Terasa - izolacia, poter

Ahojte, praveriesim izolaciu terasy a poter. Kedze terasa bola zaliata spolu s dekou a medzi domom a terasou nie je ziadna tepelna izolacia, ostava mi iba zaizolovat komplet terasu, aby som eliminoval tepelne mosty. Plan je dat okolo terasy styrodur 5-10cm a na terasu 10cm a na to 6-8 cm spadovy poter a na to dlazbu. Samozrejme pojde aj hydroizolacia. Poterar mi poradit styrodur co pojde na terasu z hora nedat az na kraj, ale vynechat 15-20cm a dat tam poter (obr. 1). Ale v tomto pripade mi tam asi ostane tepelny most (cez poter-deka-dom), alebo bude to v poriadku? Z pohladu eliminovania tepelneho mostu by asi bolo lepsie dat styrudur az na kraj (obr. 2), len potom poter bude iba na tom styrodure a neviem ako stabilne to bude takto. Mozno by pomohlo prilepit ten styrodur k podlahe a nie iba polozit. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zsolt89s a aky dovod poterar uviedol? Za mna urcite verzia2, v nacrtku chyba tam este hydroizolacia (horizont aj vertikalna)
Odpovedať
Profilova fotka
terasa má byť nižšie ako vnútorné podlahy, jednoduchšie by bolo odpíliť dosku terasy a vložiť izoláciu, terasu neizolovať.
Odpovedať
@jan45 odpilenie sa mi uz nechce riesit. Celkova skladba bude nizsia na terase ako v dome. Este rozmyslam ako spravit hydroizolaciu, rohy uz mam spravene (izolacna paska + tekuta hydroizolacia), chcel som este na celu terasu bud natriet tekutu hydroizolaciu alebo dat IPU. A potom na poter dalsiu hydroizolaciu. Ale mozno ta spodna vrstva je aj zbytocna a stacilo by natriet poter.
Odpovedať
@mgx dovod aby to bolo spojene s doskou a ze to bude lepsie ked tam budem chciet kotvit nejaku pergolu (co mam v plane tiez). Hydroizolacia v rohoch je uz spravena. Teraz este rozmyslam (ako som pisal aj vyssie), ci na celu plochu dat hydroizolaciu aj pod XPS a potom aj na poter alebo len na poter.
Odpovedať
Profilova fotka
takže nepotrebujete vysvetlenie, len ppotvrdenie svojho pohľadu, to tu určite dostanete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?