Strecha terasy - aka?

Co by ste poradili dat na strechu terasy? Je napojena z jednej strany na budovu, druhu stenu planujeme urobit tiez plnu. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Je to vobec spadovane? Stojky su dake male tusim, 10x10? Krov a skridlu na to nedas, jedine priecne urobit pergolu a zakryt dakym lexanom. No znova - bude to spadovane?
Odpovedať
Profilova fotka
@olma79 a na čo ste to začali robiť, keď nevieš z čoho spravíš strechu? ešte stále si myslíš, že to bolo rozumné začať niečo robiť bez toho aby si vedela ako to bude celé vyzerať/fungovať?
Odpovedať
@olma79 my mame na takejto podobnej boborovku, ci asfaltovy sindel ci ako sa to vola-ma to tolko nazvov ale mam to vo fotoalbume, a @madein1974 je to vyspadovane, kuk na tie 2 okienka tam to je vidiet. ;-)
Odpovedať
@denisafono Toto by som dal prepocitat statikom, podla mojho laickeho nazoru cokolvek na to das, najvacsi problem ti aj tak sposobi tazky sneh, nepises rozostupy stojok. U mna maximalne taketo riesenie:
Odpovedať
@catscan nerozumiem tvojej reakcii, bola pre mna? Lebo ked ano tak irelevantne.Reaguj na zakladatelku otazky. Ja nepotrebujem riesit strechu. ;-)
Odpovedať
@denisafono ano, bolo to pre zakladatelku, prepac, zly klik :-)
Odpovedať
@catscan verim ze to bol prvy a posledny zly "klik" :-D
Odpovedať
@denisafono uff, no tebe by som nechcel dlhovat peniaze :-N :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
okrem na pevno napnutých plachiet a lamelového naklápacieho roštu - slnolamu, ktorý by s najväčšou pravdepodobnosťou súčasná konštrukcia neuniesla, je možným vhodným riešením použitie zhrňovacej clony. Ak nemá konštrukcia spád, môže mať clona formu baldachýnu. V prípade dažďa bude voda stekať do strán. Pri jednomodulovom prevedení (dve vodiace lišty) sú maximálne možné rozmery šírka 500 cm a vysunutie až 800 cm. Pri ploche nad 25 m2 je možné len motorové ovládanie.
Odpovedať
@madein1974 nie drevo je 120x120 a spad tam je, chlapi spad nevidia ale zena hej :) ej chlapi chlapi a zevraj technicke typy..., fotka je z priebeznej stavby, chyba zavetranie a horne hranoly 50x150 v osovej vzdialenosti 500. Vsetky miery su v mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@olma79 kolko tam je ten spad - aspon 5%? Ked uzsi taky technicky typ.... stojky su male adaleko odseba.
Odpovedať
Ked tam nemas okna, kludne to co sa celkovo hodi k domu. Mate vsade rovnu strechu? Ak hej tak skridlu asi nie. My mame drevo a zvrchu oplechovanie,hranate okapy. za mna nieje nad terasu, kde neprsi, zvrchu mozes svietit, popripade dat infraziaric.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mikenda_present super system :)
Odpovedať
@madein1974 a podla teba ake by mali byt tie stojky a ako daleko? dakujem
Odpovedať
cela konstrukcia aka bude zalezi od tej strechy-zatazenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@olma79 15x15, 3m od seba. Ale to je relativne, zalezi co pojde na to.... spad je dolezity hlavnekvoli topiacemu sa snehu...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, nechcem zakladať novú tému, ale riešime podobný problém - zakrytie terasy. Terasa má cca 5x3,5, drevená konštrukcia a sklon má. plán je taký , že zakryť to sklom a zo spodu dať protislnečnú foliu, ktorá prepustí svetlo, ale zachytí teplo. Skridlu nechceme, urobí tmu, lexan vraj počuť , keď prší. Ak má niekto iné skúsenosti, názory, nápady, ďakujem ak poradí.
Odpovedať
Profilova fotka
Ty uz mas krokvy nahodene a rozmyslas co das navrch =-) lexan ti nenarezu po dlzke ked im nadiktujes osove vzdialenosti krokiev... Cela tema by mala zmenit nazov: SKUTOK RYCHLEJSI AKO MYSLIENKA
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@tomiadka ..ahoj prepac za takyto dotaz... viem ze uz odvtedy ako ste riesili problem co na terasu ubehlo uz vela vody....ja to riesim momentalne a ako pozeram na tvoju foto mame velmi podobnu dilemu..ako ste to nakoniec poriesili vy a sci ste s riesenim spokojny..dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?