Terasa na rovnej streche - skúsenosti?

Ahojte. Chcel by som sa opýtať či má niekto skúsenosť s terasou na rovnej streche. Čo to obnáša alebo či je vôbec nejaký rozdiel medzi obyčajnou rovnou strechou a strechou na ktorej by som chcel mať terasu. Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Robime si taku, chceli sme nejaku plochu navyse za minimum nakladov. Este staviame, ale uz je odtial super vyhlad, tak o rok mozem poreferovat, ako to funguje. Mame sklon 2%, najprv sme chceli davat dlazbu na terciky, ale teraz mame taky pocit, ze dlazbu len naukladame, clovek ten sklon vnima, ale je to take este znesitelne.
Odpovedať
@henovheno pochodzna strecha je moznost, ale prilis sa nezariaduj. Hore fuka a prazi slnko, dlho sa tam neohrejes. V dome treba krytu terasu pri dome.
Odpovedať
to je pravda s tym ze tam bude asi viacej fukat
Odpovedať
@mater A foto nemas ako to zatial vyzera na streche u vas ? resp. na buducej terase ? A akym sposobom ste robili strechu a izolaciu proti pretekaniu ?
Odpovedať
@peto99 terasu budem mat na dome a nie pri dome ak pan boh da :-) a ano pocitam s tym ze bude fukat preto tam budem mat altanok z dvoma stranami plnymi a to ze bude palit slnko to je fajn ma sa zena kde opalovat :-)
Odpovedať
@henovheno moment, rovna tmava strecha odraza extremne mnozstvo tepla, tam sa v lete rovno upecies. Ja som na rovnu strechu na sope nosil v lete strk, tam sa dalo vydrzat do 5 minut. Ak nic neurobis aby tam neprazilo, mozes na terasovanie hore rovno zabudnut
Odpovedať
Fotiek zo stavby mame asi tisic, pohladam. Strecha je firestone, zatazena dlazbou, problem je, ze minimum pre firestone je 50 kg zatazenie, ale statik pocital zo zatazou 70 kg na balast /dalsia je na ludi a na sneh, ak by sa tu nasiel niekto, komu by sa to zdalo malo/ . Ale do tych limitov sa zmesti dost malo dlazby, je to hlavne gres okolo 50 za m2. Bezne platne 4cm maju nad 100kg m2 /tip pre tych, co to chcu este len riesit/. Zatial som dal zamkovu a vymyvane betonove platne hrubky 2 cm, ale je to dost smejd, krive a nerovnake, mozno to vymenim. Je to svetle, takze by sa to nemalo prehrievat. Este nemame dokoncene okraje, len polozeny firestone, aby chranilo pred zrazkami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?