Terasa z dreva

Profilova fotka
Chcel by som si urobiť vonku terasu z dreva, páči sa mi agát. Dostal som sa k vyradenému pódiu s hliníkových profilov. Mohol by som tie dosky uchytiť priamo aj do toho hliníka, alebo by bolo lepšie na hranoly a celok potom položiť na to hlińíkové pódium? jedný sa mi o krútenie dreva, aby mi nezačali vystrelovať šróby... za každú radu ďakujem, drevo ešte nemám, tak uvítam každú referenciu na agátové drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete aj priamo do hliníka .Dosky by namali byť širšie ako 12cm.Čím širšia tým sa bude viac krútiť.Stavbu treba urobiť tak aby sa v jej duitých častiach nezhromažďovali chrobáky a hlodavce ,respektíve umožniť ich predátorom prístup do dutín(najmä duté podlahy).
Odpovedať
Profilova fotka
Do agatu by som nesiel. Neraz sa to tu riesilo. Udajne su len dve firmy na SK ktore vyrabaju dosky vhodne na terasu co aj nieco vydrzia. Ked uz by som mal davat tolko financii za drevenu terasu tak urcite nieco z exotickych drevin.
Odpovedať
toto ti možno pomôže pri rozhodovaní ohľadne drevenej terasy - mrkni http://www.modrastrecha.sk/blog/mary/...
Odpovedať
tiez sme uvazovali nad agatom ale ma dve zasadne negativa: kruti sa (preto ho aj myslim ze vyrabaju tak ze ho vykratia a na dlzku spajaju) a je vysoka cena. Dnes by som siel radsej do Termodreva.- rozmerovo stabilne, odolne voci hubam, vlhkosti - t.j. netreba povrchovo upravovoat. Neviem ako je to s cenou ale myslim ze je to zhruba ako exoticke dreviny. Neviem, ale myslim ze radsej by som to nedaval priamo na hlinik, ma predsa inu roztaznost a tiez, neviem ako by sa ti to skrutkovalo priamo na hlinik ...
Odpovedať
Agát neviem...ale poradím ti: v žiadnom prípade nechoď do exotických drevín! Budeš sa trápiť, náročne to udržiavať a výsledok zosušené, pokrutené, vytrhané šroby. A pritom je to drahé! Mám osobné skusenosti, má tak spravené brat. Počula som názor že exotické dreviny v našich zemepisných šírkach vôbec nie sú vhodné kôli inej vlhkosti vzduchu a teplotám. Keď exotiké drevo, tak len do interiéru.....tak som počula
Odpovedať
Na rozdíl od pisatelky předešlého příspěvku radím exotické dřevo. Měli jsme ho u řadovky 10 let - bankirai, nic se nekroutilo, ani z toho nelezly šrouby. Teď v novém máme u bazénu massarandubu třetím rokem, to samé, v pohodě. A údržba - musíš se rohodnout, zda budeš natírat. Potom je dobře 1-2 x do roka natřít speciálním olejem. Pokud nechceš, dřevo chytne tzv. patinu - zešedne, což vůbec není na závadu, na životnost to vliv nemá. Pak je údržba nulová.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?