Terasa - beton, alebo zhutneny povrch?

Ahojte, este ani nestaviam, ale....potrebujem vediet, ci je vhodne (ked chcem ASI zamkovu dlazbu) na terasu - vybetonovat do podtym a dat este trocha piesku kvoli odvodu vody, alebo je lepsie iba zhutnit strk a tak klast zamkovu dlazbu? Mne sa viac pozdava ten beton, ALE - su to dalsie peniaze navyse, plus je to "nastalo"...zaujima ma, ci casom aj dobre zhutnene podlozie bude pracovat a zacne sa mi dlazba prepadavat ak tam nedam aj beton.
Odpovedať
Pokiaľ to dobre za vibrujes tak ti max. klesne o cca 1cm. S tým rátaj a betón je podľa mňa blbosť dávať.
Odpovedať
@milan209 ..ale, ked mi kde-tu niektora klesne o 1cm, tak to bude na terase vyzerat ako na slovenskych cestach...nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Mame iba zasypané pod zamkovou, nezhutnovali sme ani zabou :). Zavozene sutinami od susedov a zasypané makadamom. Nic nesadlo a nemame ani vlny :). ALE už by som zamkovicu nedavala. Uvažujeme nad drevom na to.
Odpovedať
@jankazb dreva sa obavam, aby sa tam nerobili triesky. Preco by si uz zamkovku nedala? Mna trocha lakala dlazba lepena, ale kazdy mi vravi, ze casom tie lepidla vzdy povolia, ze je to hlupost...
Odpovedať
Profilova fotka
Lepena dlažba je najhaklivejsia na udrzbu, zvyčajne na nej všetko vidno. Zamkovica síce bez udrzbova, ale nie je to také utulne ako drevo a v sparach sa chytajú náletové buriny a mach. Na boso mam pocit že to nikdy nie je ciste a nosím bordel do domu :(. Drevo nemá dôvod robiť triesky, je ale narocne na ošetrovanie, stojí to ale za to.Podla mna.
Odpovedať
Pod drevo je tiez najlepsi beton. Ked vybetonujes, mozes dat zamkovu alebo drevo. Drevo je neprekonatelne, udrzba uz vcelku prijatelna.
Odpovedať
@katuska78 pokiaľ tam dáš nejaký hrubší štrk na to jemný a zažabuješ do roviny tak aj zamkova bude v rovine. Osobne mam tak terasu a všetky segmenty sú v jednej rovine. Len to treba urobiť poriadne. A zamkova je bezudrzbova. Občas zameties. Ani piesok na konci nedávaj do špár lebo potom ho budeš všade mať. Len položiť a zavibrovat. Ak náhodou nejaká upadla alebo je vyššie vybrať ju a podhodit alebo spod nej ubrať materiálu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb mozem suhlasit :) drevo je na taketo veci ako stvorene. Jeho udrzba a pravidelne osetrovanie mnohych ludi odradia, co je podla mna velka skoda. Pretoze v konecnom dosledku to drevo vyzera velmi dobre :)
Odpovedať
@katuska78 dlazba ak sa dobre urobi nema co povolit, nasa drzi 20rokov. drevo a triesky? cele storocia maju ludia drevo na podlahe. zamkova dere nohy na boso, stale tam mas drobny prach-piesok na nej, zarasta tam burina, mach, neviem si predstavit na nej hracky a dieta len tak sediace.
Odpovedať
@milorex ja som zas proti drevu. Chcem ho vidieť po 10 rokoch . A ak je pri terase krb tak priestor pred ním tiez pekne trpí. Aj napriek údržbe musí byť po pár rokoch opotrebované. Teda pokiaľ nebudete chodiť po terase v papučiach.
Odpovedať
@atlaska kto chodí po terase bosí? Alebo večer keď sa schladí. Bosí by som tam nevydržal.
Odpovedať
my sme uz zamkovu na jednej terase mali. Mne celkom vyhovovala. Je sice pravda, ze naboso clovek donesie potom dovnutra kadeco, ale drsnost ako nevyhodu zamkovky sa snazim brat ako pozitivum - nebudem potrebovat pemzu :-D :-D :-D. Drevo sa mi paci, ale naozaj ma odradza potreba udrzby. Stale len zvazujem, ci pod zamkovku staci zhutnit, alebo radsej vybetonovat. Nakoniec sice asi rozhodnu financie, ak to bude co sa vyhod tyka 50:50
Odpovedať
Článok sa načítava...
paci sa mi zo semmerlocku typ pastella kombi, alebo suprema. Obcas trocha zauvazujem nad doskami co su imitacia dreva, teraz ma presne nenapadne nazov, ale myslim, ze dlazba bude najistejsie riesenie...ked to prezije na chodnikoch, tak by snad malo aj na terase. Snazim sa vyberat funkcne veci, aby sme neboli otroci domu, ale samozrejme financne "utiahnutelne".
Odpovedať
@katuska78 otazne ako bufe vyzerat ta suprema alebo ina ked ti na nu kvapne olej z grilovacky, kedze beton je nasiakavy matros.
Odpovedať
@katuska78 nie každá zamkova je drsná. Ja mam hladkú. A ešte raz : stačí urobiť z kameniva poriadny podklad zavibrovat a je to . Betón je luxus. A pre zamkovu po ktorej budú chodiť len ĺudí nie slony a auta zbytočnosť.
Odpovedať
@stolverka alebo ako dopadne drevo keď vyletí uhlík z ohniska. Lebo deti sa vždy montujú do prikladania a spravovania ohňa.
Odpovedať
@milan209 my chodime vela na boso po terase, uhlik ak vyleti tak drevo prebehnes brusnym papierom. vsetko je lepsie ako beton na terase ktora v lete sluzi ako druha obyvacka a jedalen. beton sala teplo v lete a prave tu pemzu potrebujes lebo ti znici nohy. @katuska78 beton pod zamkovu nepotrebujes davat. my drevo neudrzujeme nijak okrem pozametania ci vysavania.
Odpovedať
A nerozmyslala si nad terasou z wpc dosiek?...my po dlhom zvazovani ideme prave do wpc...nebudeme si to robit ale sami...urobi nam to jeden sikovny chalan :-) budeme ju mat 11x4 m...
Odpovedať
@jarusrot ano, to je to, co som pisala vyssie. Aj zvazujem, ale zase nepocula som na to vela dobreho :-(.
Odpovedať
@katuska78 preco?...kazdy hovori ze je to v lete horuce..ale co nie je??? To je jedine negativum podla nas...je to bezudrzbove co sa tyka natierania...ano aj nam sa viac paci prirodne drevo...ale chceme nieco menej narocne....
Odpovedať
@jarusrot neviem,...pocula som, ze to casom strati farbu a je to take "sedive" a ano, aj horuce.
Odpovedať
@katuska78 prvy mesiac to ze vrsj strati 30% farby a potom je to uz stale...hmmm treba sa rozhodnut...my sme mali dilemu pol roka😕
Odpovedať
@jarusrot tiez si nie som ista, ale ako sa poznam, stavim asi na nieco osvedcene a to bude zamkova :-D ...zvycajne to tak u mna je, ze rozmyslam, hladam, hladam a nakoniec je to klasika :-D
Odpovedať
@katuska78 no ja osobne by som zamkovu nedavala..neviem...skor by som potom isla do toho dreva...zamkova mi pride na terasu taka studena..a nemyslim pocitovo..ale na vzhlad...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?