Terasa k bungalovu

Čo použiť na terasu? Vybetónovať a nalepiť dlažbu, alebo zhutniť podklad a položiť zámkovú dlažbu. Najmä sa mi jedná o zimnú prevádzku, sneh, ľad, údržba. Pre ktorú variantu sa rozhodnúť? Ďakujem najmä za názory z praxe.
Odpovedať
v podstate to je asi jedno ide len ot o čo sa vám páči viac. Finančne to bude skoro na rovnako. My máme terasu betónovú z toho dôvodu že bola betónovaná súčasne zo základmi tak mame dlažbu. udržiava sa to dobre
Odpovedať
Profilova fotka
@denam máme zámkovú dlažbu, tento rok prvý krát sneh.. odhŕňa sa to v pohode, námraza na nej nebola, nešmýka sa... ja som s výberom spokojná.
Odpovedať
@denam my dame drevenu. Myslim, ze financne najmenej narocna a pocitovo pre mna najlepsia..
Odpovedať
Ja som dal drevoplast od woodecor.sk som spokojny mal som to na strkove lozko takze som ani nemusel betonovat a aj maju neaku akciu oproti inym firmam je to velky cenovy rozdiel. Sak kuknite.
Odpovedať
@denam ak ma terasa sluzit v lete na posedenie,hranie deti-radsej dlazbu, zamkova je otras na bose chodnie, stale sa z nej prasi, zarasta burinou. Ja v zime terasu nijak neudrzujem, naco aj?
Odpovedať
@marchelo3 nemáš foto pre inšpiráciu? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@denam ahoj, my tiez chceme tuto jar robit terasu a zvazujem zamkovu dlazbu alebo drevenu terasu. Ta zamkova tam uz bude naveky, maximalne ju budeme vapkovat a obcas postriekam proti prerastaniu buriny. Ale zase drevena sa mi osobne viac paci, avsak je s nou viac prace - trba sa starat o drevo, pripravit podklad aby od spodu nevlhla ... Takze stale zvazujem, ale pridam foto drevenej terasy na inspiraciu :-) Sa dopredu ospravedlnujem, ak su to niekoho konkretne terasy, ale pre mna su velmi inspirativne :-)
Odpovedať
drevenú podlahu treba viac chrániťa ošetrovať najlepšie strecha
Odpovedať
@marchelo3 Díval jsem se na jejich stránky a už je mi to jasné. Je to levné, protože prkna jsou dutá. Z dřevoplastu se dělají i plná prkna, která jsou samozřejmě dražší, ale i kvalitnější. Já mám terasu i okolí bazénu z trop. dřeva bankirai, dával jsem to také jen do štěr. lože. Je to hezké, příjemné na chození, neklouže a v létě se to tak nerozpálí. I když jsem to z počátku natíral 2x ročně spec. olejem, přesto to chytlo tzv. patinu ( ztmavlo a zešedlo). Ale to není na závadu, někdo to dokonce vyhledává a vůbec terasu nenapouští olejem. Nám to také nevadí, je to prostě přírodní materiál. U toho dřevoplastu mi vadí, že se tváří jako dřevo, ale je hned vidět, že to je umělina. Ale zase bezúdržbová. :-D Každému, co se mu líbí, dnes je toho na výběr dost a dost.
Odpovedať
my dvero neosetrujeme nicim, nechavame ho "patinovat" bude striebornosede. Zamkovu by som fakt na terasun nedavala, naboso je neprijemna a budete si dnu nosit spinu, neda sa nikdy dobre umyt ani pozametat-my terasu amme ako predlzenu obyvacku, behame naboso dnu-von. A ta veta ze drevoplast je na prvy pohlad a dotyk nerozonatelny od dreva-dobry vtip.
Odpovedať
@denam ozri si tieto napr
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@marchelo3 Možem poprosiť cenu komplet za terasu do IP dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Terasu o nejakých 10 - 20 cm nižšie ako dvere, aby do domu nezatekala voda a nezavadzal sneh, a aby netrebalo robiť schody. Pre vyššie základy je dobrá murovaná terasa - základy, sokel, deka. Pre nižšie základy stačí zámková dlažba na úrovni chodníka. Betón vydrží dlho.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako bolo spomínané v diskusii o drevoplaste, v kvalite drevoplastových materiálov na trhu sú obrovské rozdiely. Systém na terasy Twinson je renomovaná európska značka so zaručenou špičkovou kvalitou. Nemecká spoločnosť Inoutic uviedla minulý rok na trh nové masívne terasové dosky Twinson Terrace Massive, ktoré sú mimoriadne robustné a majú dlhú životnosť. Vynikajú tým, že vo vnútri sú plné a možno ich použiť z obidvoch strán vždy s iným povrchom. Inoutic ponúka aj variant dutých dosiek vo vysokej kvalite Twinson Terrace. Systémy Twinson poskytujú záruku kvality certifikovaného systému na terasy. Viac si môžete prečítať na http://www.inoutic.sk/sk/terasy-a-plo...
Odpovedať
Profilova fotka
Mame zamkovu. Mozno nie tak luxusna ako drevo, ale prakticky bezudrzbova. Proste sa pred vstupom vyzujeme ;-) ale hlavne nemusim umyvat aby bola pekna a je nekryta, teda netrpi pocasim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?