho smrekovca.. Ideme ju robit tento rok, tak este neviem, ako to dopadne. :-)
Odpovedať
@simsalabim - mame presne tuto podlahu z Hornbachu na terase uz zopar rokov. Zatial sme spokojni. Terasu mame 8x5 metrov a material na nu nas vysiel 1000 E. Vruty sme davali obycajne, nie nerezove a zatial tam problem nevidim.
Odpovedať
Profilova fotka
@filipdvere Asi ste ešte nevideli myš ani to čo dokáže .
Odpovedať
Profilova fotka
@filipdvere Peknú prácu máte. :-)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?