Terasa postavená spolu so základmi - čo s tým?

Ahojte, trošku sme sa uponáhľali a nepochopili sa s projektantom a terasu sme spravili spolu so základmi domu, kedže tam budú aj dva stĺpy, ktoré budú držať strechu, no je to bez styloduru medzi terasou a domom. Riešil niekto podobný prípad? Resp. nejaké tipy a rady čo s tým 😬 Zatiaľ máme len odporúčanie dať prvý rad alebo aspoň dva obvodových múrov kde bude terasa s Porothermom 30 T Profi.
Odpovedať
@luckapav a v čom by to malo pomôcť? Porotherm je tehla - stavebný materiál, nie izolant, skôr uvažuj nad použitím blokov z penoskla alebo nejakého pevného izolantu - konzultuj so statikom, len počítaj s nepochopením, lebo nie každý už preradil na vyšší stupeň tep.-tech. parametrov stavieb. Ak to má byť nejaký skôr klasický stav. systém, pozri, či nevude mať lepšie parametre murivo od Ytongu - má kompaktné vlastnosti vo všetkých smeroch narozdiel od tehál (tie by som už prestal používať, ale odhovárať ťa nebudem, nechce sa mi 🙂 )
Odpovedať
Profilova fotka
@luckapav ak ste urobili terasu v jednej úrovni ako podkladný betón domu, nič sa nedeje, jedna možnosť je prepíliť dosku a vložiť izoláciu alebo pokračovať, múr bude izolovaný zvonku aj zvnútra, terasu budete dvíhať..
Odpovedať
@luckapav tepelne izolovať terasu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?