Terasa 25 m2 - bude stačiť ohlásenie drobnej stavby?

Profilova fotka
Chcem stavať terasu. Veľká bude od stĺp po stĺp 25m2. Chcem ale väčšiu ak by som konce striech vypustil dajme to mi cca o 1m stále sa to bude rátať tých 25m2 a bude stačiť ohlásenie drobnej stavby?
Odpovedať
@maros_tkac a terasu budeš mať hneď pri dome? Daj si na to poriadny pozor, lebo keď je už stavba že má pevný základ, tak nestačí ohlásenie drobnej stavby.
Odpovedať
@habit Chces povedat ze ked postavim kurnik 3x2 metrov a postavim ho na betonovych zakladoch, ze sa nejedna o drobnu stavbu?
Odpovedať
Profilova fotka
Habit chcel povedat hlavne to, ze ak postavis terasu, ktoru spojis napr. strechou k domu, tak musi byt projekt, nie ohlasenie. Ale najistejsie ti to povedia na stavebnom urade, lebo co uradnik to zakon :-D Ako, nikto ti nebude chodit merat terasu po dokonceni. Jedine, ak mas 'prajnych' susedov. Tiez mame ohlasku na altanok, dali sme nacrt aj z akych materialov bude a nakoniec sme sa rozhodli pre iny material. Tiez to chceme potiahnut po krajoch, nech su presahy.
Odpovedať
@milan_vt tak som počul od kamaráta, ktorý postavil terasu do 25m2 ale susedia ho udali, pritom mal ohlásenie aj všetko. No a tie tetušky začali polemizovať, že keď má betonovú plaňu a základy, tak to je diskutabilne, či ide o drobnú stavbu alebo nie. Tak z toho vychádzam. A presne aj ako napísala Kamilka, tak som to myslel.
Odpovedať
Mne bolo zas povedane ze ide hlavne o to, ci to ma spolocny zaklad s domom. Ak nema (k domu je to pripojene), nemal som to ani zameriavane pri stavbe ani po dostavani.
Odpovedať
Ak terasa bude spojená s rodinným domom - a je jedno aká veľká - musíš mať na to stavebné povolenie. Riešime niečo podobné 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
No staval by som cca 1m od domu kúsok od chodníka s domom nebude nijako spojený akurát že tie krokvy by som vypustil až na ten chodník a zároveň by krokvy sa dotýkaly steny domu. A stĺpy určite na petky by som dával.
Odpovedať
Profilova fotka
A susedov neviem akých budem mat popravde keďže kupujem dom a preto chcem mať všetko v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
A neche sa mi robiť betónova platna tak rozmýšľam ze to spravím na dlazbu a lôžka pripadne drevennu na hranoloch a nato pvc dosky pripadne nejaké drevo
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, ze ti bude stacit ohlaska
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za odpovede.. Skusim ešte preveriť niekde u kompetentnych a dám vedieť co som zistil.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
prosim vas, mame existujucu terasu cca 3x4m.. spojena s domom.. skolaudovane.. teraz po rokoch sme sa rozhodli terasu rozsirit do oboch stran. na jednu stranu az po susedov plot (dvojdom) cca 2,5x3m a na druhu stranu cca 4x3m.. teda finalna terasa bude na sirku celeho domu cca 33m2.. ani jedna nova cast uz nebude spojena k domu, bude opreta o obrubnik drenaze alebo ako sa vola ten jarok zasypany strkom okolo celeho domu 😄 staci ohlaska takejto rozsirenej terasy alebo sa uz bude vyzadovat stavebko? buduce zastresenie (niekedy) bude mat samostatnu drevenu konstrukciu, strecha nebude o fasadu kotvena. dakujem za radu. a tiez este- chceli by sme na tu mensiu pristavenu cast postavit zahradny domcek. nejake napady ako vyuzit takyto kut? zadna stena je stena domu a jedna bocna strana je susedov plot a za nim 2cm stena altanku. dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?