Spádovanie betónovej dosky pod terasu

Dobry den, chcel by som vas poprosit o nazor, akym sposobom (samozrejme od domu) vyspadovat betonovu dosku pod terasu. Po obvode terasy bude zaklad v nezamrznej hlbke. Ako povrch terasy bude drevo na roste (ale az neskor). Zatial zvazujem spadovanie ako je na obrazku, ale niesom si isty pri stene vlavo od HS portalu (okno vpravo - modry obdlznik). Pri tejto stene by voda stekala len smerom dole. Ak by som urobil spad smerom do vonkajsieho rohu tak, aby voda aj od tejto steny odtekala prec, neviem ako nadpojit "uzsiu" cast terasy na hlavnu cast, vznikli by mi 2 roviny, alebo sa na to pozeram zle? Ak by som mal 2 rozne roviny, nebol by problem s vyrovnanim rostu tak, aby povrch terasy bol v jednej rovine (nebolo by vidno napojenie)? Som vo faze vykopu zakladovych pasov okolo, takze este su v hre vsetky moznosti. Dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan176 ak ľavá strana sú dve okná postupovať ako je nakreslené- jeden spád....(ak sú na ľavo nebodaj aj dvere tak je to problém lebo tam bude pri múre už 10cm schod....) Osobne by som to riešil celé betónovými pätkami a makadamom....nič netreba spádovať....akurát terén pred navážkou makadamu.....ak má byť terasa drevo načo betónová platňa.
Odpovedať
Profilova fotka
a ak betonová platňa, načo základy?
Odpovedať
@eagleowl Ano su tam dvere nalavo. Tomu schodu sa chcem praveze vyhnut, chcel by som to rostom drevenym vyrovnat aby tam ten schod nebol. Makadam bol povodna myslienka, ovela jednoduchsia na realizaciu ale pre betonovu platnu som sa rozhodol z viacerych dovodov: pochodzna pouzitelna terasa ihned po vyliati dosky, pod "vacsou" plochou je pivnica pod zemou a doskou odvediem vodu von - nebude vsiakat okolo pivnice, v buducnosti chcem terasu prestresit a do platne viem ukotvit stlpy, inak by som musel robit patky a vzhladom na velmi zly teren (strkovy nasyp) a hlavne pivnicu by to bolo velmi komplikovane, betonova platna mi vela problemov riesi ale aj nejake prinasa.
Odpovedať
@jan45 Terasa (finalny povrch) bude o nieco vyssie oproti zahrade (cca 0.7 metra) a musel by som tam robit nejaky "obrubnik", az taky stavitel niesom a toto je istota aj ked drahsia. Urobim tam murik z DT, tie zostanu priznane z prednej strany od zahrady.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan176 tak musím povedať že je to veľmi nedomyslené.....lebo prestrešenie mohlo byť vyriešené predĺžením strechy vo fáze hrubej stavby....odpadli by základy pre platňu, betónová doska, spádovanie....ale rozum, ktorý neskoro príde aj v riti mohol ostať 😄 .....tak že by som spravil dosku tak ako je nakreslená s tým že by som mal vopred vymyslené presne aké bude prestrešenie aby boli hneď pripravené základy na stĺpy....spádovanie v dvoch smeroch je podľa mňa celkom zbytočné.
Odpovedať
@eagleowl Az tak tragicky to zasa nevidim, hrubu stavbu som ovplyvnit nemohol a v tom case sme nevedeli ake a ci vobec chceme prestresenie. Ale urcite ked budem stavat druhy dom tak domyslim viac veci, teraz som sa snazil mysliet 3 kroky dopredu ale obcas je klucovy az ten stvrty krok 😄 Kazdopadne bude tam bioklimaticka pergola (takze spojenie s hrubou stavbou pada). O to kotvenie pergoly az tak nejde a ani to nieje predmetom mojej otazky (dosku spevnim v miestach stlpov). K tomu spadu, zatial som rozhodnuty pre tu variantu ako je nakreslena, len sa trochu obavam zatekania po tej lavej strane od HS portalu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan176 tak prestrešenie a pergola sú dosť odlišné veci.....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?