Terasa a jej ideálne rozmery

Profilova fotka
Ahojte, ideme zameriavať terasu a bola by som vďačná za vaše skúsenosti..... Bude na nej iba veľké sedenie bez krbu, aký je ideálny rozmer terasy? Dakujeeem :-)
Odpovedať
@marissasa tu by sa asi hodil nahlad projektu. Ci sa jedna o betonovu terasu...atd..
Odpovedať
Profilova fotka
@idom projekt nemáme, len takéto niečo.... Prerábame starší dom, kde nebola terasa. Francúzske okno už je osadené a pomaly ideme na základy pre terasu. Áno - bude z betoooonu. Okno má rozmer - teda šírku 2,5 m. Neviem si to akosi dobre predstaviť takto naholo bez nábytku.
Odpovedať
@marissasa Dobrý den. To je subjektivní. Já mám třeba doma terasu 4 x 6 m a je tak tak akorát. Máme tam obrovský kovový stůl a kolem se vejde 8 židlí a ještě zůstane místo na obrovský gril. Když to nestačí, tak se může šlapat v trávě. Ještě je tam litinový stojan na obrovský sluněčník. Syn má terasu 6 x 6 m v patře a vejde se tam to samé + malý bazén pro holky. Osobně bych menší už nechtěl, protože pokud je místo, tak to určitě využijete. Čili, ideální je pro každého něco jiného. S pozdravem Laďa
Odpovedať
ja by som sa držala toho, akú veľkú zostavu nábytku tam chcete mať, následne si treba uvedomiť odsunutie stoličiek pri sedení od stola, aby sa dalo prechádzať a obsluhovať pohodlne okolo, aj keď budú hostia sedieť, a potom by som nechala ešte troška rezervu, napr.na kvetináče... inak my máme na terase napr. miesto aj pre bazénik a lehátka k nemu... takže, terasa môže byť rôznej veľkosti, podľa toho, na čo ju budeš užívať....
Odpovedať
Profilova fotka
@stanislava111 @ladajaskva hmmm..... to je fakt, že sa to nedá len tak "buchnúť" - daj si rozmer 4 x 5 m..... Treba to pomerať - rozmyslieť, ale aj tak ste mi pomohli, že teda väčšia varianta bude lepšia. Vidím to u mojich rodičov, že cez leto je to vlastne druhá obývačka.... :-)
Odpovedať
@marissasa my budeme mat na celu sirku obyvacky, cize cca 5 m a sirku najmenej 3m a max 3,5 (kupili sme taku pergolu, takze od toho to odvijame. Ale bude jenda strana do obluka. Tie 3 metre je to minimum, nam sa ovela viac neda dat, ale idealne by boli urcite aspon 4 metre.. A zalezi fakt aj od toho, co tam chcete dat, lebo my napr. nechceme jedalensky stol, len take "nizsie" sedenie. A ziaden gril, ani bazen a pod..
Odpovedať
@marissasa ano presne cim vecsia tym lepsia. U teba by som tiez isiel min. na sirku obyvacky a sirku terasy aspon 4m-4,5m. Ak by si ju potiahla az po spalnu tak mozno 3,5m bude v pohode stacit. Vznikla by ti terasa 30m2 co je uz slusna velkost.
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi @idom dakujem vam za názory a rady. Pochopila som,že sa nie je čoho báť, a radšej ju potiahnuť, než neskôr podliezať stôl, lebo za stoličkami je už stena domu...... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Aka by mala byt vyska terasy?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?