Svetlo v dome pri krytej terase

Dobrý deň chcela by som počuť vaše názory a skúsenosti s krytou terasou a svetlosťou v dome. Staviame bungalov. Terasa bude orientovaná na SZ rozmery 3,5x8 metrov Bude krytá napájaním ďalšej menšej strechy na strechu domu krytá krytinou. Z obývačky na terasu budú 3 francúzske okná v rozmeroch 2,4x2 m. Mám obavy aby v obývačke nebola tma. Okná z iných strán nieje možné dať. Ďakujem za názory.
Odpovedať
Profilova fotka
no presne pre tieto obavy my budeme mať pergolu... ja som sa tiež bála, aby nebola tma, ja som chcela potiahnúť nie strechu ale balkon... tak sme to pre istotu poriešili tak, že sme to tam nedali....
Odpovedať
@andrea1112 presne takto to idem stavať aj ja a dilema je rovnaká..akurát že obývačka je na juhovýchod..a terasa má 3x5,56metra.. a strecha bude teda o dlžke 3,5m čím sa bojím že tiež by bola tma..ale treba zasa zobrat v potaz..zasvietiť si môžeš vždy..zimné slniečko je vždy nižšie.. a musia sa aj regulovať teplené zisky cez okná.. ak dobre zateplíš tak cez leto to skôr oceníš tým že sa ti nebude prehrievať interiér obývačky.. preto som sa utvrdil v tom že strecha bude pevná a aj tak este budú vonkajšie rolety na oknách..
Odpovedať
my sme urobili pergolu 4,5 x 4m z latky a nad nou bol pvc,takze tma nebola lebo latka tam bola proti slnku v lete a teraz sme dali dole latku a pvc ostalo nepremokave, takze slnko ide viac dnu a nepremoka nic,ale na zimu dame dole aj pvc aby nesnezilo na strechu,,, ale je to urcite dan za strechu. nad terasou..
Odpovedať
@mamakaja nechápem tomu: "aby nesnežilo na strechu" čo tým chcel básnik povedať? a aká je to daň.. bud som blbý alebo vážne nechápem čo si napísala :)
Odpovedať
a ked tam date mliecny lexan? Ten opticky zosilni svetlo.
Odpovedať
@andrea1112 aj my to mame podobne .. kryta terasa.. strecha je potiahnuta az nad nu. vychodna orientacia mame tam okno 2,4 X 2 m + okno 2 X 1,5 m .. ale strop sme nechali otvoreny vysoky a na nom este stresne okna a pod nimi dalsie fransuzske, ktore uz bude kvazy v casti jedalenskej a na juznej strane.. .. zatial mame len HS ale zda sa mi tam byt svetla dostatok.. ale keby tam nemam tie stresne okna a dalsie okno z juznej casti a otvoreny strop, prislo by mi to ako v tmavej skatulke
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 myslim ze tym chcela povedat ze ak by nasnezilo na tu strechu bola by tma, preto len lexan davaju na zimu dolu ;-) .
Odpovedať
@cvoky8 ja nechapem,na tu latku nemoze snezit ! ??? ci myslis ze by to latka uniesla? latkove strechy sa davaju dole na zimu..... :-|
Odpovedať
a pvc neni len lexan ,my tam mame pvc --igelit co ide na altanky,firma nam tam nabyla cvoky a mame to natiahnute na lankach,je to super ale provizorium ako som uz pisala
Odpovedať
@andrea1112 Myslim ze sa toho bat nemusis. My to mame tiez tak, z obyvky francuzske okna, terasu krytu, je nad nou balkon, aj orientacia velmi podobna. A mozme si to len pochvalit. V lete bola obyvacka presvetlena, ale nepalilo do nej priamo slnko. Dokonca este uvazujeme nad markizou, lebo v lete sa na terase neda vydrzat, ked tam pripeka. Mrkni album ak chces.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?