Terasa bangkirai

Dobry den, v najblizsich dnoch budeme realizovat terasu. Zaujimaju ma nejake technicke otazky od ludi co uz terasu maju. Co sa tyka realizacie, vsimla som si ze malokto realizuje kazetovy system. Zatial co som videla terasy aj tu u strechacov, vacsina ma rost a na nom parketovo ulozeny decking. Ako prebieha udrzba takejto terasy zo spodnej strany? Ci nijak? Dalsia vec co ma trapi. Nemam rada viditelne sroby, ani na nabytku ani na terase ich nechcem. Ma niekto realizovany takyto system ulozenia bez viditelnych srobov? Ma niekto terasu z bangkirai, ako je spokojny po rokoch? Dakujem za info kazdemu ochotnemu strechacovi.
Odpovedať
Ja ti posielam foto našej terasy, kde sme dosky neskrutkovali, k iným tvojím otázkam sa vyjadriť neviem. http://www.modrastrecha.sk/blog/stani...
Odpovedať
@stanica Dakujem a akym sposobom ste uchytavali? Klip, ci to boli nejake nacvakavacie?
Odpovedať
máme terasu z dreva bangkirai, 2 roky, terasa je z 1/2 prekrytá strechou. Napriek náterom - vplyvom počasia už po roku bolo vidieť rozdiel práve medzi tými dvoma časťami - prekrytou a neprekrytou, ale zmenila sa aj celková farba dosiek. Veriť firmám, že sú to farebne stále, UV odolné a neviemaké dosky je blbosť. Natierali sme všetkými odporúčanými vecami, "odšeďovací" roztok, potom špeciálny olej, 2x ročne...potom vždy vyzerá lepšie : -)) Je skrutkovaná, na rošt, tiež z dreva bangkirai. Navrhovali nám pôvodne composit, ale ten som rázne zamietla. Aj napriek tomu, že už nevyzerá ako čerstvo položená, išla by som znova radšej do dreva....je to predsa len prírodný materiál, v lete aj pri najvyšších teplotách nebola terasa až taká horúca.
Odpovedať
@xaloc dakujem za skusenost. Foto by nebolo? U nas bude cela terasa vonku takze ak sa bude menit tak cela. Teda farba. Dufam ze tvar nie. Mam hodenu jednu dosku v zahrade a teda vyzera byt stale rovna (145x25 mm). Je teda aj riadne tazka. Oproti agatovej doske neporovnatelne. Tu mam na zahrade tiez. Mala byt minuly rok terasa z agatu ale nakoniec sa nekonala (chvalabohu). Agat teda pracuje riadne. Teda mate skrutkovane na rost cez dosky? Ako som pisala na zaciatku to by som nerada. My planujeme rosty z hlinikovych profilov, ktore su odporucane na terasy z exotov. A teda kazety aby to bolo rychlo vymontovatelne. Aj ked ruku na srdce, urcite sa to nebude rozmontovavat kazdy rok aby sa to osetrilo aj zo spodu. No nad kompozitom sme ani neuvazovali. Jednak sa mi nepaci a jednak ma jeho vlastnosti nepresvedcili o tom ze by som ho uprednostnila pred drevom. Na kompozite sa neda stat bosymi nohami v lete. Clovek sa popali. A dalsia vec nemam rada takychto mackopsov. Teda krizenca dreva a plastu. Ale teda marketing maju vymakany :). Mne nejake nedokonalosti, myslim to sednutie dreva a tak, neprekaza, dokonca vyhovuje.
Odpovedať
@alzbetae na tych dvoch poslednych fotkach vidis tie uchytky, davaju sa medzi dosky, ale tie dosky mali na to pripraveny zarez na boku, tie uchytky sa skrutkovali tieto: http://www.jafholz.sk/shop/terasy/pri...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, práve vyberáme aj my drevo na terasu a toto sa nám páči.. Nejaké nové skúsenosti? Potešil by aj kontakt na konkrétne firmy (kľudne do IP) popr cena čo Vás to vyšlo V nemenovej firme v Špačinciach chceli cca 100eur za komplet m2 (bez montáže) čo je ]-( Terasa bude 4,5x8m :-)
Odpovedať
www.domhouse.sk ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?