Skladba podlahy na terase pod strechou

Zdravím Vás, chcel by som poradiť ohľadom terasy. Mám terasu (6x3 m), ktorá je súčasťou domu a je pod jednou strechou spolu s domom. Momentálne tvorí podlahu terasy základová doska domu. Môj plán je na základovú dosku dať hydroizoláciu (jednozložkovú), spádový poter hr. 50 - 20 mm, na ktorý by išiel kamenný koberec. Aký máte na to názor Vy? Aký postup by ste zvolili Vy? A aké materiály je najvhodnejšie použiť. Ďakujem
Odpovedať
@joyo1111 Podstatné je, o koľko chceš navýšiť súčasnú úroveň terasy. Čím viac priestoru máš, tým viac možností máš. Čo dáš na terasu, je len na tebe. Ak je pod strechou, nie je nutné ju spádovať. Pre inšpiráciu si pozri môj fotoblog terasy. Ja som mal vyspádovaný už samotný betónový povrch terasy.
Odpovedať
Ked bude cela pod strechou neuvazujes o dreve? @majkoj ma krasnu terasu z dreva
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 som sa aj trochu zacervenal :) @joyo1111 v BB v ESC dali hore kameny koberec, na terase by som to osobne mat nechcel, optika je sice subjektivna, ale ak je mokro idem sa tam vzdy zabit...
Odpovedať
@joyo1111 keďže bude pod strechou, nebude sa na nej šmýkať, len tie póry sa budú o čosi horšie čistiť ako pri hladkej dlažbe. A zo skúseností viem, že terasu, na ktorú sa vychádza z domu, ženy rady zmývajú, aby sa z nej nenosil bordel do domu
Odpovedať
ja by som chcel dat ako finalnu vrstvu na terasu tu imitaciu dreva...plast....vypadol mi teraz nazov...noze pomozte niekto:D
Odpovedať
Profilova fotka
@mitulus1 WPC ? ja som aj nad tym uvazoval, ale co som videl nazivo, nepacilo sa mi to.
Odpovedať
@majkoj ano asi to bude ono...v amerike sa to velmi pouziva a tusim asi aj z ameriky to prislo... jasne ze drevo je krajsie ..ale toto mi pride viac praktickejsie...najma ked moja terasa nieje tiez prestresena...zaizolujem ju....dam poter do spadu a na to to WPC... bude to ok??? kazdopadne do buducna uvazujem aspon nad niejakou pergolou...
Odpovedať
Profilova fotka
@joyo1111 mas zakladovu dosku a terasu ako monolit? trocha by som sa bal tepelneho mostu.. je to tak v projekte?nie je to oddelene xps?
Odpovedať
@chrobak7 ked privelmi fuka a prší tak ostava voda aj na betone, preto tam chcem spravit ten spadový beton. Výška max. 50 mm + cca 20 mm povrch. len som chcel vediet ktorý poter je na to vhodný.
Odpovedať
@jakino existuje uprava porchu kamenneho koberca, ktorá zacelí póry a tým pádom sa stane povrch nepriepustný. Čo sa týka šmýkania sa, čím väčšie zrno, tým väčšia adhéznosť.
Odpovedať
@mitulus1 videl som vela teras a chodníkov okolo bazenov z WPC. Nedaval by som si to. Po 1. je to drahá zalezitost, kde ukoncovacie listy sú neskutocne drahe a po 2. ak na WPC svieti slnko, tak časom stracaju farbu a zohrievaju sa na vysoku teplotu (ako piesok pri mori :-))
Odpovedať
@richard71 ano je to ako monolit. projekt som si robil sam a tepelných mostov sa nebojim nakolko obvodove murivo domu je uz zateplene a poter terasy bude oddelený od muriva domu prave izolaciou zateplenia plus vlozim medzi este 20 mm styrodur aby sa poter nespojil s lepidlo na zateplení.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@joyo1111 ano je to drahsie...ale napríklad na cjatte mame dlaybu a ta v yime roypraska...
Odpovedať
Rozmyslam aj ja co dat vonku. V projekte mam dlazbu. Ak bude dobre spravena nebojim sa praskania. Mam taktiez dosku v rovine a na to by malo ist takato skladba aby sa eliminovali poskodenia: BETÓNOVÁ DLAŽBA DO TENKÉHO LôŽKA 20 mm KONTATKNÁ DRENÁŽ Schlüter®-DITRA-DRAIN-STU /prekrytie spojov na zraz/ Schlüter-DITRA-DRAIN 8 Schlüter-KERDI SPÁDOVÝ POTER HR. 50 - 104 mm Na balkony wpc a v takejto skladbe: TERASOVÁ DOSKA TYPU TWINSON 32 MM AL NOSNÝ PROFIL TWINSON 80 MM + REKTIFIK. PODLOŽKY GEOTEXTÍLIA TYPAR SF 40 HYDROIZOLACNÁ FÓLIA Z mPVC FATRAFOL 810 1.5 MM GEOTEXTÍLIA FILTEK 500 / 500g/m2 / SPÁDOVÝ PENOBETÓN 50-73 MM DILATOVANÝ PE FÓLIA TEPELNÁ IZOLÁCIA TYPU STYRODUR 2800 C100 HR. 50 mm Problem je ze by som na terase dole privital tiez wpc (nie je wpc ako wpc) ale bojim sa poskodenia nakolko nie je velmi zakryta a mozno tam budem musiet po nej v zime aj s lopatou prebehnut. Aj ked tuto zimu by nebolo potrebne. Tak nvm. A dalsia vec je samozrejme cena. Na celu terasu by som sa asi nedoplatil aj ked ani asi kontakt.drenaz nebude lacna.
Odpovedať
Profilova fotka
@joyo1111 to je sice pekne ze mas obvodove murivo izolovane. Odizolovanie poteru ti velmi nepomoze, tepelny most tym neodsranis chlad ti bude prechadzat prave cez ten podkladny beton
Odpovedať
@richard71 ja som robil terasu sucasne so základom a oddelil som to 10 cm styrodurom
Odpovedať
@richard71 a kam?do podlahy? Tam mam 20 cm polystyrenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@joyo1111 prave do obvodoveho muriva ...preco si potom, tam kde nemas terasu daval izolaciu ked tam mas v podlahe 20cm EPS? ako je chraneny prave ten obvodovy mur ?ten stoji na podkladnom betone. ten sa bude ochladzovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
oprášim trochu tému, aby som nemusela zakladať novú....poraďte výhody a nevýhody terasovej dlažby...terasa je na poschodí domu nad schodiskom....rozhodujeme sa medzi klasickou dlažbou položenou na hydroizolácii a keramickou dlažbou uloženou na terčoch (niečo takéto http://www.bubofix.sk/dlazba-na-terasu/ )...akú ste dali alebo akú by ste dali vy?
Odpovedať
Nas system je polozeny na konektore ktory neposkodzuje hydroizolaciu a je vhodny na akykolvek povrch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?